Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: pravilno dihanje pri porodu 23.8.2007 9:34:42
|
|
|
|
Spark
|
Vidim, še ena taka kot jaz. Jaz sem leta 2004 obiskovala materinsko šolo, sedaj je pa ne bom. Pa sem razmišljala, a se bom sploh spomnila kako in kaj, pa verjetno sem takrat dobila tam kak dober nasvet, pa sem ga mogoče pozabila. Jaz bom šla v knjižnico po kako knjigo, da jo malo preberem, na netu pa res nisem še nič iskala.
|
|
|
|
RE: pravilno dihanje pri porodu 23.8.2007 9:53:19
|
|
|
|
P_Petra
|
meni tole njihovo dihanje ni nič pomagalo.Nisem pa hodila v materinsko šolo.Itak pa ti babica pokaže,meni je in se nisem odločila za takšno dihanje,saj sem zaradi njega skoraj skupaj padla sem kar po svoje in je bilo super
|
|
|
|
RE: pravilno dihanje pri porodu 23.8.2007 10:08:33
|
|
|
|
malamalinca
|
dvakrat sem rodila in nikoli po šolsko dihala, ampak tako, kot je meni pasalo. Najbolje je, da prisluhneš svojemu telesu, sicer se pa nič ne boj, te bo babica usmerjala. Priporočam relaksiranje med popadki.
|
|
RE: pravilno dihanje pri porodu 23.8.2007 12:34:18
|
|
|
|
BAMBINA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: malamalinca dvakrat sem rodila in nikoli po šolsko dihala, ampak tako, kot je meni pasalo. Najbolje je, da prisluhneš svojemu telesu, sicer se pa nič ne boj, te bo babica usmerjala. Priporočam relaksiranje med popadki. Se strinjam. Učenje dihanja pred porodom je za moje pojme povsem nesmiselno. Itaq se v tistem trenutku ne spomniš, katero dihanje moraš prakticirati; globoko, pasje... Ti samo babico ubogaj, pa bo vse
|
|
|
|
RE: pravilno dihanje pri porodu 23.8.2007 13:08:32
|
|
|
|
mojcac
|
Tudi jaz sem ena takšna, pred dvema letoma sem rodila (takrat sem obiskovala mat.šolo) in sedaj spet čakam, da bom rodila (sem v 38. t.) in tudi nisem obiskovala šole. Tudi mene občasno zaskrbi glede dihanja, pa vem, da ko bo prišel čas za to, bom že nekako zmogla. Tudi prvič sem bila zmedena kako dihati po šolsko, pa je babica videla, da se mučim, in da ne diham prav, pa mi je ona povedala kako naprej. Tudi sedaj bom poslušala babico, če mi slučajno ne bo uspevalo po moje. Res pa je, da je treba poslušati telo. Srečno!
|
|
RE: pravilno dihanje pri porodu 23.8.2007 13:10:50
|
|
|
|
MarijaPo
|
Novejse smernice v porodnicarstvu opuscajo to "pravilno dihanje".
|
|
|
|
RE: pravilno dihanje pri porodu 23.8.2007 13:11:18
|
|
|
|
sarka
|
tud jaz mislim, da se ni treba ne vem kako izobraževat glede dihanja. jaz ga pri porodu nisem izvajala, sem čist pozabila, babca pa tud ni nič rekla. pa tud vprašanje, kako bi mi tisto dihanje pašalo, ne se preveč s tem ubadat, ti bodo že v porodni povedal, kako. pa čim lažji porod
|
|
|
|
RE: pravilno dihanje pri porodu 23.8.2007 13:11:37
|
|
|
|
urška76
|
Punce brez panike. Mene je tud skrbelo, pa potem če poslušaš svoje telo in navodila babice sploh ni panike. S tem, da jest tud pri prvem porodu nisem nič posebaj dihala sej sem imela najprej EA, pšotem pa še CR. Pa smo zdaj v drugo po slabi uri v porodni sobi na svet spravili čudovito bejbo. Pa ne me prašat kako sem dihala, ker se ne spomnim več.
|
|
|
|
RE: pravilno dihanje pri porodu 23.8.2007 13:14:36
|
|
|
|
Azzurra
|
čestitam tistim, ki vam je uspelo dihat po receptu iz materinske Meni ni. No, kmalu mi itak niti ni več rabilo, ker sem dobila EA in nisem nič predihavala, pač pa sladko kinkala.
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|
|
|
|
RE: pravilno dihanje pri porodu 23.8.2007 15:54:42
|
|
|
|
mml
|
Jaz sem med vsem popadki lepo počasi in globoko dihala, tako kot mi je pasalo, vmes pa pač "normalno", tiso "pasje dihanje", ki bi ga naj izvjal, ko so popadki na 2 minuti, meni ni pasalo. Bistveno je, da med popadki ne zadržuješ daha, da dobiva otroček zadosti kisika in pa da ne dihaš "histerično", ker po tem ne ti ne otrok ne dobita zadosti kisika. Sicer pa upoštevaj svoje potrebe in navodila babice v porodni sobi
|
|
RE: pravilno dihanje pri porodu 23.8.2007 20:34:07
|
|
|
|
mayci
|
Se strinjam z mml, tudi jaz sem med popadki dihala globoko, ker mi je tako najbolj pasalo in tistega "pasjega" dihanja, s katerim smo se mučili v materinski šoli, sploh nisem uporabljala. Najbolj pomembno je poslušati svoje telo!
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......