|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   parmezan
27.8.2007 18:10:47   
čaki
mi lahko kdo razloži, kako zgleda parmezan? midva z mojim se nikakor ne morva zedinit, kak zgleda. v trgovini sem prešnofala vse, pa ga ne najdem nikjer. ima res še drugačno ime?
vem da je zelo dober, če ga mal narežeš v olnat paradižnik..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: parmezan
27.8.2007 18:16:05   
Anonimen
Lahko je v obliki trdega sira, v trikotnem kosu.

Lahko je nariban in pakiran v vrečko.

Mogoče obstaja še kakšna oblika, ki je ne poznam......

(odgovor članu čaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: parmezan
27.8.2007 18:25:44   
crci06
ja, točno tako.
pa povsod ga imajo, mogoče pa kr vprašajta... je pa v hladilniku!
tisti v vrečki je običajno v 40 g vrečkah, malo večje kot pecilni prašek

v kosu je pa - odvisno, kolk velik kos user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: parmezan
27.8.2007 18:28:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj

pa povsod ga imajo, mogoče pa kr vprašajta... je pa v hladilniku!


Naribanega imajo povsod, za kose pa nisem prepričana.


(odgovor članu crci06)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: parmezan
27.8.2007 19:47:45   
Anonimen
user posted image
Nekaj o parmezanu
Parmezan vsebuje veliko beljakovin, kalcija, fosforja in vitaminov.
Je zelo priznan italijanski sir. Pravimo mu tudi 'parmigiano reggiano'.
Je trd sir z zrnato teksturo. Je iz kravjega mleka, zlato rumene barve. Sir zori 2-3 leta.


Nikar ne kupuj tistega v vrečkah!!!!!!!Tisto so naribane skorje sira in ostankov. V hipermarketu gaimajo že pakiranega po kosih-trikotnikih na vrečki pa piše Grana padano.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 27.8.2007 19:50:03 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: parmezan
27.8.2007 20:12:24   
Anonimen
Še nekaj,tole je znak na vrečkiuser posted image
user posted image
 
Najprej ga pa najdeš v Euro spinu

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: parmezan
27.8.2007 20:43:14   
bamby
Pod to znamko ga tudi jaz kupujem, le da v vrečkah. Mi je pa okus izredno dober in se ne more kosati z drugimi. Zame je edini.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: parmezan
27.8.2007 20:49:35   
čaki
a potem na vreči ne piše parmezan??? ker jaz gledam sire in cene in iščem kje to piše user posted image user posted image user posted image user posted image  sedaj bom iskala grana padano. ga bom najdlauser posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: parmezan
27.8.2007 20:54:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Še nekaj,tole je znak na vrečkiuser posted image
user posted image
 
Najprej ga pa najdeš v Euro spinu
 
Neva, hvala za info!
 
V "mojem" Mercatorju ga nimajo.....okrog se mi pa ne da skakat.....sem mislila, da se ga pri nas niti ne dobi. Mi je mljaski mljaski dober!
 
 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: parmezan
27.8.2007 22:31:08   
Gina
V Mercatorju imajo ravno tako parmezan, vendar je pakiran v malo ožjih trikotnikih, kjer je narisana gor italianska zastava (da se ga lažje od daleč vidiuser posted image user posted image ), piše pa CEPPARO z rjavim, spodaj z manjšim piše pa grana padano

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: parmezan
27.8.2007 23:12:58   
malecka
smo se doma glih danes pogovarjali o parmezanu, ga moram kupiti. kaj pa v šparu al pa v hoferu ga je za dobiti.


_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: parmezan
28.8.2007 8:13:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

Pod to znamko ga tudi jaz kupujem, le da v vrečkah. Mi je pa okus izredno dober in se ne more kosati z drugimi. Zame je edini.



