|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   popadki
5.10.2007 20:22:36   
Anonimen
no,saj veste,me že skrbi.
Sem v 30 tednu nosečnosti,in me skrbi,da ne bom prepoznala popadkovuser posted image .upam,da ne zvenim trapasto,ampak občasno me špika,pa dol mi pritiska pa kdaj mislim,da moram kr itiuser posted image user posted image .

kako približno zgleda pravi popadek.
hvala za pomoč!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: popadki
5.10.2007 20:26:54   
BAMBINA_
Ko boš začutila prave popadke, boš vedela, da je to, to. Vsaj pri meni ni bilo dvoma user posted image , čeprav sem se prej tudi spraševala ali že gre zares, ko me je občasno malce zvijalo in špikalo. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2007 20:28:51   
neja.bor2007
Ti garantiram,da boš vedela!
Špikanje,tiščanje navzdol to je vse del nosečnosti,sploh v zadnjih tednih.
imaš še 10 tednov časa,zato kar mirno in srečno!

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2007 20:57:11   
kajalin*
Ja res,ne boš jih zgrešilauser posted image

(odgovor članu neja.bor2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2007 23:14:26   
solatja
kot menstrualni krči. najprej šibkejši, potem zmeraj bolj močni...  sem jih pa imela v križu.  so pa nezgrešljivi, res user posted image

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2007 23:39:36   
šnucika
no,ja....jaz sem jih imela cel dan,pa nisem pogruntala,da so to popadki.Verjetno zato,ker me je cel mesec bolelo in zvijalo.Ampak sem se zvečer vseeno odpravila v porodnišnico,kjer pa sem po pregledu in klistirju dobila ta prave orenk boleče popadke na dve minuti in čez dve uri sem že cartala našo pupiko.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.10.2007 8:36:36   
Estrella*
Pri popadkih ni toliko pomembna intenziteta kot pogostost in način pojavljanja. Ta pravi popadek boš začutila kako prihaja nekako v valovih in počasi ga čutiš prihajat od daleč in ko se ta val bliža ga čedalje močneje občutiš( kot hud krč), potem pa ko pojenja ravno tako odhaja tako , da se mu intenziteta počasi zmanjšuje. Če gre za prave popadke jih boš čutila na čedalje krajše intervale. Je pa res, da tudi pred porodom jih imaš enkrat na 5, drugič na 2 tretjič na 1 minutko.......
Tako kot so napisale predhodnice jih težko zgrešiš ko se začnejo za res. Opazuj si tudi morebitno odtekanje vode. Lahko se vlije, ti odteka počasi ali samo po kapljicah. Navadno ko voda odteče se intenziteta popadkov močno poveča in tud bolj bolijo.
Upam, da te nisem še bolj zmešala z mojim pisanjem........če te še kaj zanima pošlji ZS

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.10.2007 8:50:14   
VesnaLana
Pozdravljena,

pravijo, da nobeno vprašanje ni trapasto. Ko sem bila sama noseča sem se prav tako spraševala ali bom vedela kdaj bo pravi čas. Pa verjemi, ko je prišel popadek sem zelo dobro vedela da je to to. Kot je napisala teodoral prihajajo popadki v intervalih in zelo dobro veš kdaj pride in kdaj neha. Pride v spodnjem delu trebuha in boli kot menstruacija samo veliko bolj intenzivno, nato mine in tako dokler ne rodiš. Samo da so na začetku na daljše razmike, ko pa rojevaš pa na minutko ali pa še hitreje. Popadki so zelo enakomerni( na 10 min, 5min, 3min itd.)
Mene je prav tako že prej ščipalo, pa bolelo v medenici, pa dol pritiskalo, ampak to še zdaleč ni to.
Ko bodo prišli pravi popadki počakaj, da bodo na 5 min (razen če nisi predaleč od porodnišnice) šele nato se odpravi v porodnišnico, v nasprotnem primeru te bodo poslali domov. Razen , če ti slučajno odteče voda moraš takoj v porodnišnico. Sicer se pa ponavadi pred popadki odlušči čep, ki je na vhodu v maternični vrat in rahlo zakrvaviš, šele po tem pridejo popadki - ponavadi, ni nujno da je pri vseh enako - je pa skoraj pri vseh tako.

Veliko sreče, če te bo karkoli zanimalo pa kar vprašaj. Moja hčerkica ima sedaj 3 mesece in pol, tako da je spomin na porod in nosečnost še zelo svež.

