|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   9nebesa (****. nadaljevanje)
16.11.2004 20:44:32   
Anonimen
Ojla :nosecka:!!!

Moram odpret novo debato!!! Sem fuuuuuuuuuull vesela za :pika:!!!

Ja, še zmeri ni nč bolj z mano. Dones sem mela še največ vročine. Edino kiham ne več, a iz nosa mi tut tolk ne teče, kot včeraj, pa oči se mi tut ne solzijo več...:) No ja, ubistvu je bolj. Čaj pa pijem...1l na dan:bravo:

Pinja, ni blema, jst sem za, če bosta mele cajt. Zanč je blo prov super!9nebesa

Tokrat nam(vam) je pa uspel tale 9nebesa mal 'razvit'...3 podstrani!!!:bravo::bravo::bravo:

Jutri grem za eno uro v šolo...mam govorno vajo. Pa slikamo se jutr. Tko da upam, da se bomo prvo ali pa drugo uro, da bom še jst zraven:)

lp,:fis:
  Neposredna povezava do sporočila: 1
16.11.2004 20:46:01   
Anonimen
Aja, BONI, super za knjigico!!!:bravo:

Lu, vidim da si gor...javi se:)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2004 9:04:57   
asso
Dobro jutro vsem novopečenim mamicam, starim in novim nosečkam in pa tudi tistim, ki ne spadajo v te skupina, ampak z nami delijo lepe, pa včasih tudi malo grše trenutke.

Ribica, ti se kar pozdravi do konca, ker s temi temperaturnimi spremembami zdravje vsepovsod peša.

No, mi z Nastio in tatijem smo zdravi kot ribe. Nastia je pridna lepo papa nekje na 3 ure, tudi ponoči, spi, vsake toliko pa po dve urci na dan tudi malo pojoče. Zgleda, da pri dojenju dobi od mamice preveč zraka, ker mlekca teče, ko iz škafa, tako da je pol malo sitna ker jo zvija. Od mamine hrane krčki niso, ker mamica je samo strogo, kar lahko.

Tudi jaz sem super, no sej sem bila že takoj po porodu. Zvečer malo zmanjka baterij, ker dojenje res utrudi, ampak gre. Zaspimo že ob 21. uri tako, da se res naspimo.

Za tiste :nosecka:, ki jih skrbijo kile, naj vam povem, da grejo dol dobesedno čez noč. Jaz sem v enem tednu zgubila že 3 kile, tako, da do predporodne teže mi ostajata samo še 2 slaba kilograma; pa še ene 4 treba spravit dol, ker smo jih nabrali prejšnjo zimo in poleti nismo mogli shujšati zaradi :nosecka:.

Sedaj grem kaj naredit po hiši, ker čez slabe dve urci bo ponovno Nastia na vrsti.

Pa še nasvet za tiste, ki kupujete stvari za dojenčka. Če se vam zdi 30 tetra pleničk preveč vedite, da ni. Jaz sem jih kupila 20 in že naslednji dan, ko smo bili doma sem poslala sestro kupiti 10 novih, ker so kar zmanjkale. Ena plenička tle, druga tam, tretja... groza, vsak dan poven stroj pleničk, namreč naša Nastia zelo poliva oz. mamica ima toliko mleka, da je vsake 3 ure nova plenička na njenih prsih.
Tudi oblekic ne bo preveč, vsak dan čisto, včasih tudi 2x na dan, ker se fajn pobruhamo.

Sedaj pa vas res zapuščam in se vam pridružim, ko bom našla malo časa.

Lp asso in Nastia

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2004 12:20:47   
Anonimen
Ojla, Asso! Super, da ste zdravi in da se lepo rihtate! Lupčka Nastii!

Pinja, Dolina in Boni- v petek mi bo verjetno uspelo prit v CP! Sicer s polurno zamudo...ampak bo!;)

Kje se vse skrivate dones?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2004 17:14:13   
BONI*
Hojla :nosecka:, mamice in ostale RRjevke!

Asso, sem te že pogrešala. Samo ti nisem nič zamerila, ker se nisi nič prej javila. Si kar mislim, da si sedaj 200% zasedena mamica. Vesela sem, da vam gre dobro! in hvala za namige glede pleničk in oblekic. Sem si jaz kar mislila, da se tega ponuca več, kot si prej sploh lahko predstavljamo. Sploh pa pleničk, ki dejansko povsod prav pridejo.
Dej povej še malo o svoji pehrani. Česa pa ne smeš jest ko dojiš? Tega pa še ne vem. Vem samo česa ne smeš jest, ko si :nosecka:, pa še tega se glih ne držim čisto.

