|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krajši maternični vrat
13.9.2007 14:14:59   
Bauka
Pozdravljene, punce,

danes sem imela UZ materničnega vratu, ker mi pogostoo otrdeva trebuh. Sem v 25.tednu nosečnosti. Ginekoolog je rekel, da je povp. dolžina v tem tednu 4,5 cm, meni pa je izmeril 3,52 cm. Preegled pri moji gin. imam šele 12.10.,sedaj pa ne vem, kaj pomeni tako skrajšan vrat. Ali moram bolj počivat, ali naj pookličem svojo gin., da me pprej vzame na pregled. Ne vem, a je to že kaj kritično, ker mi je nekaj omenjal počivanje v porodnišnici, ampak to bo odločila moja gin. Je pa sranje, ker imam doma 2 leti starega otročka...

Kakšne so vaše izkušnje, prosim za mnnenja in nasvete.

Hvala, Bauka

Sonček lepše sije od 12.11.2005, ko je moj sinek prijokal na svet. 23.12.2007 se mu je pridružila se sestrica, tako, da so dnevi sedaj še svetlejši.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krajši maternični vrat
13.9.2007 14:20:42   
misar
smešno...men je pa prav včer ginekologinja rekla, da je normalno vse kar je daljše od 1.5 centimetra.

lp

(odgovor članu Bauka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.9.2007 15:17:27   
naraščaj
Ojla, men tut trebuh otrdeva in ko je merila MV mi je razlagala, da so v bistvu 2 parametra. Eden je tam okol 3 in še nekaj (zgornja meja), ko še ni panike, kolikor pa je tam pod 1,5 (ne me držat za besedo, ker sem user posted image  ) takkrat pa moraš bit zlo pozorna, počivat,...

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.9.2007 17:37:11   
loncica
Kolikor je meni G obrazložila, 3.5cm ni panike, ampak je to dober rezultat. Kriza je če je pod 1,5. Pomemben je tudi podatek, da si že zaprta in da ni MV lijakaste oblike - ne kaže znakov odpiranja. Tako, da ne vem kaj ti je ta ginekolog tolmačil.
Pa še citat od dr. Pušenjaka:

"Sicer pa MV, ki ni krajši od 15 mm pri 24 tednih ni skrajšan"

< Sporočilo je popravil loncica -- 13.9.2007 17:45:15 >

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.9.2007 21:06:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bauka

Pozdravljene, punce,

danes sem imela UZ materničnega vratu, ker mi pogostoo otrdeva trebuh. Sem v 25.tednu nosečnosti. Ginekoolog je rekel, da je povp. dolžina v tem tednu 4,5 cm, meni pa je izmeril 3,52 cm. Preegled pri moji gin. imam šele 12.10.,sedaj pa ne vem, kaj pomeni tako skrajšan vrat. Ali moram bolj počivat, ali naj pookličem svojo gin., da me pprej vzame na pregled. Ne vem, a je to že kaj kritično, ker mi je nekaj omenjal počivanje v porodnišnici, ampak to bo odločila moja gin. Je pa sranje, ker imam doma 2 leti starega otročka...

Kakšne so vaše izkušnje, prosim za mnnenja in nasvete.

Hvala, Bauka

Tudi meni je trebuh pogosto otrdeval, opazila sem, da najbolj takrat, kadar sem pretiravala - služba, pospravljanje, trgovina,...
Jz sem imela v 24. tednu skrajšanega na 2.1 cm, kar sicer glede na samo dolžino še ni panike, ampak bil je lijakaste oblike - kar je znak za oslabljen MV, en teden sem ostala v bolnišnici na opazovanju, do konca nosečnosti pa sem morala strogo počivat. Rodila sem samo 12 dni prezgodaj, medtem, ko so mi ginekologi napovedovali predčasen porod že 2 meseca prej. Z user posted image je bilo vse OK, tudi rodila sem čisto normalno.

Ravnaj se po navodillih tvojega g., raje pa nekoliko več počivaj. Sicer pa ni panike user posted image Srečno.

(odgovor članu Bauka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.9.2007 21:28:46   
Magi*
meni je nameril 3cm in rekel, da je to (še posebej po LLETZ posegu) več kot odlično.

jaz bi te ginekologe včasih po nagi riti. a ne premorejo tok zdrave kmečke pameti, da bi nehali strašiti? nekaj bleknejo, ne povejo natančno in vsega in te pošljejo domov, da ti sam premlevaš o vsem mogočem.user posted image  

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Bauka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.9.2007 10:36:19   
Bauka
Hvala vam za odgovore. Včeraj sem še Pušenjaku opisala moj primer, kot sem pričakovala je tudi on rekel, da ni panike. V pon. pokličem še mojo gin., da vidim kaj pravi ona.
Sem pa "že" nehala dvigati mojega 15 kilogramskega sinka, malo pozno, ampak... Mu ni jasno, zakaj ga mami ne more dvigniti, potem je pa mal joka, ki kmalu mine. Res se mooram mal bolj pazit in redno pit magnezij.

Hvala še 1x in lp,
Bauka

Sonček lepše sije od 12.11.2005, ko je moj sinek prijokal na svet. 23.12.2007 se mu je pridružila se sestrica, tako, da so dnevi sedaj še svetlejši.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?