LP, Vesna

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.10.2007 9:00:42   
NADA79
Ja tudi mene to skrbi, sem pa v 34. tednu. Pa otrdevanje trebuha je vedno bolj pogosteje! Joj kaj me še čaka!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu VesnaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.10.2007 9:27:40   
Anonimen
Tudi mene je ves čas user posted image  skrbelo, če bom prepoznala prave popadke. Pa so mi vsi govorili, verjemi, da jih boš. user posted image  Pa sem si mislila, kaj pa če ne? In guess what? user posted image  Sicer sem imela umetne, ampak definitivno bi jih prepoznala. user posted image  In tudi ti jih boš. Tista mala špikanja niso nič.
Sprosti se in uživaj dokler si še user posted image . ----> Stavek, ki je šel meni med user posted image  blaaaaaaaznooooooo na živce! Ampak potem vidiš kaj so mislili s tem. user posted image

(odgovor članu NADA79)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
6.10.2007 10:04:50   
Tanayya29
No,tudi meni so prišli prav odgovori user posted image .
Jaz sem v 36 tednu nosečnosti,in ,ko me začne špikat in tiščat si mislim....pa ne še....
pa vidim,da mine!

Vsak tudi meni reče,ko bo boš vedela,in jaz se isto sprašujem..kaj pa če ne bom?
Sem pa vedno imela boleče menstruacije,in se tolažim s tem,da ko bo taka bolečina,bo verjetno to to...

lp.

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.10.2007 12:23:05   
mateyka
ma ne vem, jest jih nisem prepoznala..
se mi je cep odluščil v torek in sem mela izcedek cel teden, pravih popadkov nikjer, razen mal lažnih sem pa tja. no, v pretek so pa začel bolet k svinja in je blo tok bed (neredni valjda in sem mislila, da ni to to), da nisem mogla spat in sem bla 2 dni budna - in ful zmatrana.
pol mi je blo tega dost in boleči so bli tok da nisem mogla spat in sem sla v bolnico, da mi dajo neki za spat - in glej glej:
odprta 3cm in to so bli pravi popadki :-O
pol pa se 12 ur rojevanja, sem bla k povozen rakun na konc user posted image
no, zdej pa vedi kaj je pravi popadek - men so tud govoril, da bom vedla pa sem bla vseen presenecena user posted image

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.10.2007 15:47:52   
Zvezdica
Jast se ne spomnim, kje me je začelo bolet, bolelo je vse.
In to ni taka bolečina, je znosno ampak hočem povedat, da jast sem pri prvem popadku vedela, da je to to.

Upam, da bo tako tudi v drugo, seveda moram prej zanosituser posted image

Brez skrbi, uživej do konca. Srečno.

LP

i belive i can fly....

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.10.2007 17:14:58   
Lolypop
Meni se pa v prvi nosečnosti ni sanjalo kaj so popadki. Sicer so me presenetli v 20. tednu, pa mi dolgo cajta ni potegnlo. Šele ko sem zaradi neznosnih bolečin prišla v bolnišnico so mi povedali, da sem čisto odprta in mi je tudi že voda odtekla.
Sedaj pa se za vsak krč ustrašim, če se je že začelo dogajat.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.10.2007 19:57:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nayya28
Sem pa vedno imela boleče menstruacije,in se tolažim s tem,da ko bo taka bolečina,bo verjetno to to...

Ne, ne, še bolj bo bolelo. user posted image  No, vsaj umetni popadki. user posted image

(odgovor članu Tanayya29)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
6.10.2007 20:53:37   
mateyka
sej popadki
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Ne, ne, še bolj bo bolelo. user posted image  No, vsaj umetni popadki. user posted image

popadki niso najhujše - ko gre ven, takrat res boli user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.10.2007 22:02:30   
jst86
popadek jst lahko opišem,nekako tako,kot da bi te tiščalo na veliko potrebo. vse ti dol pritiska,bolečina pa prihaja v valovih kot je napisala teodoral.

sam iztis pa mene ni nič bolel,mogoče samo res rahlo pekel.

ko boš imela popadke jih boš sigurno prepoznala-prej ali slej.

želim ti lep in čim manj boleč porod!user posted image je res lepa izkušnja.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.10.2007 12:37:41   
zombie
Prebrala sem vaše odgovore in tudi meni bodo prav prišli. Sem v 38 tednu in samo še čakam kdaj bo. Ali mi katera ve povedati  kako je čutila spuščanje otroka v medenico in kdaj se ji je to začelo? Že več kot teden dni čutim pritiskanje navzdol, g. mi je na pregledu rekel, da se je spustil niže in da naj počakam na popadke.
Po vaših izkušnjah, koliko lahko še čakam?

