|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Teža
28.8.2007 19:12:23   
neela
Drage soborke sprašujem, če je katera imela kakšne izkušnje te vrste ali pa če ve katera, koliko preprek pri zanositvi lahko naredi prevelika teža ženske. Namreč imam (zaenkrat!!!! user posted image ) ITM 31 - kar je kar nekaj preveč. Pa me je že moja g. opozorila, da bo treba zmanjšati težo - kot da tega ne bi že sama vedela???user posted image   Sicer sem se od takrat bolj 'resno vzela' in začela s hitro hojo in tekom, vendar vseeno toliko kil preveč, ne gre tako hitro dol., kot tudi gor jih ni šlo ravno čez noč, ne?user posted image user posted image Sedaj pa me zanima, če bi bil to lahko tudi vzrok, da ne zanosim....že 1,5 leta???
Kaj menite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Teža
28.8.2007 22:55:03   
Anonimen
Kar nekaj žensk ima PCO ali celo sindrom PCO. Prekomerna telesna teža to samo še poslabša. Ne vpliva direktno na to, da ne zanosiš, ampak sigurno pa otežuje stvar. Jaz sama imam PCO, in tudi prekomerno telesno težo. Shujšala sem 12 kg, in ne boš verjela, prejšnji teden sem imela ginekološki pregled in G mi je rekel, da jajčnika lepše izgledata kot prej. Sta bolje prekrvavljena in tudi manj cistic je na njih.

Predlagam ti, da poleg športne aktivnosti tudi ješ previdno, in sicer, pazi na kombinacije in po 18 uri ne jej več.

Srečno in upam, da kmalu zagledava user posted image user posted image !!!!!

(odgovor članu neela)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.8.2007 20:52:08   
neela
hvala UrskaJ, mnogo lažje mi je, če vidim, da nisem ravno sama. No, saj takih, ki se nas 'matra' je že več, debate v zvezi s težo pa res nisem zasledila.
Vnema za športanje me kar drži - poleg tega, da zmanjšam moje oblince, mi tudi zelo ustreza, ker se samo na tak način znebim stresa iz službe.
Ja, o pravilnem prehranjevanju pa bi lahko že doktorat naredila - tako da mi je kristalno jasno kako klapajo zadeve.

Kako in pa v kolikšnem času pa si 'oddala' teh 12 kil? Kaj si dala že kakšne druge preiskave skoz?

Tudi tebi čimprej ta prave user posted image user posted image user posted image user posted image  želim!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2007 10:12:01   
Anonimen
Pozdravljena,

pri meni je tako, da jem skoraj vse, ampak pazim na kombinacije. Jem pa ne: krompirja, korenja, riža, testenin. Ko bom prišla na željeno težo, bom jedla tudi to, ampak sedaj ne. Primer mojega jedilnika:
ZAJTRK:sadje
KOSILO:v voku si pripravim piščančja prsa narezana na kocke z zelenjavo - njami!!!!!-eksperimentiraj z začimbami, da bo vedno drugačnega okusa
VEČERJA:za večrjo jem samo beljakovine in po 18 uri ne jem več.

Pijem samo vodo in Donat, od vode tudi tiste z okusom, vendar ne pretiravam.
Aja, dieto držim približno 10 tednov. Malo se tudi gibam - 2 krat na teden.

To je to. Lačna nisem, če pa je zelo hudo, pa včasih - od začetka sem, zdaj ne, ker nisem lačna - pojem kakšno sadje.
Moram ti povedati še to, da ker jem ogromno beljakovin, niti enkrat ne začutim želje po sladkem. Treba je izbirati takšno hrano, ki uravnava raven inzulina v krvi. Imeta mora nizek glikemični indeks. Krompir in korenje imata zelo velikega, prav tako jedi iz bele moke.

Srečno, in upam, da bo kmalu user posted image za obe!

(odgovor članu neela)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2007 13:39:55   
Anonimen
Živjo punci!

No pri meni je zadeva malo drugačna... Sicer sem tudi jaz upala par mesecev na pozitiven test ampak se ni zgodil. Nisem pomislila da zaradi debelosti, sem pa ves čas malo v strahu kaj se lahko zgodi kasneje med nosečnostjo samo... Kakšne so lahko panike med nosečnostjo če se boriš z prekomerno težo? Ali je katera od vaju kaj bolj seznanjena s temi zadevami?

Drugače pa držim pesti za vse tri da bi čim prej ugledale user posted image  user posted image ....

P.S. Nista sami, samo tema je pa malo nerodna da bi se o njej na ogromno pisalo...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2007 17:56:09   
tassi1
živjo!mene do sedaj še niso preveč kregali zaradi teže,pa jih imama kar nekaj preveč!!pa tudi pri -15 nisem mogla zanosit,tako da ...sam ne se sekirat,ker pol grejo kile kar gor ---preverjeno!!!lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.9.2007 9:11:15   
slovenka
Jaz sem ob prebiranju knjige o nosečnosti zasledila tudi nekaj o telesni teži - sicer iz tistega nisem vedela, da bi prevelika teža ovirala zanositev, je pa pisalo, da je to lahko problem za otroka, ki ima lahko preveč maščobe, pa velikokrat imajo takšni dojenčki že ob rojstvu veliko težo, npr. preko 5 kg in zahtevajo porod s carskim rezom, ki pa je zelo tvegan ob preveliki teži, tako da morda tudi iz tega razloga ginekologi priporočajo hujšanje. Sama sicer nimam prevelike teže, sem pa pred nekaj leti shujšala za 10 kg in vem, kako je, pa se mi zdi, da je dojenček kar en dober razlog za hujšanje in vztrajnost - gotovo boljši kot to, da bi se spravile v seksi hlače, a ne?

