|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trma in naglica
27.9.2007 14:25:34   
Bejba
Naš 3-letnik je spet prišel v fazo grozovite trme in metanja po tleh. Ponavadi uberemo taktiko ignoriranja ali pošiljanja v sobo. Včasih deluje, včasih pač ne.

Povejte pa mi kako in kaj narediti, ko otrok trmari, se meče po tleh in brca, tebi pa se hudičevo mudi in ga nimaš časa ignorirat ter čakat, da se princ pomiri?

Pri nas je namreč najhuje zjutraj, ko se odpravljamo v vrtec. Ne bi vstal, ne bi se preoblekel, ne bi šel na kahlico (ne na stranišče), ko že gre na kahlico, nikakor ne iz nje,.......mali miljon stvari zaradi katerih se samo dere, zganja trmo in ihto. Meni pa se tako hudo mudi v službo.
Poleg tega imam za zrihtat še 17- mesečnika, ki pa je poglavje zase. Tega namreč meče hudo ljubosumje in se zjutraj dere, če ta velikega samo pogledam in se ga dotaknem (ma, rajši sploh ne načnem še tega).

V glavnem naša jutra so polna dretja (obeh), prepričevanja, trme in še česa. Jaz sem totalno premočena ko gremo od doma (itak se v vrtcu zgodba z jokom ponovi).
Pa lahko vstanemo pol ure prej, še vedno zamudim službo.

Torej kako krotiti trmo, ko SE TI MUDI?????

Hvala za vsak nasvet!

LP; Bejba

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 29.9.2007 23:45:43 >

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: OK, trmo ignoriramo,ampak kaj pa če....
27.9.2007 14:27:48   
Anonimen
Uf, meni bi se zmešalo. Jaz bi se zavlekla v kakšen kot in zjokala.

Saj mogoče pa ni slaba rešitev tole, mogoče bi ju pa šokiralo in bi bila mirna.user posted image

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2007 14:31:45   
Bejba
Splišni, pol bi bila pa poleg tega, da sem prešvicana, še razmazana od make-upa user posted image

(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2007 14:32:33   
Anonimen
ne vem, če bom kaj pomagala , saj še sebi ne morem. Mi je pa ostal v spominu en prizor iz tiste oddaje, ko pride varuška domov (nanny nevemkaj). Enega takega otročka, ki ne bi nič  (trmaril za vsako stvar) je ugnala z ..pogovorom. Se mi je najprej malo čukasto zdelo, potem pa sem to na sinu probala in deluje. Npr. PREJ. pRIDI čRT SI BOVA OBula superge . ON: ne, ne
Zdaj pa ga finto mečem v stilu: Črti kaj misliš, je boljše da obujeva te supergice ali dava kar čeveljčke (on se odloči in je kao ful pomemben).
Ja, ni nam lahko user posted image

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2007 14:45:42   
Anonimen
a vrjante pa ni da bi enga rihtu mož enga pa ti? da saj ne bi mela dretja zarad ljubosumja? pa je mogoče ta finta s pogovorom res zna pomagat pri tzavelkmu, da aktivno sodeluje z odločanjem, ne vem a bova oblekla tole al tole majčko..pa tko naprej. ne vem probej za foro??!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2007 14:53:09   
kjava
Če bi jest našmu triletniku pustila odločat, kaj bo oblekel, bi mel v petek in svetek iste štumfe, hlače in majico!Jaz ne znam drugače kot popenit pa se zdret nanjga. Včas pomaga, včasih pa ne. Zato bi tud jest rada tole vedla, ker mi že zjutraj vse živce požre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2007 14:57:37   
Bejba
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

a vrjante pa ni da bi enga rihtu mož enga pa ti?

Lara, moj mož gre od doma že ob 05.30, tako da sem potem sama za oba. Včasih (kot npr. danes) gre kasneje in potem on ta velikega porihta (ker on ga zna z besedami, pa ne vem kako mu to rata user posted image ), jaz pa tamalega. In to je balzam. A kaj ko je to le včasih user posted image .

(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2007 15:04:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bejba

a vrjante pa ni da bi enga rihtu mož enga pa ti?

