|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Waldorfski vrtec
24.11.2004 9:18:06   
malika
Pozna katera kaj več o tem? Jaz razmišljam, da bi našega dali v ta vrtec, pa bi rada slišala še kakšno mnenje.To, da delajo zelo dosti izdelkov iz naravnih materialov in da so jih to igrače mi je všeč, kaj drugega pa ne vem . :ups:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Waldorfski vrtec
24.11.2004 10:03:06   
TARA in MAJ
Moja soseda tam uči res zelo hvali vendar sem slišala tudi drugo stran kako nekateri nasprotujejo mislim pa da si greš vrtec lahko tudi ogledat in seveda sama presodiš tudi s pogovorov drugih staršev.
lp tara:sloncek:

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Waldorfski vrtec
24.11.2004 10:11:52   
Seven*
Lahko ti povem iz prve roke. Moja najboljsa prijateljica je imela otroka tam. Nekatere zadeve imajo zelo dobre. Veliko delajo iz naravnih materialov, veliko so v naravi, itd.. Vendar je nacin vzgoje taksen, da se otroku prakticno skoraj vse pusti. Recimo primer: Pride kolegica v vrtec in en otrok stoji na vrhu omare, v roki ima nek tezek predmet in se dere: Komet bo pade, komet bo padel. Ob tem mu pa vzgojiteljica prav tiho in pocasi poskusa povedat, da bo mogoce komet padel na otroka in ga poskodoval.. :))

Se najbolj jo je motilo to, da je vecina otrok, ki so bili vpisani bila "visjega stanu". Imeli so starse, ki so lahko prisli po njih ze ob 14h in jim tudi cisto vse kupili.. Ze sam vrtec je prav nemarno drag..

Vsec mi je prehrana, ker je vegetarianska in zelo pestra. Veliko sadja, polnozrnatega kruha, nesladkani caji, namazi it tofuje...

Mnenja so razlicna, jaz otroka nebi dala tja..

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Waldorfski vrtec
24.11.2004 10:13:39   
JASNA D
Moževa svakinja ni bila zadovoljna (v MB), zato je svojo hči izpisala, če pa te zanima s čim ni bila zadovoljna, pa jo lahko malo pobaram.....

Jasna

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Waldorfski vrtec
24.11.2004 12:50:57   
nikitta
slišala sem dobre stvari! Sicer, pa so povsod dobre in slabe...ravno tako kot doma, a ne? Pojdi pogledat, vzemi otroka s seboj...pa še pokliči in sprašuj! Vedno je poterben določen čas, da se izkaže ali nam neka stvar ustreza ali ni dobra. Predsodki...in kritike so povsod prisotne, le da smo malokrat objektivni in strokovni za presojat!

Če te je zanimal Waldorfski vrtec,pojdi in čim več zberi informacij.

Verjamem, da je bil en vsaj en vzrok za zanimanje...

Lep pozdrav

Nikitta

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Waldorfski vrtec
24.11.2004 20:04:43   
MINEJA
Sama sem bila na praksi v LJ, kjer imajo vrtec in šolo. Poleg tega hodi tja moja dlajna sorodnica, ki ima Downov sindrom in je integrirana.
Na prvi pogled se mi je zdel vrtec cool, ko pa sem ga pobliže spoznala pa mi nekatere stvari niso bile všeč. Ta teorija se zelo pribčižuje naravi (naravni materiali zvezkov, pisal; vegetarianska prehrana, naravni materiali oblačil, nobene TV, živali ...), spodbujajo umetnost in kreativnost, so pristaši antirepresivne vzgoje (nobene kazni, omejitev), religije, itd.
Za vrtec ne vem natančno, ampak v šoli nimajo nobenih nalog, ocen. Njihovo mišlejneje je, da otrok dela koliko hoče in ga v nič ni potrebno siliti????
V LJ obiskujejo to šolo večinoma otroci znanih osebnosti, npr. od dr. Rodeta sin, ... V tej šoli je šolnina ...

Sposodi si knjigo Waldorfska pedagogika in boš spoznala namen in torijo te vzgoje.

Mateja

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Waldorfski vrtec
24.11.2004 22:27:38   
Gina
Pa zenske, kje ste slisale, da Walfdorci zagovarjajo antirepresivno vzgojo. Jaz sem tudi tako mislila, dokler jih nisem spoznala. Ampak to so le govorice. Dve leti sem vsak vikend (3 dni na teden) hodila na njihova izobrazevanja (za ucitelje), ker imajo najboljso metodiko kar jih jaz poznam. In ker sem jih ogromno spoznala osebno, tako iz vrtca kot iz sole, sem ugotovila sledece: so veliiiiiko bolj strogi, dosledni kot na katerikoli drugi OS in zahtevajo popoln mir. Kar je prevec je pa prevec! Nacini poucevanja so ful dobri, kar zavidam jim njihovo metodiko. Oni zagovarjajo, da mora vse izhajat iz igre, da moras otroka motivirat in mu stvari predstavit na zivljenjski nacin, njemu blizu, da mora stvari preizkusit na lastni kozi, da jih bo lahko razumel. En predmet se ucijo nekaj tednov (samo njega), potem drugi predmet....Imajo pa skupaj vec predmetov kot drzavna OS, saj imajo tudi predmete kot evritmija (ples), rocna dela, forme, poleg standardnih. Ocene imajo ves cas, samo da so opisne - kar je enako kot v 9 letki prva 3 leta, pa tudi naloge imajo. Res pa snov pisejo v zvezke, ker knjig nimajo, znati morajo pa na koncu toliko, kot drugi, saj je sola priznana s strani drzave in s tem tudi njen ucni program. Samo dva vzroka sta, da moji otroci ne hodijo tja: 1. nismo iz Lj.; 2. so absolutno prestrogi.
P.S.: W. vrtec v Lj. ima enako ceno kot katerikoli drugi drzavni, ker je na koncesijo.
LP:)

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?