|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje goste hrane in krči
30.11.2004 23:48:22   
nejcko
Naša mala bo jutri stara 5 mes in jo počasi navajamo na gosto hrano, ki jo pripravljam sama. Začela sem s sadjem (jabolko, kaki, suhe marelice), je pa poskusila tudi že malo zelenjave (korenje, krompir, špinača), zvečer pa Hippova žitna kašica. Opažam pa, da jo zadnji teden zelo zvija in to prav ob istih urah, kot ko je imela kolike (zvečer do cca polnoči in zjutraj med peto in šesto). Obroki so zelo majhni - tam okoli 50 ml - in niti niso mišljeni kot samostojni obroki, saj se še polno dojiva. Zdi pa se mi, da jo bolj zvija po sadju kot zelenjavi.
Ali je katera imela podobne izkušnje pri uvajanju goste hrane? Kaj mi svetujete; naj opustim sadje in ji raje pripravljam zelenjavo, naj poskusim drugo sadje (čeprav se mi zdi, da so banane in hruške še težje za želodec), naj se vrnem na "oblizovanje žlice" ali uvajanje sploh povsem opustim?
Za odgovore in pomoč se že v naprej zahvaljujem. Zelooo bom hvaležna! LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Uvajanje goste hrane in krči
1.12.2004 8:27:46   
NATAŠA11
Najprej en lep pozdrav!:)
Jaz bi na tvojem mestu za nekaj časa prekinila dodajanje hrane, vsaj toliko časa da se vse skupaj ne umiri.:(
Nato pa bi začela lepo po vrsti: najprej z zelenjavo ( krompir, korenje, kolerabica, cvetača,...). Vsako vrsto zelenjave bi dajala nekaj dni, da bi videla učinek oz. če so kakšne težave. Npr. 4-5 dni samo krompir, če je vse OK, bi dodala korenček, če je spet vse OK, bi dodala cvetačo,... Nato bi poskusila najprej z kuhanim sadjem ( jabolko, hruška, slive, grozdje,...). Narediš čežano, lahko vmešeš tudi riževe kosmiče, vendar je sistem uvajanja isti kot pri zelenjavi. Ena vrsta sadja na par dni. To vse pa zato, da če se pojavijo težave, točno veš po kateri stvari. Res, da vse skupaj traja kar nekaj časa, vendar se splača.
Predvsem se je potrebno izogibati sadja, ki ni iz naših krajev, razen banane, tako da se uporablja bolj domače oz. sezonsko sadje.
Tega sistema uvajanja sem se držala tudi jaz in nisva imela s sinkom nobenih težav. Je pa res, da je vse skupaj trajalo kar nekaj časa, da lahko rečem, da je pojedel en zelenjavni ali sadni obrok ( približno 1,5 do 2 meseca). Vendar pa kasneje ni bilo težav.:bravo:
Upam, da bo uspelo in da bojo krčki minili. Samo lepo počasi pa bo!:love:

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Uvajanje goste hrane in krči
1.12.2004 9:32:00   
Anonimen
Jaz sem tudi pri prvih poizkusih mešane hrane naletela na isti problem - krči....probala sva malo jabolčnega in korenčkovega soka in ga je zvečer tako zvijalo pa še pol 2 dni za tem.......tako da sem za 3 tedne prekinila in potem spet začela z uvajanjem in je bilo ok, nobenih reakcij in nič...predvidevam, da je bilo pač črevesje še toliko nezrelo...
Sedaj pa ima jabolko in korenček najraje.:)
Tako da ne vem, jaz bi malo prekinila in počakala malo in potem spet probala...Se pa še vedno izogibam hruškam, ker napenjajo....banane ga pa ful zaprejo, tako da tudi te ne uporabljam kaj dosti....

Veliko uspehov in potrpljenja želim :)

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Uvajanje goste hrane in krči
1.12.2004 10:29:26   
mnjam
Poskusi postopoma: 1. dan le malce jabolka in potem počakaj dva dni, da vidiš reakcijo. Vedno dajaj hrano v dop. času. Da organizem do večera prebavi. Res pa je, da hruške in kaki še bolj napenjajo kot katera druga hrana.
Počasi se daleč pride!:bravo:

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Uvajanje goste hrane in krči
1.12.2004 22:49:41   
nejcko
Hvala vsem za odgovore. Bom z uvajanjem nadaljeala,le veliko bolj prevvidna bom, kaj in koliko ji bom dala. Kar se pa špinače tiče, naša mala je še ni jedla, tisto je bila blitva, ampak jaz vedno rečem špinača, ker se mi zdi to en in isti šmorn, haha. No, blitvo je dobro prenesla in prebavila Že po dveh urah bi lahko vsak ugotovil, kaj je jedla, le plenico bi moral pogledati.

Hvala še enkrat in lp.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Izbira imena
valek

Katero ime se vam zdi lepše?

Kevin (15%)

Luka (53%)

Rok (33%)


Število vseh glasov: 163

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!