|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   katero mleko?
20.8.2007 21:44:12   
mala maja
naš mali zaradi neprebavljivosti laktoze v mleku ne sme nobenega mleka živalskega izvorauser posted image user posted image user posted image  in tako kupujemo riževo in sojino.

sam kaj ko so tako dragi ko user posted image . Naš ima najraje okus čokolade in še to pije samo tistega malega po 2 dcl user posted image , pol literškega pa kupujem riževega za kakšen čokolino ali gres, pa palačinke.
Danes sem res mal razočarana, kako lahko pol litra mleka stane cca 2€ in če še tega ne popije v 2 dneh je zanič. Mali tetrapak pa stane 0.80€user posted image user posted image user posted image .

Kje kupujete mleko in kje je najceneje, ker tole je pa res že višek. Pol pa moram še zaradi mleka vsaj 1x na teden v kakšen večji hipermarket ker ga pri nas v trgovini nimajouser posted image user posted image user posted image  Ali se kakšnega nadomestka v prahu ne dobi?

Hvalauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: katero mleko?
20.8.2007 21:49:44   
poliloni
Res je svinjarija kako nas obirajo zradi alergij....
Na žalost j pa v prahu prav tako drago - naš pije Pregomin.
Če imate dokazano alergijo na mleko ga dobite pa na recept!

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.8.2007 21:55:57   
mala maja
Če imate dokazano alergijo na mleko ga dobite pa na recept!

ne dobimo, ker to ni alergija, amapk črevesno oblenje, ki lahko izveni, če se držiš stroe dijete. Smo že poskušali s kravjim mlekom ampak smo bili spet na bolečem trebušku in driskouser posted image user posted image

Ja je drugače full grdo kako nas odirajo.

Mene še nekaj zanima. a ni bilo rečeno da je od alpro soye mleko zanič, da naj bi bilo strupeno?

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2007 7:55:00   
Natali07
Riževo mleo lahko narediš tudi sama.
10dag riža ga skuhaš na pol, zmiksaš in mu dodaš 0,5 l vode in še enkrat prevreš. Za okus dodaš vanili sladkor in pravi kakav (kjer ni mleka).
To je v bistvu riževo mleko mi je povedal diatetik.

Še hitreje pa narediš mleko iz kosmičev, ker te pa kuhaš samo kako minuto. Za priprvo različnih hran (čokolino, gre, palačinke, kosmiče,....) Tako jaz delam zase, ker malčka še dojim in je alergih na mleko.

Meni so sojino mleko odsvetovali do drugega leta njegove starosti, ker naj bi bila soja zelo alergena user posted image user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2007 8:28:09   
kjava
A ni tako, da se pri intoleranci na laktozo lahko uživa fermentirane mlečne izdelke? Pa mu z jogurti, siri in podobnim nadomesti, da bo dobil dovolj mleka, samo mleko mu daj pa le občasno.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2007 10:58:23   
kjava
Natali07, sem si zdaj naredila riževo mleko po tvojem receptu. Precej gosto pride, a je to ok? Ne vem, kako izgleda kupljeno.
Kako pa, da čokolino ješ, sem pogledala na deklaracijo, pa piše, da vsebuje mleko v prahu user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2007 12:25:53   
lana38
Saj se dobi sojino mleko v prahu. Jaz ga kupujem v DM in sicer Milupa SOM. Ima še najboljši okus. V škatli je 600 g, stane pa 12,51 eur. Dobi se tudi v lekarni, samo tam je pa cena malo višja. Moj sin sicer nima več alergije. Mu je pa to mleko bolj všeč od kravjega, pa smo pač ostali pri tem.
LP

lana38

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2007 18:35:40   
Natali07
kjava - jaz ne jem čokolina, to sem napisala , ker predvidevam, da če imaš le intoleranco, da lahko je čokolino. Jaz uporabljam mleko za pudinge, palačinke, koruzne kosmiče,...

Sem pa te dni naredila rumove kroglice, če katero zanima:
- drobtine (namesto albert piškotov)
- kokosovo moko
- rum
- kakav 100%
- Gea margarino 40%
- rjavi sladkor
Vse skupaj zmešaš in je prav super, se skoraj ne pozna, da niso tiste prave rumove kroglice

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?