Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Amniocinteza - nekaj vprašanj 23.8.2007 7:56:31
|
|
|
|
Azzurra
|
V spodnji temi sem postavila vprašanje, no, pa sem opazila, da je tema bolj namenjena čakanju rezultatov in čestitkam ob zdravih otrokih, tako da se bojim, da bo moje vprašanje ostalo neopaženo. Zato bi ga postavila tukaj in upam na vašo pomoč. a) Kje vse delajo amniocintezo? Ali jo delajo npr. tudi v Izoli in Postojni? b) Od katerega do katerega tedna se lahko naredi amniocintezo? c) Kolikšen je riziko splava pri amniocintezi? d) Kako in s katerimi dokumenti se na amniocintezi prijavi samoplačnik? e) Koliko časa traja sam poseg in koliko rehabilitacija? f) Koliko stane? Opravičujem se, če sem postavila vprašanja, o katerih je že tekla debata.
< Sporočilo je popravil Teni RR -- 23.8.2007 20:46:45 >
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|
|
|
|
RE: AMNIOCINTEZA KONKRETNO NEKAJ VPRAŠANJ 23.8.2007 8:09:56
|
|
|
|
Sibil_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra V spodnji temi sem postavila vprašanje, no, pa sem opazila, da je tema bolj namenjena čakanju rezultatov in čestitkam ob zdravih otrokih, tako da se bojim, da bo moje vprašanje ostalo neopaženo. Zato bi ga postavila tukaj in upam na vašo pomoč. a) KJE VSE DELAJO AMNIOCINTEZO? ALI JO DELAJO NPR. TUDI V IZOLI IN POSTOJNI?V Postojni je eden boljših centrov za Amniocentezo-v Izoli ga menda ne delajo, jim pa tudi ne bi zaupala. b) OD KATEREGA DO KATEREGA TEDNA SE LAHKO NAREDI AMNIOCINTEZO?Dela se od 16 do 18 tedna nosečnosti. c) KOLIKŠEN JE RIZIKO SPLAVA PRI AMNIOCINTEZI?Manj kot 3% d) KAKO IN S KATERIMI DOKUMENTI SE NA AMNIOCINTEZO PRIJAVI SAMOPLAČNIK?Tega ne vem. e) KOLIKO ČASA TRAJA SAM POSEG AMNIOCINTEZE IN KOLIKO REHABILITACIJA?Poseg je kratek-menda niti ena ura, bolniške pa dobiš en teden-tri dni moraš ležat. f) KOLIKO STANE? Okoli 1000 eurov. Opravičujem se, če sem postavila vprašanja, o katerih je že tekla debata.
|
|
RE: AMNIOCINTEZA KONKRETNO NEKAJ VPRAŠANJ 23.8.2007 8:15:47
|
|
|
|
Azzurra
|
Sibil hvala ponovno!
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|
|
|
|
RE: AMNIOCINTEZA KONKRETNO NEKAJ VPRAŠANJ 23.8.2007 8:33:17
|
|
|
|
Tina82
|
Azzurra, jaz sem šla junija na AC v Ljubljano. Sam postopek traja kakšno minuto - od takrat, ko gre z iglo v maternico, in do takrat, da z injekcijo potegne ven plodovnico. Potem moraš pa še tri ure odležat na oddelku. Potem moraš pa doma še tri dni počivat in pit čim več tekočine, da se plodovnica obnovi, in magnezijeve tablete, da nimaš krčev. Meni je na računu pisalo (nisem plačala), da je cena 513 evrov. Meni so na genetskem posvetu rekli, da je možnost splava 0,5 %. LP, Tina
|
|
RE: AMNIOCINTEZA KONKRETNO NEKAJ VPRAŠANJ 23.8.2007 9:04:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Sicer sem že enkrat to napisala na spodnji temi - ampak bolj na začetku, tako da si verjetno spregledala . a) KJE VSE DELAJO AMNIOCINTEZO? ALI JO DELAJO NPR. TUDI V IZOLI IN POSTOJNI? Tega ne vem. Vem za Ljubljano in Maribor. b) OD KATEREGA DO KATEREGA TEDNA SE LAHKO NAREDI AMNIOCINTEZO? To določi G - odvisno je predvsem od tega, kaj želi preiskovati - morebitne genetske napake pri , ali morebitno okuženost s tokso... Dela se pa od nekje od 17-20 tedna (nisem prepričana). Meni so delali v 18 tednu. c) KOLIKŠEN JE RIZIKO SPLAVA PRI AMNIOCINTEZI? Manj kot 0,5% d) KAKO IN S KATERIMI DOKUMENTI SE NA AMNIOCINTEZO PRIJAVI SAMOPLAČNIK? Ne vem. Jaz sem imela napotnico - starost. e) KOLIKO ČASA TRAJA SAM POSEG AMNIOCINTEZE IN KOLIKO REHABILITACIJA? Poseg traja minuto-dve. Toliko časa, da ti z iglo prebodejo trebušno votlino in odvzamejo plodovnico. Ves čas spremljajo gibanje na UZ. Po posegu odležiš približno 3 ure v porodnišnici, potem pa dobiš še 3 dni bolniške. Poseg ne boli. Mene bolj zaboli, ko mi jemljejo kri iz roke. Je bolj neprijetno vse skupaj. f) KOLIKO STANE? AC stane v Ljubljani 513€.
