|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko noseča - tedni
9.9.2007 20:25:02   
Anonimen
Pozdravljene!

Mi lahko razjasnite eno zadevo? Namrec sama si jo kar tezko, moja G pa se mi zdi nekoliko...nerazumljiva.

Sem noseca..prvi dan zadnje M je bil 17.7.. Po normalnih izracunih PDP, naj bi torej jutri nastopila 8.teden. Tezava se pojavi tukaj... sem ze bila pri G prejsnji teden in je izmerila plod, ki naj bi bil velik 4mm. Ko sem malo pobrskala po netu sem zasledila, da je to sele 6teden. Moja G pa je rekla, da je oploditev nastopila pozneje in sem po njenih izracunih(velikost ploda) noseca okoli 4tedne..... Kako je to mogoce????

Kam naj sploh gledam? Po čem naj se orientiram? Na UZ je bilo videti maternico na njej  pa crni krogec..

Svetujte prosim, kako naj vem koliko sem sedaj noseča in po čem se naj ravnam? Po velikosti ploda ali prvega dne zadnje m?

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 10.9.2007 14:46:19 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomagajte
9.9.2007 20:33:02   
Naty*Taja
Po moje je najbolje, da se nehaš s tem obremenjevat in začneš uživat v nosečnosti! Kljub vsem izračunom....se lahko zmotjo tudi za teden ali mesec! Otročki so pač veliki in mali in res ni stoprocentno za verjet kakršnimkoli ultrazvokom. Imej v mislih datum od zadnjega dneva menstruacije pa 40 tednov in teden, dva gor ali dol boste dobili novega člana! Tudi pri merah se lahko npr. pri ultrazvoku za težo dojenčka zmotijo za 700 g gor ali dol!!
Potrpljenje je božja mast, pravijo!

MONTIGNAC

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.9.2007 20:33:40   
Anonimen
jaz sem imela iste probleme imela sem G v ribnici. sedaj sem jo zamenjala in nimam problemov, aja pa ta ista G je moji kolegici 5x popravljala PDP. svetuijem ti da jo zamenjas. aja pa meni je celo splav predlagala, ker naj bi kao prehitro prisla na pregled, mene je pa samo zanimalo, ce sem noseca ali ne. bila sem nosečla 5 tednov in ona mi je kar hotla čiscenje napisati. grozaaaaaa!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.9.2007 20:45:20   
jagoga
Verjetno ti G ni spreminjala datuma poroda, ki ga je verjetno računala po zadnji menstruaciji. Moraš se zavedati da je nosečnost šele na začetku, in je težko dati oceno starosti ploda oz. zarodka. Na UZ, pa čeprav bi bila že v 7-8- tednu, ne bi bilo videti še ploda v takšni obliki kot si ga vsi predstavljamo (otroka), ampak je videti le oplojeno jajčece, kateremu se lahko vidi tudi urtip srca. Nikar se še ne obremenjuj z velikostjo ploda/zarodka in njegovo starostjo, točne podatke o velikosti in starosti boš dobila na NS med 11- 14. tednom. In na podalgi teh meritev ti določa nov datum poroda, če bi se bistveno razlikoval od datuma po zadnji menstruaciji.
Veš, mati narava dela neverjetne čudeže in tudi ovulacija ni nujno, da potekaj točno takrat, kot jo mi predvidevamo. Če bi bilo tako enostavno, bi vsi pari zanosili že v prvi rudni, ko bi se za to odločili in si bi preračunali točen datum ovulacije. Včasih se nekaterim ženskam dogaja, da imajo redne menstruacije in znake ovulacije, pa se vseeno v tistem času ne sproži jajčece.
Ne delaj si takšnih skrbi in raje uživaj, dokler nimaš kakšnih drugačnih zdravstvenih problemov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.9.2007 20:48:05   
Anonimen
joj, nehaj se s tem obremenjevat in začni uživat v nosečnosti.

(odgovor članu jagoga)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.9.2007 21:56:33   
AnaB.
Razlika v datumu, ki ga postavi G na osnovi UZ in v datumu po zadnji menstruaciji, nastane zato, ker je do oploditve prišlo kasneje. To se zgodi, ko ovulacija ne nastopi 14-16 dan ciklusa, ampak kasneje. Lahko se celo zgodi, da v enem ciklusu pride do dveh ovulacij ali pa v času, ko bi morale biti dve ovulaciji, pride samo do ene. Ali si imela ovulacije točne ali ne, veš najbolje sama (če si to spremljala). Pri meni je razlika skoraj treh tednov.
Če svojih ginekologov ne razumete, jih dajte raje vprašat, kar vas zanima in vznemirja. Saj zato so pa tam.

Mirne živce in lepo user posted image  ti želim.

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.9.2007 19:19:05   
amalia
Pozdravljena!

Podobna tema je že bila na spodnjem naslovu:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1829790
Sem tudi jaz imela podoben primer.

Želim ti lepo nosečnost.

Lp, A.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?