|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na smučanje z dojenčkom
27.11.2004 21:36:07   
lyra
Da ali ne?
Na smučanje bi šli januarja, ko bo pikica stara 5 mesecev in pol. Moji dvomi: kako se bo počutila (spala) v novem okolju, kako lahko na dojenčka vpliva sprememba podnebja (mraz, nadmorska višina), kako dovolj dobro zaščititi kožo in oči...
Kakšne so vaše izkušnje?
Hvala za pomoč pri razmišljanju. Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Na smučanje z dojenčkom
27.11.2004 22:14:25   
Anonimen
Jaz pa ne bi šla.

(odgovor članu lyra)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Na smučanje z dojenčkom
27.11.2004 22:59:29   
po
:bravo::bravo::bravo:

Kar pojdite! Mi smo šli, ko je bil naš otročiček star 5 mesecev in to v Švico. Apartma je bil sicer na smučišču, tako da s prevozom nismo imeli problemov. Imela sem ga v kombinezonu, v vozičku pa še debel kožuh. Sploh ni bilo problema. Glede na to koliko je sicer prejokal, je bil na mrzlem zraku prav super. Res čudovita izkušnja. Naslednje leto smo se zopet podali v Švico, takrat že s smučmi in sankami... Samo voljo in za vsak slučaj kakšna nujna zdravila!


Veliko sreče in zabave! Po.

ps.Mogoče bi pa prav prišla kakšna dodatna dobra oseba za varstvo. Potem bi bilo še lažje!:duda::duda:

(odgovor članu lyra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Na smučanje z dojenčkom
27.11.2004 23:03:47   
nejcko
Mi smo se tudi odločili, da gremo. Mala bo takrat stara 7 mes in upam, da ne bo težav. Ker pa bomo tokrat prvič imeli s sabo še našega triletnega nadebudneža, ki ga bomo skušali vpeljat v čare smučanja, smo se raje odločili za domače loge. Mislim, da ne smemo preveč komplicirati, pa bo!

(odgovor članu lyra)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Na smučanje z dojenčkom
28.11.2004 4:52:13   
Lunca1
Ojla!

Jaz pri tem ko slišim smučanje in dojenček dobim samo negativen spomin. Pred nekaj leti je menda nek očka peljal dojenčka smučat oz. ga je imel, nisem sigurna, al v kengurujčku al v nahrbtniku. Bilo je mraz in otročku so morali potem zaradi tega odrezat obe nogici.

Jaz se bom letos smučanju raje odrekla.

LP Lunca

(odgovor članu lyra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Na smučanje z dojenčkom
28.11.2004 8:04:14   
Primoza
Mraz in nadmorska višina sama po sebi ne vplivata, seveda ob predpostavki, da poskrbimo za zaščito proti mrazu in za zaščito oči. Sončna očala smo mi v hribih začeli uporabljati pri 7 mesecih (znamka Julbo model junior ali nekaj takega, dobi se v npr. Iglu športu)

Prvo se moramo vprašati, ali bo dojenček prvič izpostavljen takim razmeram ali je npr. dolgih sprehodov v podobnih razmerah že vajen (npr. razmere kot vladajo pri nas zdaj).

Drugo je vprašanje, kaj želite delati z dojenčkom na smučišču, upam, da ne mislite v duetu smučati. To je po mojem zelo nevarna dejavnost, tako z vidika podhladitve kot z vidika poškodb.
Ne smemo pozabiti na vpliv vetra, ki dodatno ohlaja dojenčka.
Se pravi ostane sprehajanje, pri tem je ena od možnosti voziček - zelo dobra zaščita proti mrazu, posebej ker sedaj obstajajo zelo dobri kombinezoni, vreče in razne "flis" odejice. S kakimi ozkimi kolesi ne boste po snegu nikamor prišli to je jasno s širokimi kolesi pa kar gre.

Alternativa je ob predpostavki, da dojenček že samostojno sedi, nahrbtnik za prenašanje, tam pa je potrebne v mrazu velika previdnost zaradi možnosti podhladitve nog, ki so slabše prekrvavljene. Meje varnega prenašanja je nekako 45 minut na temperaturah do malo pod ničlo in ob sončnem, mirnem vremenu. Seveda ob predpostavki uporabe toplih oblačil.

Zadeva je z moje strani preskušena na kakih 100 planinskih turah v letnih razmerah, pozimi smo se nošnji v nahrbtniku izogibali, takrat delamo rajši daljše sprehode z vozičkom.

Osebno bi tako omejil aktivnosti na transport z vozičkom, krajše razdalje pa tudi z nahrbtnikom ali raznimi drugimi prenašalnimi pripomočki, pri katerih pa je potrebno vzeti v obzir slabšo preglednost, mimogrede se zložite na kakšni ledeni plošči.

Dobro zaščitite tudi obraz, najbolje z mastno kremo ki ima v imenu Wind in nekaj zaščitnega faktorja.

Spanje je po mojih izkušnjah boljša plat hribov, običajno spijo izmučeni dojenčki kot ubiti.

(odgovor članu lyra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Na smučanje z dojenčkom
28.11.2004 11:01:23   
tinadvojčica
Pozdravljena!
Mi smo se rodili 3.11. in imamo namen iti v Švico smučat začetek marca ko bomo stari 4 mesece.Zdaj me pa zanima v katerem kraju ste bili in kako je vaš malček prenašal tako dolgo vožnjo.Mi gremo nekam pri francoski meji tako da se bomo vozili približno deset ur.

