|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost;prevelika teža
17.11.2004 12:51:31   
laura&lukec
Lep pozdrav!

Končno sem zanosila pa me pesti en problemček!Že celo življenje imam težave z odvećnimi kilogrami.Sedaj pa ko sem zanosila razmišljam samo o tem kaj bo sedaj med nosečnostjo ker imam veliko preveč kilogramov!Vem, da bi na to morala pomisliti prej pred zanositvijo vendar je želja po zanositvi bila prevelika. Upam, da mi bo lahko katera od vas pomagala in mi povedala kakšne svoje izkušnje v zvezi z preveliko težo med nosečnostjo! V bistvu si želim tudi kakšnega nasveta kako se prehranjevati med nosečnostjo!

Naljepše se zahvaljujem vsem za odgovora!:muca:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nosečnost;prevelika teža
17.11.2004 13:02:29   
mala maja
Laura&lukec skrbi stran.

Trenutno je tvoj :duda: najbolj pomemben. Je pa še nekaj, sama sem imela tud ene 10 kg preveč, sedaj sem v 24t pa sem se zredila samo 1kg, drugi so pa spuhtel. No hočem reči tistih 6 kg ki bi jih do sedaj mogel imeti :duda: jih ima samo mamici jih je uzel ne pa dodal.

Boš videla tud po porodu bo šlo hitro dol.

Uživej v nosečnosti in ne sekiraj se :nosecka:

(odgovor članu laura&lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nosečnost;prevelika teža
17.11.2004 13:09:28   
Erdbeere
jest se s tem branim tako, da kadar sem lačna raje popijem pol litra vode kot da grem jest...zato imam v sluzbi vedno 1/2 l flaško zraven in pijem k po tekočem traku...včasih popijem tud 5 l vode od 7-15 ih....pa v prvi nosečnosti je bilo v redu upam da bo tud zdaj

Neposredna povezava do sporočila: 3
   nosečnost;prevelika teža
17.11.2004 13:17:56   
TARA in MAJ
Jest sem se zredila kar za 30 kg. Hudo a ne? Res sem celo nosečnost preležala vendar vseeno preveč sedaj je naš:duda: star 9. mes. jaz pa moram zgubiti še 8 kg. da pridem na svojo težo upam da mi bo uspelo.:angel: LP. TARA:miska:

Neposredna povezava do sporočila: 4
   nosečnost;prevelika teža
17.11.2004 13:47:05   
Anonimen
Verjetno boš morala malo bolj paiziti na prehrano, kot sicer, ker, če drugega ne, te pri ginekologu vsakič stehtajo in ti jih bodo že "napeli"! Ne, saj se hecam, ampak meni je ginekolog res skozi kile naprej metal, enkrat sem se prav cmerala, ko sem šla iz ordinacije. Ful sem pazila pri hrani, kole so šle pa kar gor! Potem pa ni vrjel, da pazim. Ja a se potem lažem ali kaj, sem skozi solze vprašala.

Pa itak boš imela več pregleda nad prehrano: več moraš jesti zdravo, se pravi sadja in zelenjave in več piti, tako da, upaj, za ostalo ne bo preveč časa in prostora v želodcu.

Pa veselo nosečnost!

Neposredna povezava do sporočila: 5
   nosečnost;prevelika teža
17.11.2004 17:07:52   
CUKRČEK
Ojla,
mene je gin. skozi sekiral zaradi teže tako, da sem se odločila, da ga zamenjam. Stvar je pa v tem, da je rekel, da je prev.teža kriva, da ne zanosim (ko sem prišla, da v enem letu nisem zanosila). Potem, ko sem v treh tednih zanosila je pa izjavil, da če se bom slučajno kaj zredila, bo dete umrlo. IDIOT!!!!!!!!!! :grrr: :pujs:
Zredila sem se 12 kg in rodila povsem zdravo dete. :duda:
Rada bi povedala samo to, da ni teža za vse kriva. Več škode boš naredila detetu, če se boš sekirala.
Ti raje uživaj v nosečnosti in se veseli lepih trenutkov s :duda: .

lp

PS: Dohtarji pa imajo itak najraje debele, kadilce in alkoholike. Tako takoj vedo, kaj je narobe z pacientom in jim ni treba trošiti svojih "dragocenih " moči za ugotavljanje bolezni oz.stanja.

Neposredna povezava do sporočila: 6
   nosečnost;prevelika teža
17.11.2004 18:17:48   
mika
cukerček, kako prav imaš (debele, kadilke ali alkoholiki) potem je takoj nekaj narobe s :duda: tudi če je vse v redu.

ja ja ti kilogrami

jaz sem pred nosečnostjo imela 48 kg sedaj pa imam 65 in sem v 36 tednu. Moja g me sicer ni kregala, je pa rekla, da glede na prvotno težo preveč nabiram. Ampak jaz tu ne morem nič, ker apetita sploh nimam fuuul povečanega, saj jem skoraj enako kot prej. Ampak prej se me ni nič primlo. Pa tudi nihče mi ne verjame, da sem se za toliko zredila, ker se mi pozna samo na trebuhu (nosim zadaj in imam majhen trebuh) in na ta zadnji, ampak ne 17kg.
Res pa je da tudi otekam.
Različni smo in različno se redimo tudi med nosečnostjo.