(odgovor članu tassi1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.9.2007 9:22:39   
*sanela*
Ma mislim, da teža ni problem pri zanositvi.
Jaz sem slišala, da nemoreš zanosit če si predebel in ne če si presuh.
Jaz sem zanosila brez problemov pa sem imela 43kg user posted image .
Večji problem je psiha!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.9.2007 10:07:56   
Anonimen
Punce super ste... Še malo spodbudnih besed pa bom res pristala na dieti. Čeprav pri meni je verjento bolj problem to, da mi hormončki malo nagajajo. Pa sem bila pri svoji splošni zdravnici, ki me je vprašala kako sem ginekološko, pa sem samo rekla da mam sicer menstruacijo ZELO redno in da tudi ovulacijo čutim, da je sicer m malo močna in bolečauser posted image ampak da je redna, pa me ni nič več vprašala ampak mi je napisala napotnico za preiskavo hormonov. (sem pozabila kako se reče zdravniku user posted image )

Punce super ste in hvala... Če je pa to, da je otrok velik edini problem potem pa ni panike... Nekaj sem pa slišala da se lahko pojavi močna sladkorna, ipd. user posted image   Zato sem malo povprašala če katera kaj ve kako in kajuser posted image

Hvala in  zmagajmo skupa!user posted image user posted image

(odgovor članu *sanela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2007 10:18:44   
Anonimen
Slovenka, to si pa zelo dobro napisala. user posted image

(odgovor članu *sanela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2007 10:25:36   
Luckica
oh,pa še kako ima teža velik pomen pri zanisitvi,pa naj je prevelika ali pa premahjna. veste nismo vsi enaki,jaz sem imela 46 kg,pa moja jajčeca so bila zanič,ko sem se zredila za 2 kg čez eno leto so bila jajčeca ok in sem zanosila. nekaterim je potrebno izgubiti ali pa pridobiti samo par kg ,da se zanosi lahko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.9.2007 10:33:11   
slovenka
Ja, seveda velja tudi v obratno smer - če je teža prenizka, lahko spet postanete osnovnošolke - brez menstruacije itd., prebrala sem tudi, da se bolj suhim mamicam otroci bolj pogosto prezgodaj rodijo, pa nižjo težo naj bi imeli - čeprav je pred kratkim rodila zelo suha znanka, pa ima doma prav velikega user posted image

(odgovor članu Luckica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.9.2007 10:43:19   
*sanela*
Jaz sem rodila čisto normalnega otroka.
Sem 43kg teška in 154cm visoka.
Imela sem 58kg ko sem šla rodit.
Mali je bil 3.410 in 50cm.
Sem se težje odprlauser posted image   sem pa normalno rodila niso me nič rezali tako, da nisem bila šivana user posted image !

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.9.2007 10:47:25   
Luckica
slovenka,sem imela m in vse,samo pač težo ne,ker sem po mami.  s tem se pa tudi ne strinjam,se rojevajo normalno težki otroci. drugi je bil težak 3330g,sem ga pa prej rodila 3 tedne,ker sem imela rizično nosečnost. če bi rodila na datum,bi mali prišel na 4 kguser posted image

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.9.2007 10:51:27   
*sanela*
Pozabila sem povedati, jaz sem rodila dva dni po roku.
Ni res, da majhne ali ženske z nižjo kilažo rodijo prej.

(odgovor članu Luckica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.9.2007 10:54:47   
slovenka
No, saj se napisala, da sem to prebrala v knjigi - zaenkrat me je še sama teorija user posted image

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.9.2007 11:02:28   
*sanela*
Jaz se nisem nikoli preveč zanesla na knjige!
Vse smo tako različne in otroci tudi!
Boljši je ta forum, vsaka pove svojo iskušnjo ali nasvet, meni pomaga user posted image !

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.9.2007 13:17:53   
slovenka
ja, saj vem, da je tako... samo sem si zadnjič kupila eno tako knjigo - je fajn, ko mi je malo za sanjariti o nosečnosti in potem tam gledam slike, kako po mesecih raste trebuh in take stvari. Forum pa seveda tudi...

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.9.2007 14:59:03   
neela
Pa sem se že ustrašila, da ste vse 'po jusu' user posted image user posted image user posted image ...in da je pač pri meni glavni razlog ravno teža.
Ampak mi pa ni najbolj jasno, kako se lahko tako hitro opomorejo jajčeca - ko recimo uravnotežiš težo; bodisi shujšaš ali se zrediš; kot je napisala Luckica.
Vem pa, da prevelika teža nosečnica poveča možnost za kakšno sladkorno, da o povišanem pritisku ne govorim.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.9.2007 17:44:43   
lindy
Pa sej ni tolk problem začetna teža)razen res pewvisoka=, bolj se je treba pazit pol čez celo nosečnost, da se ne rediš ti ampak , da otrok dobi ravno tolk kot rab, pomjoje je tko no...user posted image

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.9.2007 18:57:33   
benika
Tukaj pa ne morem bit tiho...jaz imam skoraj 20 kg preveč, glede na priporočeno TT. Prvič sem zanosila po 1 mesecu, drugič po 3. Vsa nosečnost je potekala bp, edino malo sem pazila, da se med samo nosečnostjo nisem preveč zredila (uspelo mi je pridobit samo 4kg).

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.9.2007 19:25:34   
Tanayya29
no jaz sem zanosila z 49 kg...
sem pa do 32 tedna na + 11 kg...

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?