(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.10.2007 12:53:28   
Petraa
Ko se je meni tamali spuščal sem dobesedno čutila tako neznosno bolečino v medenici,prav sem čutila kako se mi boki širijo.Sem kar skupaj padala od bolečin

(odgovor članu zombie)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.10.2007 13:01:55   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

sej popadki
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

popadki niso najhujše - ko gre ven, takrat res boli user posted image

No se strinjam s hothien-umetno bolijo k user posted image -sem mislila, da mi bo križ na pol dalo...sam izstis pa je bil proti popadkom čist neboleč, in tist zame ni blo nebena panika-pa je imela tamala obseg glave 38 cm!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.10.2007 13:21:13   
birdy
Men so bli tud popadki svinjski. Sem mela svoje, pol so mi pa še umetne našopal.
Sam men se ful dolg ni spustila v medenično dno, tko da sem mogla skoz prtiskat. In veste kaj, če sem pritiskala me sploh ni bolel! Tisto predihavanje, to je blo ta huj!!!
Iztis je bil res mala malca proti popadkom. Mene je bolel to k sta se dve babci oprle na moj trebuh, iztisa pa nisem čutilauser posted image  Je pa res, da sem mela vakum in so mi že pred iztisom našopal eno injekcijo ke spodi, da so lahko fajn presredek rezaluser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.10.2007 13:27:46   
Kalina
Ja ja men so tud kle vse pisale, da ko bom mela prave popadke bom vedla, cez par urc sem sla cist tko btw na kontrolo za vsak slucaj in sm prsla 10cm odprta, glavica se je spucala ze po kanalu. Pa me cist nc ni bolel, sam spikal me je mal. Tko da NE, vse NE cutimo kdaj so pravi popadki.

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.10.2007 13:49:47   
Majchi
Hm, mene je pa to hecal, ko sem imela že dva dni prej zgleda lažne popadke, ki so prišli tudi že na 10 min, potem se je pa vse skupaj nehalo za 2 uri. No, to mi je dalo vedet, da niso pravi, ker ti se ne nehajouser posted image .

Drugače pa sem zvečer, ko so se začel stopnjevat hitro vedela, da gre zares. Čutila sem jih pa najbolj nekje nad sramno kostjo. Mogoče zato, ker sem skoz stala. Tok je dol pritiskalo, da sem mislila, da bo šlo kar tam ven. 

Mene npr. iztis ni čisto nič bolel, popadki pa kar, ampak nič takega, da se ne bi dal zdržat.

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.10.2007 13:55:07   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: zombie
Ali mi katera ve povedati  kako je čutila spuščanje otroka v medenico in kdaj se ji je to začelo?

Pri meni je bilo tako, da sem šla v nedeljo zjutraj že s popadki s kolegi na kavo. Ko sem vstala iz stola, sem imela občutek, da imam glavico že med nogamiuser posted image . Takoj sem mojmu rekla, da danes pa bo, ker se je tamala občutno spustila v eni uri, medtem ko sem jaz kavo pila. No, ko sva prišla domov, je bil odluščen čep.
Popoldne sem šla še še vesno s popadki na dolg sprehod do slaščičarne in nazaj (cca. 4 km), tam sem si privoščla kar 3 kepce user posted image , potem pa domov. No, ponoč je bila pa akcija in ob 8.30 v ponedeljek zjutraj sem jo že imela, hudičkico malouser posted image .

(odgovor članu zombie)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.10.2007 20:34:58   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Kalina

Ja ja men so tud kle vse pisale, da ko bom mela prave popadke bom vedla, cez par urc sem sla cist tko btw na kontrolo za vsak slucaj in sm prsla 10cm odprta, glavica se je spucala ze po kanalu. Pa me cist nc ni bolel, sam spikal me je mal. Tko da NE, vse NE cutimo kdaj so pravi popadki.

Kaj naj rečem, ti si pa res srečnicauser posted image

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Izbira otroškega vozička
endrina

Kaj je bilo najbolj odločilno pri izbiri tvojega otroškega vozička?

Znamka (5%)

Design, barva,... (9%)

Funkcionalnost (58%)

Velikost koles (8%)

Velikost zloženega vozička (7%)

Udobje (12%)

Število vseh glasov: 300

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!