Ne se sekirat, ampak težo kontrolirat vsak dan. Vmesni obroki naj bodo sadni in ne kakšni sendviči, pit veliko tekočine, nesladkane ali naravne sokove.

LP in prijetno nosečnost
Mika
:sloncek::sloncek::sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 7
   nosečnost;prevelika teža
17.11.2004 19:10:32   
eva1
OJ!
Ja tut sama sem imela že prej preveč kg:ups:, pa se nisem nikoli s tem obremenjevala! Zdaj sem v 23t in sem se zredila že 8 kg, ampak G še ni nič komentiral:bravo:! Ma ne sekiraj se, sej pravijo da gre to po porodu vse dol-vsaj upam! Jaz sem na bolniški, in kr naprej tuhtam kaj bom pojedla, tako da se nič ne čudim mojim kg! Ma pa bo že, sam da je :duda: zdravo!!!
Lp, Eva 23t in :duda: :modri:

Neposredna povezava do sporočila: 8
   nosečnost;prevelika teža
17.11.2004 21:23:41   
beba76
Ne sekiraj se zaradi kil... Po vseh pravilih naj se močnejše ženske med nosečnostjo ne bi nič zredile, tiste z idealno težo pa največ 12 kg. Pa kdo se bo oziral na tabele?!

Če si lačna, jej, a kot so ti že ostale napisale, pretiravat ni treba, saj te tudi sadje do neke mere nasiti.

Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila 26 kg, v drugi 27 kg, pa je pol šlo vse dol. Malo je že bilo treba pazit, a ni bilo panike.
Še na neslano dieto so me dali in sem mislila, da me bo kar pobralo. So mislili, da se bom strogo držala, ker sem bila v bolnici...niso pa računali na to, da pridejo obiski, ki prinesejo kako pico, pa kak sendvič, pa hamburger...njamm! Pa še sladkarij sem pojedla na tone, tak da sem se še poleg te diete zredila, a to je bilo k sreči že tik pred porodom (zadnji teden).

Malo res pazi na prehrano, nikar pa ne stradaj, saj to ni dobro za tvojega:duda:.

Lepo nosečnost!

P.S.
Še to; zdaj, tretjič se pa pazim pri kg, saj mi je jasno, da sem se v prejšnjih nosečnostih zredila samo zaradi žrtja (ker sem pač vedela, da sem noseča in je blo zavoljo tega jest na veliko, pa če sem bila lačna ali ne). Sem v 21. tednu in sem pridelala 3 kg:bravo::bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 9
   nosečnost;prevelika teža
17.11.2004 22:53:19   
Anja167
Kolikor te razumem, Laura, te skrbi bolj zaradi zdravja (sebe in pikca) kot zaradi lepotnih reči, a ne? Jaz sem imela pred nosečnostjo normalno kilažo, tako da ti moje izkušnje bolj malo prav pridejo (jedla sem vse in malo več, predvsem pa bolj redno kot prej). Res je, da naj bi tiste, ki imajo prej preveliko težo, manj pridobile kot one, ki so imele prej nizko težo. Kako to dosežeš, pa ne vem. Jej zdravo, bo najbolje. Gre pa takole (čeprav se meni zdijo tele količine, ki so priporočene, kar prevelike - vsaj za moje potrebe):

Na dan naj bi nosečnica pojedla:
- 9 obrokov kruha ali žit ali testenin ali riža, pri čemer en obrok pomeni 1 rezino kruha ali pol žemljice ali 30 g kosmičev ali pol skodelice riža ali podobno,
- 4 obroke zelenjave in 3 obroke sadja, pri čemer 1 obrok pomeni skodelico zelene solate ali pol skodelice surove ali kuhane zelenjave ali 3/4 kozarca zelenjavnega ali sadnega soka ali srednje velik sadež ali podobno,
- 3 obroke mlečnih izdelkov (mleka ali sira ali jogurta) in 3 obroke mesa/perutnine/suhih stročnic/rib/jajc/orehov/lešnikov, pri čemer 1 obrok pomeni 1 skodelico mleka ali jogurta ali 45 g sira ali 60-90g pustega mesa, perutnine ali ribe ali pol skodelica graha ali fižola ali 1 jajce ali podobno,
- maščobe, olja, sladkor - čim manj, vendar ne pa jih povsem izpustiti (včasih, če ti fejst zapaše, ena mala čokoladica ne bo nič narobe)

Hrana naj bo slana, vendar ne preveč. V obeh primerih se nabira voda in se pojavi otekanje nog, sledijo lahko tudi hujše komplikacije. Jej folno kislino (vsaj v prvih 3 mesecih), poskrbi za ustrezen vnos železa (suhe slive, žtarice z otrobi, rdeče meso ipd.) in kalcija (mlečni izdelki, špinača ipd.). Pij dosti tekočine, najbolje vodo, izogibaj se gaziranim in umetno sladkanim napitkom ter preveliki količini kofeina ali teina.