Ribica, bogica! A pa se ti res misliš do petka toliko pozdraviti, da boš lahko šla v CP? Raje ne prehitro ven, ker se ti lahko vse skupaj ponovi v še hujši obliki.
Drugače pa jaz še sploh ne vem, za kdaj planirate v petek. Niti še ne vem, če bom lahko prišla. Bom še sporočila tik pred zdajci.

Lp, Boni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2004 22:32:45   
Anonimen
Oj!

Dones ste pa vse nekam tiho:zmeden2:

Boni, dones že nisem imela več vročine, tko da grem jutri že normalno v šolo:( In če grem lahko v šolo:hudicek:, grem lahko pa tut v CP:)
No, upam, da ti bo uspelo...;)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.11.2004 22:53:38   
Mina1
no, pa sem spet malo tukaj. Smo spet položnice plačevali preko Klika, potem pa moj vedno sam da na RR in skupaj kukava sem gor;).

Moje počutje je tako-tako (beri: po groznem prehladu, bolečem grlu in kašlanju):zmeden:

Sem pa imela danes dodatni UZ (beri: drugo mnenje) pri dr. Lomšek (ta mi je delala NS pri mojem G, ko je bil rezultat slab) - torej danes mi je delala morfološki pregled v 27t. Notri sem bila kar nekaj časa, ker se je res trudila vse pokazati in povedati:). Skratka, vse je BP, pomeni, da je :modri: zdrav:bravo: in vse kaže na to, da je res vse v redu. Videla sem pa vse: vse štiri kanale v srčku, mehur, plučka, lulčka obrazek, glavico, hrbteničko, usteca, nosek, trebušček... vse je tako kot mora biti:):):)

Kakšno olajšanje (seveda ne moreš pozabiti slab rezultat NS, amniocentezo in kljub vseemu še vedno neki dvomi ostanejo:zmeden:)

Danes sem dobila tudi od komisije, da sem lahko doma na bolniški do porodniške, ampak mislim, da bom vseeno malo prekinila, šla za cca vsaj 3 dni v službo, da naredim primopredajo in svoje stvari zložim v škatlo za 1 leto in potem še veliko dopusta, potem pa 23.1.2005 na porodniško, rok pa imam tam 20.2.2005.

Moj :modri: pridno brca, trebušček pridno raste, moja hrbtenica pa že kar trpi.

Škratek doma pa končno brez joka in stoka odvihra v vrtec, le še s kakanjem v pleničko imamo problem, on samo lula na školki, kakati pa noče in noče, potem se pa na tleh matra to početi v pleničko:zmeden:

Skratka, kako ste kaj ostale:nosecka:, kje je kaj Suzi*, mala maja? Ostale vidim, da ste kar pridne;)

pa-pa Mina1:nosecka:, 27t

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.11.2004 22:55:10   
Anonimen
Mala maja se je oglasila pri postu od pikapolonice:)

Mina, če boš kaj boljše v petek...bo ene par nosečk v CPju ob 12:30;)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.11.2004 23:43:02   
Pinja
Hoooj,

sem se spet cel dan po Lj. potepala, pol pa mal opravkov doma, zdej pa mal preletim forume pol pa spat :bravo:!

Fish, zelo bomo vesele, če boš v petek prišla v CP, pa Boni* bi se tud lahko potrudla!

No sam tolk, da vidite, da sem še med vami, letim zdej še mal čekerat forum!

LP :sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.11.2004 9:42:22   
Lu
Dan!

Bom pa prva danes. Kako ste kaj :nosecka:? Jaz se imam kar v redu.

Očitno sem včeraj zopet pojedla nekaj takega na kar sem alergična, ki pa še ne vem da sem. Posledica tega je, da imam danes prav lepo debelo zg. ustnico. Kot da bi me kdo na gofljo sunil :(. Ko sem šla delat teste za alergijo so vsi pokazali da sem zdrava. Je zdravnica rekla, da je možno, da se mi to pojavlja zaradi nosečnosti. Samo da mojemu :duda: ne bo kaj, se bojim.

Čez dobrih 14 dni imam zopet pregled pri G. Upam, da mi bo delala UZ. Takrat bom v 29 tednu. Verjetno bom mogla iti pa tudi že na CSD, a ne. No če katera ve kaj več, naj mi prosim sporoči.

Zdaj pa naslednja tema. Otroška posteljica. Namreč kupili bomo posteljico velikosti 140/70. Kje jih imajo največ in pa seveda po ugodnih cenah.
Želiva imeti v beli barvi, pa da se da dno nastaviti, pa kasneje da gre lahko ograjca stran.

