|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   s čim začet?
6.9.2007 8:24:53   
andie
Moja bebi je stara 5mes. Že od začetka jeva Novalac, zdaj sva prešaltale na ac2, ki ga pa ne mara. Je bolj sladek kot 1.
Pediater pravi, naj ji ne dajem ničesar drugega do 6. meseca (!?) Zaradi večje možnosti razvoja alergij.
Ah ti sodobna medicina, jaz sem baje pri tej starosti jedla že skoraj vse..
No, treba bo začet,ker je mala drobižek.
Zanima me, kaj mislite, lahko začnem kr z riževo kašico,banano z mlekom,al je boljše najprej korenček, jabolko... in šele kasneje rižolino?
Tisti za 4 mesece seveda.
Hvala!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: s čim začet?
6.9.2007 8:26:43   
Anonimen
js sem mela tamalo tut na adaptirancu pa mi je pediatrinja sama rekla naj pri 4. msecih začneva. pa sva s kuhanim jabolčkom, potem hruško potem babano, pa rižek vmes - rižolino seveda. pol pa še zelenjavco. počas vsake 4 dni drugo zadevo.

(odgovor članu andie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2007 8:26:51   
Anonimen
Pediater pravi, naj ji ne dajem ničesar drugega do 6. meseca (!?) Zaradi večje možnosti razvoja alergij.

A ni rekel, počakat do šestega m.? user posted image   Pa kam se vam hudiča  tako mudi s to gosto hrano? Res ne razumem. Drobižek gor ali dol, vsi pa tud ne morejo biti debeli. Hvala bogu, da je tako. Če je pa pod mejo, je pa druga, samo pediater ne bi rekel čakat. user posted image

(odgovor članu andie)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2007 8:33:28   
N _ B
Pri 6-ih mesecih sem začela s pretlačeno banano, ki sem jo  razredčila z mojim mlekom. Potem pa počasi na par dni (4-5 dni) uvajala kuhano jabolko, hruška, korenje, cvetača, krompir,.... Ta obrok je dobila dopoldan. Predzadnji obrok pred spanjem pa kašice. Imela sem Milupine, ki se mešajo z vodo. Vsi ostali obroki so bili mlečni - dojeni. 

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2007 8:49:56   
MarijaPo
Mi smo zaceli pri 4. mesecih, ker je bila mocno podhranjena.
Dajali smo ji Rice kasico od Milupe (to je zmlet riz, zmesan z aptamilom). In smo imeli precej tezave - ni hotla jest, ker ni znala in se ni bila dost razvita, da bi znala jest. No, nismo se dali in enkrat tud zmagali.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2007 10:02:51   
blue sky
Mi smo začeli z jabolkom, korenčkom, banano, hruško, rižolinom (zvečer pred spanjem) in tako lepo počasi naprej.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2007 10:10:17   
nuala
Če je res suhica in slabo spi od lakote bi jaz začela z riževimi kosmiči.
Drugače pa obvezno z zelenjavo ( ne s sadjem ) - korenje, koleraba, bučke, krompir,...

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2007 10:37:34   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

A ni rekel, počakat do šestega m.? user posted image   Pa kam se vam hudiča  tako mudi s to gosto hrano? Res ne razumem. Drobižek gor ali dol, vsi pa tud ne morejo biti debeli. Hvala bogu, da je tako. Če je pa pod mejo, je pa druga, samo pediater ne bi rekel čakat. user posted image

Se strinjam.

