|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 18:56:20   
miska2004
Živjo,
vprašanje za tiste, katerih user posted image  ne zaspijo sami od sebe, ko jih položijo v posteljico: na kakšen način uspavate vašega otročka? Rabim kakšen nov način, naš je že "izpet"user posted image  Ne zaspi drugače kot na rokah (kadar smo doma), ampak se kljub temu, da je zaspan kot sam user posted image , odriva z vsemi štirimi in joka oz. dere, tako da ga je velikokrat treba dobesedeno prisilit v spanje (pa ni važno, ali ga vzamemo takoj v naročje, ko pokaže znake utrujenosti, ali pa ko je že čista koma). Ne vem, mogoče mu poza ne ustreza več (v naročju, na boku), ampak nimam idej, kako bi še poskusila. Če ga dam pa npr. kar v posteljico ležat, mu pa tudi ni všeč...
Stari smo pa 11m.

hvala vnaprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 19:04:58   
tinčica
ma naš bo star 3 leta in spi z mano v zakonski postelji ata pa v otroški sobiuser posted image

drugače ne gre hoče da spim z njim,sem že probala ponoč iti stran pa je padu dol al se pa zbudi in tipa kje sem.

_____________________________

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 19:09:07   
*alja*
Jas sem jo na rokah (do 14 mesecev), potem pa v svojo posteljico pa morala spat! Nisem ji pa pokazala da lahk spi pri nama ker potem temu ni konca!

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 19:16:40   
FORZA
Naš je vedno zaspal v posteljici brez težav. Potem je zbolel, tam nekje pri 9 mesecih in se je začelo tkole kar na roke, vendar sem ga dala kar v voziček in ga vozila. Sedaj bo star 19 mesecev in še vedno obvezno zaspi v vozičku, potem ga prestavim v posteljico in spi naprej.
No nevem kako ga bom sedaj odvadla vozičkauser posted image

Mogoče bi tudi ti poskusila tkole v voziček, vsaj na rokah ga nebo treba nositi in uspavati, kar je lahko zelo utrujajoče seveda.

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 19:43:15   
Blejka26
do 18-ega meseca sem jo uspavala z dojenjem,sedaj jo pa ze tri mesece uspavam tako,da ležim zraven nje in se mal pogovarjava..z njo moram biti dokler ne zaspi

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 19:49:40   
melanija
Moja bo novembra 2 leti, od februarja ko smo jo dali v ta veliko posteljo, sem morala biti zraven nje. Ležat dokler ni zaspala.
Zdaj na jesen sem pa začela prakticirat da se vsedem na konec postelje in ji začnem pet eno uspavanko, ki ji je zelo všeč. Če res ni hotla zaspat sem se tud ene parkrat nazaj ulegla zraven, sam sem se usedla na konec postelje še preden je prav zaspala, pa jo raje malo pobožala, pa za rokico primla, nikoli pa je nisem držala dokler ni zaspala. Zdaj sem tako daleč, da je  ne rabim niti pobožat več, kmalu bom tudi z petjem končala in upam da čez kakšen mesec bo že sama spala.

To je bilo učinkovito že pri starejši pupi, sam ona je že pri letu in pol sama zaspala. Tu sem pa čakala zaradi selitve.

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 19:52:20   
viv_
Ja če se tolk otepa, jo pa probaj dat v posteljico, mogoče bo pa zaspala sama od sebe.

Moja si vidno in slišno oddahne, ko jo enkrat dam v posteljico. Se lepo stegne, poišče ugoden položaj in zaspi ko user posted image . Sem pa obe navadila od samega začetka, da znata sami zaspat.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 19:58:55   
MarijaPo
Zal so vsi ti "prijazni" nacini obsojeni na propad. Otroka je pac treba dat v njegovo posteljico in ga pustit, da se navadi sam zaspat.

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 20:02:33   
morje10
Naš je zaspal v svoji posteljici, nekje pri 6 mesecih je pa bila kriza in od takrat smo ugotovili, da mu paše spanje na trebuhu. Ko naš user posted image , sedaj že skoraj 10 mesecev star, kaže znake zaspanosti, ga nesem v našo spalnico in tako na veliki postelji zaspi. Ne takoj, najprej se malo plazi, pa obrača, nato pa omaga, običajno po 10-15 minutah. Kasneje ga preneseva v njegovo posteljico. Spi do jutra. user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 20:03:22   
suzolinka
Pri nas je podobno. Enkrat bi tako, drugič...

Pri nam se je začel dret že ko smo ga v sobo prinesliuser posted image kaj šele, da bi ga uspavali. Tako čez dan, kot zvečer. Potem sem mu pa za nekaj časa ukinila dnevno spanje v postelji in ga vozila z vozičkom oz. avtom na "sprehode". Tako da je pozabil. Vmes sva se pa hodila igrat v njegovo posteljico. Malo sem bila zraven, mal pa tud ne. In je užival. Hočem reči, da mu naredi njegovo "posteljico" zabavno. Se pravi, da je uspavanje ŽUR-če bo verjeluser posted image .