(odgovor članu lyra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Na smučanje z dojenčkom
28.11.2004 14:26:33   
Anonimen
Joj, brrrrr, jaz res ne bi šla z majhnim otrokom. Ja, Lunca, tudi jaz se spomnim tistega žalostnega dogodka. Ne bio nikoli pozabila. Kaj pa vem, če greš na morje s takim malim dojenčko, potem imaš vsaj kaj za delat, če na primer zaradi spremembe okolja ne spi. Lepo ga pobašeš v voziček, pa malo naokoli. Kaj pa v takem mrazu zvečer? Ne znam si predstavljati... Vaj vem, vsak po svoje, meni pa se otroci kar smilijo v takem mrazu. Meni se zdi veliko bolje v domačem, poznanem, prijetnem, toplem okolju, polnim prijaznih in poznanih obrazov, mirno in veselo hkrati... kot, da bi bil dojenček pri hiši...

(odgovor članu lyra)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Na smučanje z dojenčkom
28.11.2004 18:16:18   
sonja-10
Seveda je vse odvisno od staršev, tako kot doma. Nekateri komplicirajo doma, nekateri pa otroke peljejo okoli sveta. Kar se mraza tiče, saj tam se tudi rodijo dojenčki in preživijo. Divje zgodbe o neodgovornih starših se dogajajo tudi sredi Ljubljane, pa vsi še živimo doma. Verjetno je bilo vprašanje namenjeno spremembi okolja. Otroci so dosti bolj prilagodljivi kot si mi mislimo. Zato ni vprašanje kako bodo to otroci prenesli, ampak, če bodo starši zmogli. To pa po občutku. Če ne komplicirate, kar na pot in veliko užitka. Če pa vas prevevajo strahovi, če ne veste kako mu boste nudili vse, kar mu lahko nudite doma, je bolje, da še malo počakate. Mi smo vandrovci in bili z majhnim otrokom na snegu (ne na smučanju, ker pač ne smučamo), na vročini v Afriki in še bomo šli. Februarja nas čaka Avstralija. Biti pa moramo odgovorni, se zavarovat, poskrbet za potrebna zdravila, pravilno opravo in na pot! Otroci bodo samo pridobili. Čeprav so tako majhni, bodo s potovanji zrasli. Tisti starši, ki v tem uživate, dajte to svojim otrokom, to je najboljša popotnica za življenje.
Srečno, Varja

(odgovor članu lyra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Na smučanje z dojenčkom
28.11.2004 21:28:10   
Lunca1
Jaz osebno nimam nič proti potovanjem, ampak ne smučat s tamalim. Je nevarno že če padeš. mislim da nihče ne zna tolk smučat, da bi rešil vsako situacijo. saj ni rečeno da si sam kriv. Poznam punco v katero se je na Krvavcu zaletel smučar, pa je bla dobra za nekaj mesecev.

Lp Lunca

(odgovor članu lyra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Na smučanje z dojenčkom
28.11.2004 21:29:43   
Anonimen
Samno potovanja lahko po mojem vsaj kakšno leto mogoče počakajo. Pač, po mojem, vsak pa po svoje. Jaz nikogar ne obsojam. Ne tistih, ki gredo takoj na pot, ne tistih, ki ne gredo nikoli. Pač vsak po svojih močeh in interesih. Moje mnenje pa je, da otrok v vsakem obdobju potrebuje določene stvari, ki namj bi bili staršem takrat prioriteta. In v takih rosnih obdobjih je po moje to topel, varen in ljubeč dom, mirno življenje in veliko ljubezni. Pa to sploh ni nobeno kompliciranje, bolj preprosto in naravno ne bi moglo biti. Ampak to je spet samo moje mnenje, vsak pa naj dela, kakor mu paše.

(odgovor članu lyra)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Na smučanje z dojenčkom
29.11.2004 11:59:17   
asso
Pozdravljene,

Nastia je prijokala na svet 02.11.2004 in v februarju tudi nameravamo iti z njo smučat.
Seveda ne bomo smučali z njo na hrbtu, ampak si bomo izmenjavali smučarske užitke. Par urc jaz, par ur očka. Nastia pa bo med tem časom malo v vozičku oblečena in pokrita pohajala, malo pa bo v apartmaju spančkala.
Jaz ne vidim nobene ovire, da ne bi šli z otrokom okoli.

Lp asso in Nastia

(odgovor članu lyra)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Na smučanje z dojenčkom
29.11.2004 14:16:27   
po
:zmeden2:Saj v bistvu ne vem, če je to vprašanje namenjeno meni. Mi smo bili v Švici prvič v Thyon2000 lani pa v Saas Fee-ju. Seveda je logično, da z otrokom NISMO smučali!!!

:sloncek::sloncek::sloncek:

Z možem sva se izmenjevala. Tudi mi smo se vozili približno 10 ur. Ni pa bilo problema. Šli smo ponoči. Otroka sem samo dojila, tako da s pripravo mleka ni bilo problema. Preoblekla sem ga v avtomobilu, nekajkrat pa na postajališčih, kjer imajo zraven WC-ja še prostor za previjanje(Italija). V Švici smo se ustavili v večjem nakupovalnem centru. Tudi tam je bil prostor za dojenčke.:duda::duda:
Vsi ki kritizirate in omenjate dojenčka, ki so mu zmrznile noge... Tudi sama poznam zgodbo. Ko je otrok star par mesecev vam mora biti že prej jasno, da družinsko smučanje odpade!!!Vse pa se da uskladiti ob dobri volji.;)

(odgovor članu lyra)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Na smučanje z dojenčkom
11.12.2004 19:52:33   
Primoza
Paktičen prikaz "smučanja" se nahaja v mojem albumu pod "gore".

(odgovor članu lyra)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Angelska imena za deklice in dečke
Preverite seznam prelepih in zelo posebnih imen za dečke in deklice, ki nosijo angelski pomen.
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?