Lara, moj mož gre od doma že ob 05.30, tako da sem potem sama za oba. Včasih (kot npr. danes) gre kasneje in potem on ta velikega porihta (ker on ga zna z besedami, pa ne vem kako mu to rata user posted image ), jaz pa tamalega. In to je balzam. A kaj ko je to le včasih user posted image .

ja sranje. ne vem a tamau še spi k tavelzga vržeš ven iz kreveta? js bi zrihtala tavelzga pa ga poslala igrat alp a risanke pržgala. pol bi posebej zrihtala še tamauga. ne obeh hkrati sej ne vem a oba hkrat rihtaš al skup? js sem zdej končno pogruntala kva našo edin v tem momentu sprav k pamet. prej sem se drla, po riti, grozila da bo šla na balkon,...pa ni nič zalegl. pol sem pa en dan popizdila pr seb in sem se spomnla da ji bo treba vzet njeno najljubšo stvar..njeno ninico - kravico mumuta - ima sicer 3!!!! in res je en dan spet tamali flašo vlekla iz rok in sem rekla a sva se zmenile da bom vzela mumuja če boš nagajala. in sem ji ga res vzela postavla na eno visoko polico..samo enga sem vzela od treh in se je drla k žvau. pa sem rekla če boš cel dan pridna ga dobiš nazaj zvečer. če ne bom vzela še ostala dva. od takrat je spet za 100% bolj pridna. in zdej sam omenim da bo šu mumu na polico in je mir. mogoče bi tut ti mogla pogruntat kaj mu največ pomen in mu tist vzet če se ne bo obnašal kukr se zagre!

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2007 16:50:50   
piščanc
pri nas najbolj pomaga, da se že prejšnji večer zmenimo kako bo šlo. pa da ji kaj obljubim, če bo pridna. pa je lahko to samo izlet v gozd, ali da ji bom potem prinesla čigumije. ampak vedno vse prej povem, že prejšnji večer.

in stvari se čudežno lepo odvijejo

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2007 8:51:14   
Bejba
Ja, tudi to z njegovo ninico sem že probala, pa je palilo samo parkrat, potem ne več.
Tudi zvečer se pogovorimo, pa ati (ki je itak zakon) mu vse razloži in obljubi obema, da bo pa jutri priden. Ja, itak, potem pa svizec zavije čokolado user posted image .

AMPAK DANES JE BILO ČUDEŽNO V REDU - SMO ODŠLI BREZ JOKA OD DOMA ( no skoraj, tamali je padel pa je jokal, ampak to ni trma in me ne spravi iz tira user posted image ).

Glede rihtanja je pa takole - najprej zbudim ta velikega, mu dam mleko in ga pije pred TV. Medtem odnesem mleko tudi tamalemu, ki ga spije v posteljici. Ko ta večji spije mleko, gre na kahlico (jasno pred TV). Medtem ko je na kahlici, oblečem in do konca zrihtam tamalega. Do sem ponavadi vse gre brez problema. Potem pa se začne - ne grem dol s kahlice in potem prepričevanje, obljube itd, da ta velik le dvigne ritko iz kahlice. Potem ne oblečt, spet pregovarjanje, trma,...Če vse to predolgo traja in se ta večji preveč dere, začne še tamali tečnart in trmart ter se me držat kot klop, da itak ne morem nč narest.
Ko se nam končno rata oblečt, se obujemo in potem gremo do avta. Jaz nesem dva ruzaka, svojo torbico in tamalega v eni roki, za drugo roko se me drži ta večji in tako moramo priti po 15 štengah do dol (iz prvega nadstropja bajte). Verjetno si predstavljate, da rok sploh ne čutim več.
No, ko smo v avtu, pa si ponavadi oddahnem, ker je najhuje za tisto jutro za nami user posted image .

Ja, sem boga a ne user posted image ?

(Elizabeth Stone)

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2007 13:19:09   
incabinca
Moj je star šele eno leto, pa je zadnje  čas enekaj začel komplicirati pa vse bi bolj na počasi... zdaj vstaneva cca 15 min prej :)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.9.2007 22:02:18   
HuAnita
Sem že mislila, da sem edina!!!
Kriza, 3-letnica in 14-mesečnik!!! Meni se že dobesedno meša, preden se mi kam odpravimo! Pojma nimam, kako bi ti svetovala, razen da pač vstanete prej. Jaz sem se zaklela, da ju začnem buditi prej, pa nimam srcauser posted image
Me pa zanima nekaj - ker imaž živce povsem razrahljane od vseh dogodkov poleti, pa vem, da to ne sme biti razlog - naša 3-letnica posnema sestrično, starejšo nekaj let. Ona je svojevrtsen, tako ipičen tip, da bi jo človek lahko samo tepeluser posted image user posted image user posted image  (šala...). Res. njeno obašanje - katastrofa, vse je NE, em-em, ne bom ,nočem----- in naša gospa je bila tam v nedeljo. In kaj imam zdaj doma - vse njene fore je takoj ponotranjila!!! Namesto izpihavanja šmrkla ga nalašč vleče vase, kot to nalašč že leta počne sestrična, nič ne bo jedla (imajo ful probleme, ker sestrična je izključno juho in sladkarije, vse ostalo je 'bljak'), ne bo to, ne bo ono....
Enostavno ne vem, kako naj se tega lotim, ker mi vso doboro voljo in energijo izpije s temi NE....
Zraven pa že 14m dreža, ki se kar vesi po meni....
Hja, res mi ni lepo - pa pravijo, da mi bo nekoč za temi časi žal... Me prav zanima, nič kaj ne kaže na touser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu incabinca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.9.2007 10:29:40   
Magi*
oh kako vas razumem, pa mam za zdaj samo eno doma. joj, kaj me še čakauser posted image

Splišni: tudi zjokala sem se že, pa je bila šokirana točno pl sekunde, pol pa gasa naprej.