Drugače smo pa mi začeli z prekuhanim jabolkom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2007 10:40:27   
andie
Hvala.
Al bina- ja reku je, da ne priporoča do 6. mes, ampak naj se sama odločim, vsekakor pa ne pred 4.
Malo je tut neki srbelo po dlesnih in sem ga vprašala, če bo zobek.
Je rekel, da ne, da lahko preverim tako, da jo z žličko mal po dlesnih potolčem in če bo zacingljalo, potem je zobek.user posted image user posted image user posted image user posted image
Nato je sam pocinglal po svojih zobih, češ, tako se nardi- ja zastopim, ampak ko še ni zobeka, ne more nič cingljat, ko pa je že, ga pa itak vidiš.user posted image user posted image
 Vsak pediater in patronažna reče drgač, kar je čist res, zato je najbolš vprašat druge mamice in pač po svojem občutku, k je vsaka bebica drgačna.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.9.2007 10:59:23   
lilka
Hm, mi smo bli tudi skos na Novalcu AC1, zdej smo najprej prešli na navdanega, po petem bomo prešli na 2, GH pa šele pri 6M. Jaz si ne predstavljam, da bi ji že zdaj kaj dajala, ker mi ni logično iz AC mleka ki ima res lahko sestavo pa kar na GHuser posted image , meni se ne mudi s to GH, sej jo bo še vse življenje jedla.....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.9.2007 13:49:34   
tančica
Mi smo pričeli z dobrimi 4m s sadjem (najprej korenček, potem jabolko,banana,..) in nato z zelenjavo. Mnogi pravijo raje prej začet s sadjem, da kasneje ne bi slučajno otrok maral zelenjave..no pri nas teh težav ni bilo, mogoče ima še rajši zelenjavo kot sadje, verjetno odvisno od otročka.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.9.2007 9:45:17   
lilka
Jaz sem prebrala v mami glede začetka uvajanja GH in se mi zdi dobra varianta in kar jasno napisana, če katero zanima gre nekako takole:
1. teden:jutranji obrok-mleko, zajtrk-mleko, kosilo-riževa kašica, popoldan-mleko, zvečer mleko in to gre cel teden, da se lepo počasi navadi
2.teden:jutranji obrok-mleko, zajtrk-mleko, kosilo-zelenjavna kašica 3 dni,sadna 3-dni, popoldan mleko, zvečer mleko
3. teden:isto kot drugi teden in menjavaš kašice pri koslilu na 3 dni 
4. teden, pa že daješ kašice pri 2 obrokoih pri enem sadno, pri drugem zelenjavno ostalo pa še vedno mleko.

Ne vem meni se zdi dobra varianta tole, kaj pravite?

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.9.2007 21:31:15   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: lilka

Ne vem meni se zdi dobra varianta tole, kaj pravite?

Dobra, dobra... Samo, preden uvedeš vse sadje in zelenjavo, so otroci že v vrtcu user posted image
Mi smo tako delali samo prvih 14 dni. Ker ni bilo nobenih alergij, smo stvari kot so krompir, polenta, riž, "nevtralno sadje" menjali kar na 1 dan. Kakšne bolj alergene stvari (breskev, hruška) sem pa pazila, da smo uvajali ločeno od ostalih novosti. Je pa tako, da sem pristaš "sezonske" hrane kar pomeni, da bomo pomaranče, repo in zelje uvajali pozimi, trenutno pa bomo jedli tisto, kar je zdaj aktualno (jabolka, hruške,..). Prav tako ne uvajam jedi, ki jih nikoli ne jemo (koleraba, eksotično sadje,...).
Sedaj uvajamo GH 8 teden in imamo že 3-4 obroke (sadna malica okrog 11:30h, kosilo z zelenjavo okrog 16h, rižolino ob 19h). Zjutraj/ponoči/zvečer/vmes pa se dojimo. Včasih se vse skupaj tako zamakne, da imamo še eno malico, takrat damo skutico. Če pa letamo naokrog, potem pač zelenjavo izpustimo in pojemo stvari, ki se lahko jejo mrzle.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.9.2007 21:48:40   
Brbs
kaj če daš na začetku pretlačeno jabolko, mora biti skuhano?
kaj se sploh lahko daje surovo in kaj naj bo kuhano (predvsem sadje)?

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.9.2007 13:43:34   
kaya2007
mislim da za začetek naj bi bila surova samo banana, ostalo pa kuhano.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.9.2007 21:03:56   
austen
meni so pa rekli  naj se držimo sadja in zelenjave, ki rastejo v okolju kjer živimo (jabolka, hruške,....) ne pa kake banane ki so našpricane s tono kemije de pridejo na police trgovin tako lepe kot so! Nismo sicer še začeli z uvajanjem ampak ta predlog mi je všeč ....

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.9.2007 20:24:47   
mladjika
pozdrav, sem nova na forumu, mamica 6. mesečne deklice.user posted image
svojo deklico dojim od samega začetka, nekje z 4. meseci pa sem jo začela navajati na gosto hrano, od začetka sem vso sadje prekuhavala, zdaj pa ji že dajem svež sok od jabolk in hrušk, ki ji zelo odgovarja.
zanima me kdaj začeti z kako žemljico?

(odgovor članu austen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?