Danes mi zvečer že sam zaspi, čez dan pa še vedno v naročju. Čeprav ima pri 9 mesecih 10 kg, me zaenkrat še ne moti. Ko me pa bo, bomo pa tudi to ukiniliuser posted image Trenutno je pa moderno, da leži na levem boku (v mojem naročju seveda), jaz pa se vrtim v kroguuser posted image ampak mi "zaspi" v parih minutah





(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 20:48:33   
Anonimen
20-mesečnico uspavamo tako, da se en uleže ali vsaj usede zraven nje (ponavadi oči) in jo boža, smo jo pa dolgo morali na rokah uspavat, več kot eno leto. 2-mesečnika pa na rokah.

(odgovor članu suzolinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 20:56:17   
viv_
To, da jih date, da zaspijo na vaši postelji - a to ste zraven, a jih upate same pustit? Ker midve sva enkrat skupaj spali na ta veliki postli - posledica oluplen nos od Zarje, ker je letela na glavo s postelje in je direkt z nosom podrajsala po tapisonu user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 21:06:03   
Naja30
Naša je stara 10m in je do 9.meseca zaspala samo na joški. Potem pa sem jo en večer enostavno še budno preložila v posteljico in je sama zaspala. Velik uspeh za nas!user posted image

Pri nama je pa nisma navadila spati, ker smo tako zelo slabo spali.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 21:10:56   
Laubica
UF mi imamo z prvim ki je že 8let star še zdaj probleme z spanjem in to od rojstva-do 6leta je tako pri nama spal zdaj pa mora obvezno nekdo bit v drugi sobi in gledat tv ker drugače je drenje(katastrofaaaaaaaa)zdaj ko bo drugiuser posted image -je od 1.dne v svoji postelji in sobi in to brez pardona,ker to so pravi mali okupatorjiuser posted image ja saj zdaj sem glasna pol bom pa čez nekaj mesecev poročala če mi je to ratalouser posted image

_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako uspavate vaše otročke?
3.10.2007 23:04:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: viv

To, da jih date, da zaspijo na vaši postelji - a to ste zraven, a jih upate same pustit?

Mi smo zraven, ker ona to rabi. Če ne bi, bi jo upala samo pustit, ker je pojstla čisto na tleh. Drugače pa ne, glede na to, kako se premetava.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako uspavate vaše otročke?
4.10.2007 9:52:34   
morje10
To, da jih date, da zaspijo na vaši postelji - a to ste zraven, a jih upate same pustit? Ker midve sva enkrat skupaj spali na ta veliki postli - posledica oluplen nos od Zarje, ker je letela na glavo s postelje in je direkt z nosom podrajsala po tapisonu

Z možem se uleževa zraven, ga nikoli ne pustiva samega, ker se plazi in bi gotovo zletel dol.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako uspavate vaše otročke?
4.10.2007 10:29:01   
malička
Napa je nekje do 2 mesecev zaspala v svoji posteljici sama brez kakega jokanja, potem so se pa začeli krčki in od takrat na rokah zdaj je stara 7 mesecev, in nekje od 4 meseca spi samam v svoji posteljici le da jo je treba malo po ritki teptat in zaspi obvezno z plenico, ki si jo močno stiska v obraz in z dudo, če pa smo kje zunaj da je v vozičku pa zaspi samam brez problema.

(odgovor članu morje10)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako uspavate vaše otročke?
4.10.2007 12:53:49   
Strawberrie Cherrie
Predvsem zelo težkouser posted image user posted image user posted image

Zaspi izključno samo na joški. In v najini postelji. Tako da nisem tule ravno za neke nasvete dajatuser posted image

(odgovor članu malička)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako uspavate vaše otročke?
4.10.2007 12:57:40   
Anol
Jaz tudi mislim, da bi mu mogoče bolj ustrezalo, da ga daš v posteljico, glede na to da se odriva mu očitno ne paše bit na rokah. Moj ta starejši je bil čist živčen že kot dojenček če si ga mel kej preveč po rokah, je kar jokal, ko pa si ga odložil se je pa takoj umiril. Probaj ga dat v posteljico, daj mu dudo, če jo mara, pa mal ga pobožaj pa kaj povej, pa boš videla da se bo navadil sam zaspat oz. mu bo pasalo. Jaz našemu pustim tud lučko, sicer je ta bolj zaradi ta velikega, tamalemu pa paše, da še malo pogleda živalice, ki jih ima nad posteljo in zaspi.
Veliko uspeha pri uspavanju.