če res ne gre, uberem drugo pot. se oblečem in zrihtam, rečem adijo, grem skozi vrata in jih zaprem, zaklenem. potem se pa na hodniku vsedem na omarico in čakam reakcijo. reakcija je takojšnja, trka po vratih, me kliče in mi obljublja, da bo zdaj pridna in se bo oblekla. preštejem do deset (čisto zaradi sebe), grem not, jo oblečem in greva. za čudo se njena volja in vedenje spremeni, kot bi program zamenjal.

je pa res, da me mora že res razp...., da naredim tako. čeprav včasih pomislim, da bi morala ene parkrat zapored tako naredit in bi potem že sama grožnja vžgala. ne vem, nisem dovolj pametna.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.9.2007 11:00:09   
Jančika_
Potem pa se začne - ne grem dol s kahlice in potem prepričevanje, obljube itd, da ta velik le dvigne ritko iz kahlice. Potem ne oblečt, spet pregovarjanje, trma,...

V takem primeru se pa jaz nič ne šparam - zgrabim, odvlečem, umijem, oblečem - vse na silo in brez besed. Ja,  zraven je veliko dretja, ampak pregovarjam se pa ne, ker ni učinka. Sicer sem potem orto utrujena in prešvicana, samo kaj češ, mala cena za velik učinek. No, na srečo je bilo to treba narediti samo 2-3x, od takrat je pa mir. To velja za triletnika; 15-mesečnik pa sicer ne zganja nekih hudih vaj, ampak tako laufa gor pa dol po stanovanju, da ga moram prav tako zgrabiti, da ga lahko oblečem. Ne dvomim pa, da bo tudi on prej ko slej začel s kakimi hujšimi fintami...

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.9.2007 11:26:13   
Magi*
Jančika, a umivanje glave še kaj zaleže? pri nas nič, si je začela punca sama umivat lase (zgleda, da je pogruntala kako naju bo najbolj zafrknilauser posted image ). zdaj si jih pa mimogrede namoči prav vsak večer. saj ne vem kaj je bilo bolje?user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.9.2007 11:34:25   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*
Jančika, a umivanje glave še kaj zaleže?

Ja, še vednouser posted image . Čeprav tudi jaz ne vem, kaj bi bilo boljeuser posted image .

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.9.2007 19:24:48   
Anonimen
no js v tvojem primeru absolutno ne bi rihtala oba na enkrat. js bi najprej vrgla ven tavelzga in ga zrihtala do konca. naj mlek popije v pojstli al pa še boljš, najprej naj gre lulat, oblečt - pol pa za nagrado pitje mleka pred tvjem. če se tamau medtem zbudi lahko sam popije tačas mleko vp ostelji ko ti rihtaš tavelzga. ko je zrihtan tavelik pa zrihtaš še tamauga. vse rukzake in torbe ti ni treba vlečt naenkrat. najprej pel dol tamale in jih zapni v avto pol pa let gor iskat torbe. al pa orbe prštimej že zvečer v avto al pa saj zraven vhoda. mislm da si vse preveč kompliciraš!

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
29.9.2007 19:41:02   
natasaom
jest sm jo pa kr z vodo polila pa je blo vse narjen.pred tem se mi je 1x v trgovini vrgla na tla,ene parkrat doma pa se drla k da b jo s kože dajal.in ko mi je prekipel¸,sem  natočila mrzlo vodo in direkt v obraz.v sekudi je bila v kopalnici.(takrat se ni hotla stuširat).zdj pa sam vprašam če bi mal vode pa je kuj dobr.
zdj me pa napizdite!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.10.2007 8:11:25   
Bejba

no js v tvojem primeru absolutno ne bi rihtala oba na enkrat. js bi najprej vrgla ven tavelzga in ga zrihtala do konca. naj mlek popije v pojstli al pa še boljš, najprej naj gre lulat, oblečt - pol pa za nagrado pitje mleka pred tvjem. če se tamau medtem zbudi lahko sam popije tačas mleko vp ostelji ko ti rihtaš tavelzga. ko je zrihtan tavelik pa zrihtaš še tamauga. vse rukzake in torbe ti ni treba vlečt naenkrat. najprej pel dol tamale in jih zapni v avto pol pa let gor iskat torbe. al pa orbe prštimej že zvečer v avto al pa saj zraven vhoda. mislm da si vse preveč kompliciraš!

