|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mucka, stara 5 m
22.8.2007 16:05:08   
bodoča...
Živjo

Doma imava mucko Lili, sicer mešanko, je pa kot siamka, stara je 5 mesecev.

Kupujem ji brikete od Hillsa, tudi konzervice od Hillsa.
Zanima me koliko mora takšna mucka pojesti? Lili je zeloooo aktivna in živa. Na voljo ima (neprestano) vodo, mleko in brikete, meska pa ji dajem zjutraj. Zdi se mi kar suhcana. No ni preveč, pa vendar nima nič trebuščka, tehta skoraj 3kg

zanima me, koliko mora pojesti 5m stara mucka, ki je zelo živa? Ali ima lahko brikete skos na razpolago? Koliko obrokov naj ima, ker je do sedaj imela tri obroke mesa in na voljo tudi brikete?

Veterinar mi je rekel, naj ji kar pustim brikete in da je fino če bi jedla samo brikete. Da ni potrebno, da je meso. user posted image

malo sem poskušala doma, sem ji vzela brikete in jih dajala samo kot obrok, isto z meskom - pa se mi zdi, da je kar malo shujšala. Ne želim, da bi bila lačna, ne želim pa, da bi se prenažirala - čeprav poje toliko kot potrebuje.

koliko pa vaše mucke pojedo? In koliko obrokov imajo na dan? Imajo skos na razpolago brikete?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mucka, stara 5 m
22.8.2007 16:09:58   
Anonimen
Mesa jima nikoli nisem dajala. Včasih kakšne ribe. Imela sta pa vedno na voljo hills brikete za mladičke in enkrat dnevno konzervo hills za mladičke. Pa sta dva mačka. Pa vodo sta imela tudi vedno na voljo. Mleka se mucam ne daje. Razen če je prav mleko za muce. Pa še to ni treba pri 5m dajat. Od navadnega mleka imajo običajno prebavne težave.

Najbolje je dajat brikete in konzerve, ker tam so hranila uravnotežena. Moja dva sta stara eno leto in jih trenutno hranim z hills briketi za notranje muce in konzervami light, ker mam občutek da sta bajsasta mal. Vsak ima 6.6 kg. Pri 5m sta imela pa glih tko ene 3 kg.

Imam pa v albumu slike kakšna sta bila k sta bila majhna, pa kakšna sta zdej. Tak da lahk mal primerjaš.

(odgovor članu bodoča...)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.8.2007 16:18:13   
bodoča...
joj, kako sta fletna... zažigata na likalni mizi  user posted image   sedaj se spomnim tudi poze 69 user posted image  si jo morala enkrat objavit!

no sej, vsaj toliko vem, da z Hills nisem falila! Bom še veterinarja vprašala, ko se bova šli cepit (še 1x letos, pa takoooo se boji user posted image )

samo nočem da je presuha...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.8.2007 18:51:07   
PIKA
Mi tudi naše muce hranimo s Hills briketi, ki jih imajo na razpolago od jutra do večera. Muce se tako hrani, ker za razliko od psov, pojejo malo večkrat na dan.

Neposredna povezava do sporočila: 4
22.8.2007 19:41:50   
Anonimen
Če je muca notri je skoraj nemogoče da bi bila presuha. Prej obratno.user posted image Jaz sem tudi skoz mislna da sta mojadva koščena, dokler niso obiski začeli govort da tolk ogromnih mačk še niso vidl, pa kaj jesta da sta tak bajsastauser posted image

No men nista debela, glih taprava. Energije imata pa itak ogromno.

Ja pa poza 69 je bla "naša" jauser posted image

(odgovor članu PIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.8.2007 8:25:10   
bodoča...
Sem jo ravno včeraj gledala... gre in poje 3 briketke, pa potem čez pol ure, pa pol ure... očitno je večkrat na dan.

Tako sem se odločila: samo zjutraj ji bom dala konzervico (hills) in čez cel dan bo imela na razpolago še brikete (hills)

ko je bila stara 2 m sem ji dala večkrat na dan meska, po malo, sedaj pa se mi zdi, da je že kar velika, čeprav ima 5m, pa bom dala samo 1x do 2x mesek, ostalo brikete.
Upam, da ne falim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.8.2007 9:55:37   
Anonimen
A na briketih za mucke pa ni napisano, koliko g dnevno je priporoceno? Na pasjih Hills briketih to vse pise user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
23.8.2007 9:58:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

A na briketih za mucke pa ni napisano, koliko g dnevno je priporoceno? Na pasjih Hills briketih to vse pise user posted image

Ja piše ja. Po kilogramih in po mesecih na hills briketih za mladiče. In tud pol za odrasle. Pa na konzervah tudi.
Ampak jaz dam brikete kar tko da so skoz na voljo. Itak mačke pojejo sam tolk k rabjo, pa ful večkrat na dan. Ne tako kot psi. Če pa ratajo predebele pa na light prešaltaš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.8.2007 14:51:26   
Tanik
moja je tut Lili (10 mes./4kg ) pa še potepuško mičkeno sem posvojila Bučko (2 mes.). zjutraj jima dam konzervo, brikete imata skozi na razpolago in vodo potem dobita popoldne konzervo pa mal riža ali nekaj podobnega in še zvečer. v bistvu pojesta kot jima paše in pol gresta stran pa ko sta site mal zadremata in potem tekat gor pa dol po stanovanju-naši se zmeraj podita in sta skozi v stanovanju, razen malo na balkonu in aktivni tako da mislim da tvoja ni nič presuha, sploh če je bolj aktivna.
tko da po moje ji lahko daš malo in vidiš če je lačna.

lp

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?