(po knjigi Mayo Clinic: Vse o nosečnosti in otrokovem prvem letu)

Samo nekaj še: Prevelika teža zna res imeti posledice, npr. vplivati na srce. Jaz sem na koncu nosečnosti, ko sem imela tretino več kil kot prej, recimo čutila, da je prihajalo do preskokov v utripu - kakšnega utripa sploh ni bilo, potem je pa srce pospešilo. Sicer je to za nosečnost normalno, ampak najbrž ne poudarjajo zaman, da se nosečnica ne bi smela preveč zrediti. Za telo je to lahko zelo obremenjujoče.

Lepo nosečnost ti želim, pa da bi se ti bilo vseeno treba čim manj ubadati s hrano! (Oh, vem, da zna biti to prav zoprno. Jaz sem vedno mislila, da bom, ko bom noseča, lahko jedla vse, kar bom hotela, no, potem ti pa povejo, da pa ravno ne, da moraš jesti bolj kakovostno in nič preveč, pa odpadejo vse slastne tortice. Lahko pa zato malo več jem vsaj zdaj, ko dojim!:bravo:)

Neposredna povezava do sporočila: 10
   nosečnost;prevelika teža
18.11.2004 4:39:30   
kepa*
No, naj ti odgovorim se jaz, ki imam cisto sveze izkusnje s preveliko telesno tezo in nosecnostjo. In verjemi, res preveliko. Ze pred zanositvijo sem tehtala veliko prevec, pa mi je G vseeno dala klomifen za lazjo zanositev.
Kar se tice same nosecnosti pri meni, hja ni cist vse roznato. Pa ne morem reci, ali so za to krivi kg ali ne. Sedaj sem v 33.tednu, v 28. tednu so mi odkrili moteno toleranco za glukozo (predstopnja nosecniskega diabetesa), zato si sedaj 6x dnevno merim krvni sladkor in imam diabeticno dieto. Meni je ta dieta kar vsec, ker tocno vem, kaj lahko pojem in kdaj.
Zadnje case me pesti tudi zatekanje nog in rok in povisan pritisk. Ta zna bit kar nevaren, zto si ga merim 6x dnevno in si vrednosti zapisujem. Ne vem, ali je to od telesne teze, saj se s tem sooca veliko nosecnic.
Drugace pa sem se do sedaj zredila 4-5 kg, kar mislim, da ni veliko. Upam, da se do konca ne bom vec kot se 2. Pravijo, da naj bi se debele ne zredile vec kot 7 kg.
Priporocam ti, da pazis na prehrano, jes zdravo (verjetno ves, kaj je to).:)-
In bodi zelo pozorna pri sadju. Jaz bi ga lahko pojedla na tone. Pa sem potem sele na predavanju o prehrani izvedela, da pa le ni cisto nedolzno, saj vsebuje ogromno sladkorja.

No, upam, da sem ti kaj pomagala.

Tudi jaz sem se bala, kaj bo v nosecnosti glede na mojo tel. tezo, a zdaj samo upam, da nosecnost srecno pripeljem do konca in seveda ze komaj cakam da spoznam nasega :duda:

Zelim ti lepo nosecnost in cim manj tezav.
Ce pa imas se kaksno vprasanje, pa kar na dan z njim.

Pa pa :sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 11
   nosečnost;prevelika teža
18.11.2004 19:12:10   
laura&lukec
Vsem, ki ste mi do danes odgovorili na vprašanje se zahvaljujem!
Lep pozdrav!

Neposredna povezava do sporočila: 12
   nosečnost;prevelika teža
19.11.2004 12:50:24   
laura&lukec
Hvala za odgovor kepa*!

Od vseh odgovorov me je ta tvoj najbolj pritegnil saj si napisala, da celotno zadevo ravnokar preživljaš!Upam, da se danes dobro počutiš.Napisala si, da imaš sedaj diabetično dieto pa me zanima, če si toliko prijazna in mi jo napišeš saj bi rada kar preventivno jedla takšne stvari, dokler je še čas.Zanima pa me tudi ali je ta diabetes samo trenuten to se pravi samo med nosečnostjo ali bo ostal tudi po porodu?

Želim ti lepo nosečnost in še lažji porod!

Lep pozdrav!
Maja:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 13
   nosečnost;prevelika teža
22.11.2004 7:37:32   
Lunca1
Ojla!

Še ena pretežka. Jaz sem se isto bala, kam mi bodo ušle kile. pa sploh ni panike. Do danes sem pridelala 9 kg, pa imam rok prihodnji teden. Imela sem srečo, da mi od začetka ni pasala sladka hrana, kar pa se je od poletja naprej spremenilo. Od začetka sem se kmaj kaj redila, saj sem do septembra pridelala samo 3,5 kg. No ja zdaj pa šibajo gor, nad čemer nisem ravno navdušena:(.

V glavnem jej veliko sadja in zelenjave, malo pa sladkarij in kruha. Jej redno in ne spuščaj obrokov.

LP Lunca

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?