Lara, zase mislim, da hudo malo kompliciram, posebej od kar imamo dva vražička doma. Ampak določene stravi pač "zakomplicirata" tamaladva, ki se ju ne da premaknt.
Ta večjega ne prepričam, da bi pil mleko v postelji, pa če se na glavo postavim, al pa da gre najprej lulat in se oblečt, potem pa dobi mleko. Ni šans, se mi bo začel po trepalnicah metat. On ima svojo rutino in če mu skušaš kaj spremenit, je vse samo slabš. Sej v osnovi mi ta potek kar ustreza in imam organizirano kdaj in kako koga urihtam. Ampak iz tira me sprav, ko je treba eno uro sedet na kahli, pa ko se noče oblečt, pa ko se mi tamali dere in se me drži ko klop,...
Pa če bi mu dala mleko za spit šele ko bi se že oblekel, bi se itak cel posvinjal, ker se mu ponavadi vse po bradi dol cedi, pa ne bi nič s tem nardil.

Aja, ruzake sem si pa začela že zvečer v avto nosit, ja. Sem tudi pogruntala, da je lažje.

Danes pa sem spet dobre volje, ker sta bila res hudo pridna user posted image Upam, da ne hvalim prehitro.

(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.10.2007 8:14:04   
Bejba
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

V takem primeru se pa jaz nič ne šparam - zgrabim, odvlečem, umijem, oblečem - vse na silo in brez besed. Ja,  zraven je veliko dretja, ampak pregovarjam se pa ne, ker ni učinka. Sicer sem potem orto utrujena in prešvicana, samo kaj češ, mala cena za velik učinek. No, na srečo je bilo to treba narediti samo 2-3x, od takrat je pa mir. To velja za triletnika; 15-mesečnik pa sicer ne zganja nekih hudih vaj, ampak tako laufa gor pa dol po stanovanju, da ga moram prav tako zgrabiti, da ga lahko oblečem. Ne dvomim pa, da bo tudi on prej ko slej začel s kakimi hujšimi fintami...

Jančika, tudi jaz ko mi pride vrh glave, zgrabim in poskušam naredit pač na grd način, če na lepega ne gre. Ampak ta velik je že tako močan, da ga fizično zelo težko obvladam, to je problem. Ta malega že spedenam, če se dere ali ne, to je manjši problem. Ta večjega je težje.

(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Trma in naglica
1.10.2007 12:34:02   
živa
V teoriji (naš je star šele 20 mesecev in dirka po stanovanju in se smeji, ko ga lovim za oblečt, ampak zaenkrat še uspem) bi jaz večjega v pižami ali celo z nago ritko peljala v vrtec, ko bi mi prekipelo. Po mojem bi se mu tam vsi prijateljčki smejali. Morda bi ga izučilo. 

Lp,

živa

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Trma in naglica
1.10.2007 12:54:02   
Bejba
IZVIRNO SPOROČILO: živa

V teoriji (naš je star šele 20 mesecev in dirka po stanovanju in se smeji, ko ga lovim za oblečt, ampak zaenkrat še uspem) bi jaz večjega v pižami ali celo z nago ritko peljala v vrtec, ko bi mi prekipelo. Po mojem bi se mu tam vsi prijateljčki smejali. Morda bi ga izučilo. 

Lp,

živa

Sem se ravno v petek z njegovo vzgojiteljico zmenila, da če bo res kakšna huda štala zjutri, da ga pripeljem v vrtec v pižami. In je rekla, da brez problema, tako da čakam, če bo spet neobvladljiva trma.

Z nago ritko pa ga res ne bi peljala, ker je pa malo premraz zunaj.

(Elizabeth Stone)

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.10.2007 19:01:22   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Potem pa se začne - ne grem dol s kahlice in potem prepričevanje, obljube itd, da ta velik le dvigne ritko iz kahlice. Potem ne oblečt, spet pregovarjanje, trma,...

V takem primeru se pa jaz nič ne šparam - zgrabim, odvlečem, umijem, oblečem - vse na silo in brez besed. Ja,  zraven je veliko dretja, ampak pregovarjam se pa ne, ker ni učinka. Sicer sem potem orto utrujena in prešvicana, samo kaj češ, mala cena za velik učinek. No, na srečo je bilo to treba narediti samo 2-3x, od takrat je pa mir. To velja za triletnika;.

se podpisem pod janciko...jst naredim enako...ko vidim, da se zjutraj bliza njegovih pet minut, ga samo zagrabim in akcija...z razliko,da bo pri nas to potrebno pocet se lep cajt...da se mu da ej navsezgodaj...user posted image user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.