To pa zato,ker nisi okusila originalnega,tapravega.V redu,no,okusi so okusi,ampak iz vrečke ali v kosu,se ne more primerjat.Sveže nariban,direkt na
hrano,takrat je šele pravi okus.
Sicer je draga zadevščina,ampak,če vam pridejo nenadejani obiski,je odlična rešitev za pogostitev.Na koščke narezan parmezan,kruh in poleg kozarček Refoška,vas reši zadrege in miza ne bo prazna.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 28.8.2007 8:20:57 >

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: parmezan
28.8.2007 8:14:43   
nu_tella
Joj res. Ne kupuj tistih v vreckah, k so neke cudne trde pikajoce drobtince notr.

Pri parmerzanu pa sploh grem jaz rajs po principu "kupim manj ampak tisto dobro".
Tko da lahko kupis kar ti je napisala Neva. Tadruga znamka pa je "PARMEGGIANO REGGIANO". Je ravno tko dober. Mislim pa da res na slovenskih deklaracijah ne pisše da gre za parmezan...

Lep pozdravcek.

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: parmezan
28.8.2007 8:45:54   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: nu_tella

. Tadruga znamka pa je "PARMEGGIANO REGGIANO".
Lep pozdravcek.


To je originalni parmezan, ki prihaja iz te regije in je kontroliran od "konzorcija", ki se prav tako imenuje, v katerem so združeni vsi proizvajalci originalnega parmezana.

Grana Padano in podobni "vzdevki" so samo "podobni siri" in je med poznavalci še vedno pod vprašajem, ker ne gre za originalni parmezan, temveč samo "nadomestek"(dober nadomestek...njamiuser posted image ). Nekako tako kot šampanjec, ki prihaja iz pokrajine "champagne" in ostali "šampanjci-torej sekti, ki so podbni šampanjcu, niso pa šampanjci...

Drugače pa jaz parmezana iz vrečke sploh ne kupujem, ker se mi zdi kot nekakšen "instant" parmezan, ki je čisto drugega okusa, kot pa sveži.

Priznam pa, da ste mi lušte naredile....user posted image



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: parmezan
28.8.2007 8:50:49   
bamby
Jaz čisto verjamem, da je boljši parmezan v kosu kot v vrečkah. Da se malo pošalim na svoj račun: sem pač na komot user posted image user posted image user posted image . Ga bom pa naslednjič prav gotovo kupila v kosu, da vidim, kakšna razlika je v resnici.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: parmezan
28.8.2007 8:51:41   
Enolla
Se strinja z Marogico - ampak tisti "nadomestek", ki ga je Neva dala gor je tudi za vse prste obliznit. Slovenska različica parmezana je zbric - tudi OK. Zadnje čase pa jaz parmezan nadomeščam s sirom pecorino in nam po okusu skoraj bolj ustreza. Vse v kosu.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: parmezan
28.8.2007 8:56:10   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

Se strinja z Marogico - ampak tisti "nadomestek", ki ga je Neva dala gor je tudi za vse prste obliznit. Slovenska različica parmezana je zbric - tudi OK. Zadnje čase pa jaz parmezan nadomeščam s sirom pecorino in nam po okusu skoraj bolj ustreza. Vse v kosu.


Ja v Švici imajo pa Zbrinz (iz pokrajine Zbrinz), ki je zelo podobnega okusa.... Pecorino je pa narejen iz ovčjega mleka, torej ovčji sir, vendar stari, ki je zorel več kot leto dni, ima specifični okus-ali ga imaš rad ali pa ne. Torej je postopek pridobivanja pecorina zelo podoben parmezanu.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: parmezan
28.8.2007 8:57:41   
Marogica
Pa nehajte že....se mi kar slina v ustih nabira...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: parmezan
28.8.2007 9:01:19   
Anonimen
ampak tisti "nadomestek", ki ga je Neva dala gor je tudi za vse prste obliznit. Slovenska različica