Drage :nosecka: in nenosečke želim vam lep sončen dan :bravo:

lp Lu in :duda:
27t 2/7:love:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.11.2004 11:03:49   
asso
Pozdravljene vse,

Kaj ne smem jest? Bom prej napisala kaj lahko?
Od zelenjave: špinačo, koromač, krompir, korenček, bučke in jajčevce - to vse samo kuhano, srovo nič.
Sadje: kuhana jabolka (surova 1. mesec odsvetujejo - lahko pa poskusiš in vidiš če :duda: škodi)
Mleka in mlečnik izdelkov največ pol litra na dan (sem sodi jogurt, skuta, siri... jaz si delam gres na mleku, riž na mleku...)
Meso: teletina, govedina, puran, piščanec - najboljše na žaru ali kuhano.
Riž, testenine (ne z golažem, kjer je šalša...), kus kus, polenta.
Sladice: jabolčni, skutni zavitek, rižev narastek, navadni petit piškoti.
Salame: poli salama in piščančja prsa.

Pri kuhariji uporabljam tudi sladko in kislo smetano, maslo...

Mislim, da to je vse. Malo domišljije pri kuhariji pa se najde precej menijev.

Sedaj vas zapuščam, ker je to jutro Nastia malo sitna in imamo jok.

Lp asso in mala Nastia

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.11.2004 11:09:01   
mala maja
HOJLA :nosecka:

Malo na hitro se bom javila. Sem v totalni gužvi, ja malo hodim pomagat v službo za 4 ure.

ja no moj mali brca 100/h. Joj je tako živahen-živahna.
No ja maledva doma pa sta ratala prava :hudicek: skoz sta si v laseh tako da jih zaposlim sakega v svoji sobi, ker če prideta skupej :grrr:. Me v 5 sekundah ob žice spravita.
Ja no sama se pa počutim tako tako. Občutek imam da me bo razneslo, da se bom razpočila:zmeden2: pa sej se sploh nisem veliko zredila 1 kg do 23t.
Ja pa po nogah so se mi pikasti fleki naredili pa tako peče pa srbi( pa ni od britja;) ) pa ne vem ali naj obiščem G. ali ne. sem brala v reviji nosečnost da je to lahko znak za okužbo s salmonelo :( ali nepravilnost delovanja jeter kar pa je lahko za :duda: usodno.
Kaj pravite kaj naj naredim, no saj danes po dvehdneh je že veliko boljše.

Joj RIBICA in MINA1 upam da bosta čimprej zdravi.:rozica::rozica:

LU odločitev za posteljico je prava. Mi mamo prav tako 140/70 belo. Lahko jo zdereš v mladinsko posteljico ko ne rabiš več ograjce un to mali lahko uporablja do šole, seveda če ne dobi prej bratca ali sestrice kateri mora odstopiti svojo kraljevsko posteljico. je pa tako da vsej pri moje se lahko poden za jogi naštima samo na dve višini, za dojenča in pol na dno posteljice . Je pa slaba lastnost da je to po novem treba vsakič prešrafavat in mi smo zlomili en šrauf tko da je prepovedano skakenje v njej.:zmeden2:

Vse ostale :nosecka: BONI, pa DOLINA, ....pa vse ki sem jih pozabila našteti pobožajte svoje buhije in lepo se imejte.

LP mala maja in :duda: 23t6d

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.11.2004 13:26:35   
Dolina
Ojla :nosecka: in ostale,

Ribica, Boni, kar pridita v CP, več nas bo, bolj luštno bo. (Ribica, upam,da boš že čist zdrava - ker sem jz pol mal panična - mene se namreč vse prime.. :(, pa ne bit huda, če sem kr direktno napisala, :rozica:)

Jaz sem drugač čist hin. Včeraj sem delala od sedmih zjutraj pa do šestih popoldan, moja sodelavka je na bolniški in je čista štala. :( Potem sem šla pa še na telovadbo za :nosecka:, ker sem se mogla mal razmigat.
Moja pikica je imela včeraj maraton: brcala od jutra do večera, še ponoč me je zbudila. :sloncek::kuza::sloncek::kuza: Ampak sem pa uživala :love::love::love: ker mi je to najlepše, ko se tkole "z mano pogovarja". :sloncek::sloncek:

Zdej sem že čist vse pozabila, kar ste napisale. Asso, joj, samo to se lahko je? kaj pa čokolado? jaz bom umrla brez čokolade, mam zdele glih en kozarc nutelle pred sabo in žlico seveda... :)-:)-:)-
Pa :bravo::bravo::bravo: za kilce. To je super novica.

