|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vakum
20.9.2007 21:23:03   
Blejka26
ker imam dimeljsko kilo se pri porodu ne bom smela napenjat...zdravnike moram takoj opozoriti na to,da mi bodo držali kilo!Mal me je strah ker ne vem kako poteka..vem samo to,da mi je zdravnica danes rekla,da se bodo zdravniki odločili o tem kako naj bi potekal porod.Ali bo vakumsko ali pa bo CR.Če povem po pravici vakuma nočem,ne vem pa koliko imam kaj izbire.Sedaj me pa zanima,kakšne so vaše izkušnje glede vakuma?če ga kera ima

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vakum
20.9.2007 22:37:42   
birdy
Jaz sem mela sicer vakum tako na hitro zaradi zastoja poroda. Drugače ni to nič groznega, iztisa jaz nisem čutila, ker so dal neki da so tam spodi omrtvičl. Ziher te bojo rezal, če boš mela vakum.
Pri otroku se pozna na glavi, moji se je poznalo kak dan tako rdeče pa malo dvignjeno, kmalu se pa sploh čisto nič ni poznalo. So ji pa poškodovali rokico, tako da zdaj hodiva v razvojno ambulanto in k fiziatru. Pravijo da se bo popravilo.
Če bi imela izbiro jaz, ne vem kako bi se odločila. Pri carskem je problem ker znaš bit kar boga, po vakumu pa je kot da bi imela navaden porod.
Če te zanima kaj več lahko pišeš na ZS.

< Sporočilo je popravil birdy -- 20.9.2007 22:41:30 >

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.9.2007 22:51:59   
lex
Jaz sem imela pri ta prvem vakuum in mi ni bil prijeten. Poleg tega mu je (ginekologu) ene 4x dol padel in mi ga je moral tolikokrat tudi gor naštimat. In ta zadnjič sem mislila, da ne bom zmogla več. Me je takrat kar orng zabolelo. Ko sem šla drugič rodit sem bolj prosla, da naj mi ne delajo vakuuma. No na srečo mi ga niso rabli delati. mene je moja osebna G vprašala in se v bistvu tud začudila da mi niso naredili CR.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.9.2007 9:21:52   
2 Sraki
Tudi pri meni so naredili vakuum, kot pri Birdy se ni poznalo dolgo, je kot navaden porod. Šive pa sem precej dolgo čutila, ker te precej prerežejo. Glede na to da se ne smeš napenjat, bi jaz kar G vprašala, če lahko zahtevaš CR. Bolj verjetno je da bo porod potekal varno zate in za user posted image . Je pa res da je okrevanje pri CR malo daljše in verjetno potem bolj boli. Če bi bil to moj prvi porod, bi se na tvojem mestu odločila za CR.

Vse dobro!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.9.2007 9:27:13   
Ninica
Tudi jaz sem imela v prvi nosečnosti vakum zaradi zastoja poroda na medeničnem dnu. Potem so mi z nečim omrtvičili del kjer so me vrezali in G je namestil vakum ter v 3 sekundah je otrok že bil rojen. Tudi jaz iztisa nisem čutila. Na otroku se ni nič poznalo.

LP, Ninica

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.9.2007 10:14:41   
lana38
Tudi jaz sem pri prevm porodu imela vakuum, zaradi zastoja na medeničnem dnu.  Je bilo kar hitro vse mimo in bila sem srečna, da se je user posted image  končno rodil. Na glavi je imel modrico 2-3 dni. Drugih posledic ni imel.
LP

lana38

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.9.2007 10:42:18   
Blejka26
sej to je sedaj moj drugi porod.Prvi porod je potekal brez zapletov.Bila sem šivana a na srečo samo en šiv.

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.9.2007 14:36:07   
mateyka
jaz sem mela vakumski porod, ker se je tamala pokakala v plodovnico in je morala čimprej ven - men je blo tko skoraj bolj, ti pomagajo izstisnit pikico ven user posted image in nič ni groznega (nič bolj kot porod brez imho), ne vem zakaj tak sloves..
in ni res, ne bojo te ziher rezal! ne vem kdo se upa pisat take dezinformacije, ker ni lepo ljudi strašit s tem imo.. jaz nimam niti pikice strgan, nič rezan, vse lepo in celo tam spodaj, pa sem mela vakum.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.9.2007 14:47:15   
mateyka
hmm, mogoče je v Sloveniji neka stalna praksa, da te morjo vedno rezat al kaj - samo tuki na Švedskem tega ne delajo.
mi je pa moja babica (ena res izkušena bejba) potem povedala, da je trik da te ne režejo/strgajo v tem, da mora it glavica, ko je najširša, ven počasi in postopoma - s tem preprečijo trganje, ker ima vagina čas, da se počasi raztegne do maximuma. +, da raztganine pridejo vedno od prehitrega potovanja glavice pri zadnjem delu poroda. in ji verjamem, ker so men glavco nehal vlečt za neki časa, ko je bla napol ven in sem mislila da bom .. (ok ok - da ne bom ;)) mogla zdržat tega raztega in sem kr ornk kričala ;P dokler je niso ven potegnil.. samo če gledam nazaj, mi zdej kr paše da nimam kej šivan. sej ni blo panike potrpet tist mal časa, preden mala ven pade - pol, ko jo/ga zagledaš, vse to vržeš v en zadnji predal v glavi in to ni važn.. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.9.2007 18:37:58   
birdy
No, ampak pri nas pa še nisem slišala, da nebi rezal, če je vaakum. Ker mene so rezal k je bla mala še čist u trebuhu in niso mogl vedet kok se men presrtedek raztegne.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.9.2007 20:49:32   
Blejka26
hvala vam punce za odgovore.sej v bistvu me je strah bit ponovno rezana ampak zarad tega ne kompliciram.jaz sam ne bi rada videla,da se z vakumom otroku kaj škoduje.Men je pomemben otrok,največ..no jaz res upam da bo potekalo vse normalno in brez zapletov.V prvo sem se full hitro odpirala in upam da bo tako tudi sedaj,da mi bo malininov čaj pomagal

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.9.2007 20:51:50   
Anonimen
Domennatalija, preberi si še tu:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1614458

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

FOLNA KISLINA
tiamia

Ali ste pile folno kislino med nosečnostjo?

Ja, normalno.. (67%)

Ja, ampak večkrat pozabila (17%)

Ne, se mi ne zdi potrebno (10%)

Kaj je to? (6%)

Število vseh glasov: 344

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!