|
|
|
|
RE: AMNIOCINTEZA KONKRETNO NEKAJ VPRAŠANJ 23.8.2007 9:33:03
|
|
|
|
Tina82
|
Sem še enkrat pogledala na račun - 531 evrov stane AC. LP
|
|
RE: AMNIOCINTEZA KONKRETNO NEKAJ VPRAŠANJ 23.8.2007 10:01:38
|
|
|
|
Lusa
|
V Postojni dela Ac primarij Cerar.Za druge ne vem ,če delajo.Drugač pa še delajo v Lj in v mb.Jaz sem bila v Lj pri dr. Cerarju. AC se dela od 16tedna naprej ,če se slučajno kaj groznega ugotovi na uz v kasnejših tednih ,ti opravijo AC tudi v 30tednu ali več! Riziko splava je 0.5% do 1%. Če želiš bit samoplačnik ,pokliči v porodnišnico in ti bodo glede tega vse lepo povedali.Lahko mi pišeš na ZS pa ti dam tel. št.Tu smo večina ,ki smo dale zastonj ac čez. Sam poseg je zelo kratek.Najprej ti uz premeri otroka potem vbode ,izvleče plodovnico ibn vsega skupaj si noter nekje 6-8 minut.Potem še tri ure tam preležiš in čimveč piti ,kot ti je lepo napisala Tina. Stalež dobiš tri dni.In je potrebno res veliko počivat ,ker AC ni tako nedolžna. Stane pa 513eurov.
|
|
|
|
RE: AMNIOCINTEZA KONKRETNO NEKAJ VPRAŠANJ 23.8.2007 11:23:57
|
|
|
|
lana38
|
Azzurra, jaz sem pa opazila tvoje vprašanje na spodnji temi in ti tudi odgovorila na tisti isti temi, tako da nisi bila neopažena. Kar poglej, kaj sem napisala, da ne bom še enkrat isto pisala. LP
|
|
RE: AMNIOCINTEZA KONKRETNO NEKAJ VPRAŠANJ 23.8.2007 11:44:03
|
|
|
|
Azzurra
|
Hvala vsem!!!
|
|
|
|
RE: AMNIOCINTEZA KONKRETNO NEKAJ VPRAŠANJ 23.8.2007 19:26:30
|
|
|
|
ovčka72
|
Pozdravljen, drugi dan počivam po amniocintezi, ki so mi jo naredili v porodnišnici v LJ. Na genetskem posvetu mi je zdravnik omenil 0,5% riziko za splav. Sam poseg je skoraj neboleč, ODVZEM PLODOVNE VODE TRAJA 10 SEKUND! Bolj boleča je bila inekcija Rhogam (ker sem Rh neg) kot odvzem. Bilo me je pa na smrt strah , vendar popolnoma po nepotrebnem. Dobila sem v vednost račun in stane 531 EUR. Sedaj moram 3 dni počivat. Počutim se prav odlično, če odmislim, da bom na izvid čakala 3 - 4 tedne.
|
|
|
|
RE: AMNIOCINTEZA KONKRETNO NEKAJ VPRAŠANJ 23.8.2007 20:52:44
|
|
|
|
Azzurra
|
Srečno. Še na nekaj sem se spomnila: ko ti vbodejo iglo v trebuh....verjetno moraš mirovat v tem trenutku, ne? kaj pa če se kaj zdrzneš od bolečine/ neprijetnega občutka, ...?
|
|
|
|
RE: AMNIOCINTEZA KONKRETNO NEKAJ VPRAŠANJ 24.8.2007 9:23:26
|
|
|
|
lana38
|
Če se zdrzneš, potem verjetno zaboli in morajo te še enkrat zbosti. Biti moraš čim bolj sproščena. Jaz sem imela zaprte oči in nisem hotela nič videti, tako je bilo še najbolje. Tudi drugače me ob pogledu na injekcijske igle zmrazi. Res pa je, da je poseg zelo hitro gotov in ne boli. Cel poseg traja max. 5-10 minut. Lp
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?