Anol

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu morje10)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako uspavate vaše otročke?
4.10.2007 13:05:31   
nana 27
Približno v tej starosti, kot je trenutno vaš, je mož nekega večera, ko sem bila jaz že čisto fuč od nošenja in zibanja po dve uri skupaj (takrat je imel 11 kilogramov), da bi zaspal, malega dal v posteljico. Na tla pa Tomy-jevo zvezdico, ki igra glasbo in na stropu riše medvedke, priprla vrata in šla v kuhinjo. Pričakovala sem ogromno joka, pa je jokal le minuto, nato pa začel brundat po svoje in v 15ih minutah zaspal sam in začel bolje spati čez noč. Včasih je dovolj, da zvezdica odigra eno rundo, spet drugič jo greva večkrat prižgat, ga pobožat in pokrit, da zaspi. Tako se uspava tudi čez dan. 

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
4.10.2007 14:58:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kako uspavate vaše otročke?
4.10.2007 15:28:07   
AlTa
Moj sinek bo hmali star 2 meseca. Do 1 meseca je zaspal sam v svoji posteljici,
zdej pa ga sam položim in mu prižgem radijo. Tud na dojki sem že probala, pa
je blo vredu dokler sem bla ob njemu,ko pa sem šla stran se je takoj zbudu.
Sej je lepo z njimi user posted image  spat sam če maš še enga otroka ali več to ni mogoče,ker moreš tud za druge poskrbet.
Mogoče ste nekatere istega mnenja al pa ne!

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kako uspavate vaše otročke?
4.10.2007 16:45:19   
banki
Nas je prva dva meseca sam zaspal (sedaj je 3,5 M). Po dveh mesecih smo morali priceti z uspavanjem, ker ni vec sam znal zaspati. Od takrat naprej ga potem, ko se pricne mencati in zehati, umirimo najprej v narocju, tako, da ga lepo stisnemo (da ne motovili z rokami) in primemo za rokice z eno roko in z drugo ga trepljamo po ritki in rahlo zibljemo...
Vendar, ko je tezek dan (ko cez dan zelo malo spi) in jaz nervozna in zmatrana to on cuti in se ne more umirit-takrat ga ocka uspava-druge roke, mocnejsi objem...-obicajno deluje. Duda je obvezna. Ko skoraj ze zaspi ga damo v posteljico in ga potem se naprej trepljamo po ritki in potem v roku parih minut zaspi. Vcasih niti trepljanje ni potrebno, samo prst mu damo, da ga drzi.
Vendar ni pravil, vcasih traja umirjanje 5 minut, vcasih pol ure, vcasih sedim ko ga umirjam, vcasih hodim. Tako, da je pri nas vsak dan nova storija. Se ucimo vsak dan  sproti.

(odgovor članu AlTa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kako uspavate vaše otročke?
4.10.2007 21:42:13   
Anonimen
halo, ja tudi mi smo morali s ta starejšo hoditi spat, in to do njenega petega leta in pol. moral si tak dolgo poleg ležat, da je zaspala. pa še potem ko si se premaknil, se je včasih zbudila. da ne govorimo o tem, da je vsako noč prilezla na veliko posteljo in se je ati itak moral selit.
no ko sem bila noseča, smo jo poskusili odvajat, a brez uspeha. zgleda kak ga od malega naučiš tak potem tudi je. tu ste oz smo že napravile prvo napako. (ker si misliš - eh če pa je mali ) - ampak ta mali pa počasi raste.....in iz petih minut potem nastane kar pol ure ali pa celo ena ura.....
ko pa smo dobili novega srčka in sem ji povedala, da tudi poleg user posted image ne hodimo spat, se je kar s tem sprijaznila, poiskala najljubšo plišasto igračko - zajčka - in od takrat je hvala bogu mir.
ampak to je bila šola za v naprej. malička je sedaj stara šest mesecev in sama zaspi. najprej sem poskusila s pleničko. ko pa se je začela obračati v brisačo, ki sem ji jo polagala za hrbet, da se ne bi obrnila na hrbet med spanjem, sem takoj ukrepala, in poiskala enega plišastega kužka, ji ga položila v posteljo - in od tega trenutka dalje spi z njim v objemu. ko vidim da je zaspana, jo kar položim v poseljo s kužkom in že je mir. če pa slučajno kdaj ne more dolgo zaspati, jo obračam na levo ali desno stran- tako kot sama ko ne morem zaspati, in to ponavadi uspe....
no, upam, da bo tako tudi ostalo..... saj ne moremo biti sužnji svojih otrok....

(odgovor članu miska2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kako uspavate vaše otročke?
4.10.2007 21:50:15   
Anonimen
Uležem se zraven. Očka pa včasih še sam zaspi user posted image .

(odgovor članu miska2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




ime???
retacek

katero ime???

franc (6%)

lojze (2%)

matic (28%)

rene (12%)

jaka (21%)

nič od tega (32%)


Število vseh glasov: 608

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!