Pa ja de,da ne bi,slučajno.Tiste slike parmezana so original parmezan,kopirano iz strani,kjer opisuje parmsko podjetje sira.
Nekoč sem imela srečo,da sem poskusila originalnega.Kose so rezali direkt
iz hlebca in,nato sem za darilo dobila skoraj polovico hleba.Občutek sreče je bil,kot.da bi dobila diamantno ogrlicouser posted image Skrbno sem garazkosala na majnše koščke zavila v prozorno folijo inga shranila v zamrzovalniku.Dva meseca uživanja.Te sire,ki jih v naših trgovinah dobiš so,no,falš roba,pa čeprav dobra.
Jaz ga grem kupit čez mejo vsake toliko časa.
Tole dobro hrano sem pa poskusila,je odlična.Sama jo še nisem skuhala,gospodinja takat ni skoparila z parmezanomuser posted image
Zavitek iz špinače:
Priprava testa
Naredimo testo iz moke, jajc in ščepca soli.
Testo nato razvaljamo na 50x25 cm velik pravokotnik.
Priprava nadeva
Špinačo skuhamo, odcedimo, sesekljamo in podušimo na 30g masla.
V posodi nato zmešamo špinačo, skuto, nekaj parmezana, sol in poper.
Nadev namažemo na testo. Robove testa pustimo prazne. Testo zvijemo in ga zavijemo v krpo, ob koncih pa povežemo. Zvitek položimo v posodo z vrelo vodo, tako da ni zvit in kuhamo 40 min na manjšem ognju.
Ko je kuhan, odvijemo krpo in zvitek narežemo na rezine, ki so debele okrog 1.5 cm. Položimo jih v jena pekač, potresemo s parmezanom ki nam je še ostal, z žajbljem in stopljenim maslom.
Nekaj minut še pečemo v pečici

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: parmezan
28.8.2007 9:10:26   
crci06
jaz sem tudi na komot in ga kupim v vrečkisah, ker ga rabim točno 40 g na 14 dni...

sem pa iso brala nasvete in šla v italijo po parmezan, evro spin, parmicano regiano... se mi je pa ta kos totalno posušil v hladilniku in ga ni bilo več mogoče sploh servirat... kot skala. pa ful je bil draguser posted image
kako jih pa ve shranjujete?
Jaz sem ga imela v filiji zavitega v hladilniku v predalu, ki je posebej narejen za meso (aja, sir pa ni meso user posted image user posted image ) in tam notri vedno shranjujem sir in salamo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: parmezan
28.8.2007 9:13:32   
Anonimen
Nič lažjeg,vedno mora biti zavit v vrečko,ali prozorno folijo,da zadrži vlažnost in se ne posuši.Če ga pa ne nameravaš dolgo časa uporabljat pa ga shraniš,kot sem že napisala v zamrzovalnik,ko ga nameravaš jesti,ga kakšno uro prej ven daš.

(odgovor članu crci06)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: parmezan
28.8.2007 9:14:58   
Anonimen
Ja v Švici imajo pa Zbrinz (iz pokrajine Zbrinz), ki je zelo podobnega okusa.... Pecorino je pa narejen iz ovčjega mleka



Lepo prosim ne žalite parmezanuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: parmezan
28.8.2007 9:16:51   
Enolla
Uh Neva - jaz bi tudi originalnega. Pravo domače olčno olje, na grobo narezan parmezan, rukola in kanec balzamičnega kisa (mljask) - solata za bogove.

Moj-moj žal ti jaz ne morem pomagati - se mi še nikoli ni zgodilo ga zmeraj pojemo prej - sicer pa v foliji in v hladilniku. 

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: parmezan
28.8.2007 9:21:52   
Anonimen
Uh Neva - jaz bi tudi originalnega. Pravo domače olčno olje, na grobo narezan parmezan, rukola in kanec balzamičnega kisa (mljask) - solata za bogove.



Jaoj meni,se mi sline cedijo.Za Božič dobim posebno darilo,velik kos parmeskega parmezana.

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: parmezan
28.8.2007 9:37:24   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Nič lažjeg,vedno mora biti zavit v vrečko,ali prozorno folijo,da zadrži vlažnost in se ne posuši.Če ga pa ne nameravaš dolgo časa uporabljat pa ga shraniš,kot sem že napisala v zamrzovalnik,ko ga nameravaš jesti,ga kakšno uro prej ven daš.


Jaz ga tudi tako hranim....celo v hladilniku mi zdrži po 2 meseca.... drugače pa v zmrzovalnik

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?