Ej, baje so sper malo "popravili" zakon in je nosečnica upravičena samo do enega UZ (tisti v 30t naj ne bi bil več potreben). :hudicek::hudicek::hudicek:
Najbolje, da sploh ne hodimo na preglede, ampak gremo kar direktno rodit. :hudicek:

Suzi* je pa čist zaposlena z opremljanjem stanovanja, se seli nazaj v NM in vsak dan skače po trgovinah, išče opremo, ... Skratka čist je okupirana. Drugače je pa v redu, sva ble glih včeri skupaj na telovadbi.

Joj sem :zaspan::zaspan::zaspan:! na srečo me je vsaj glava nehala bolet.

Kje boste pa kaj na novo leto? Jaz ne bi bla spet doma (ker sem vsakič doma...:(), ampak večina kmečkih turizmov ima zaprto. :((:(( V hotel se mi pa ne gre!

Tko, mal sem se razpisala, zdele grem pa mal počivat! :bravo:9nebesa

Lepo se imejte na ta sončen dan, pobožajte bušije in se beremo in vidimo v CP. :rozica::rozica::rozica:

Lp, Dolina 25t

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.11.2004 13:36:20   
Suzi*
Ojla!

Mina, lepo da si se spomnila name. :) Tudi jaz sem zadnje čase bolj "hitri" obiskovalec RR-ja. V službi je zaradi 14-dnevnega dopusta nastala grozna gužva in zdaj ful delam, da bi se vse nadoknadilo, pa da pridem na čisto. Pol bo treba pa kmalu začet skrbet, da bo do odhoda na dopust (pred porodniško) vse narejeno, zaključeno, predano sodelavcem in pospravljeno. Skratka dela za znoret. predvidevam pa, da pom enkrat kmalu po novem letu odpeketala iz službe.

Poleg gužve v službi pa tudi ogromno skrbi doma. Preurejava namreč stanovanje in to v celoti. Pa nekje do novega leta ali do sredine januarja bi moralo biti končano, ker se takrat seliva tja. Kar ne vem, kako bo zneslo. Trenutno ne mine niti eno popoldne, ko ne bi takoj po službi letelča na tisoč in en kraj...izbirat ploščice, pa delavce, pa spalnico, kuhinjo, dnevno sobo, itd,itd. Sem že kar pošteno utrujena, moram rečt. :( Ampak razveseljuje naju najina pikica, ki pridno raste in pridno brca. :sloncek:

Problemov nimam, razen da me občasno zgrabi kakšen hud krč v nogo, da me bolijo medenične kosti in da papam železo, ker sem slabokrvna. Sem pa zaradi vedno večjega bušija že kar nekam okorna. Včasih se mi zdi, da hodim ko ena :racka:. ;)

Včeraj sva bili z Dolino na telovadbi v porodnišnici, pa je blo kar fino, paše it malo v družbo nosečk in mal podebatirat. :bravo::bravo:

No, zdaj pa je treba it spet nazaj delat! :grrr: ...še mesec in pol! :)

pa pa, Suzi 25t

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.11.2004 14:06:46   
Anonimen
Oj oj!

Dolina, sploh nisem huda! Veš da ne...:rozica: Bom čist drugje sedela:):):) Zdej mi niti iz nosa več ne teče, edin glas mam mogoče še mal čuden...pa vroče mi je skoz še zmeri...drugo pa vse ok;)

Zdej grem mal brat RR, potem pa delat darila za novo leto za RRjevke naprej.-...se pol javim;)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
18.11.2004 17:46:40   
Dolina
Ah, Ribica, sej pol si pa že na koncu. To pa ni več panike. :bravo::rozica::rozica:
Pa že novoletna darila delaš??? O, madona, jaz sploh ne vem kaj bom letos podarila (kot vsako leto :zmeden2:). Ampak pol se pa že neki najde.

zdej so pa ostale nekam zginle? :zmeden2:

Imejte se fajn, pa pa Dolina:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.11.2004 18:58:57   
BONI*
Hojla punce! Ste se pa razgovorile! No, sej tako je tudi treba:bravo::bravo::bravo:

Kaj, a že kar o Novem letu razmišljate? Jaz letos žal nimam kaj dosti o tem razmišljati, ker mi je kristalno jasno, kje bom. Doma, kje pa drugje! Pestvovala svojega :angel: in se pustila razvajati tistemu ta večjemu :angel:. Pa seveda na RR ne bom pozabila! Ampak smrekco pa :darilo::darilo::darilo: bomo pa vseeno naštimali. Sem glih danes v Leclerku gledala okraske. Letos si želim kombinacijo rdečih in zlatih, oboje v mat barvi. Pa nove lučke bo tudi treba kupiti. Za :darilo::darilo::darilo: bo pa letos moj dragi zadolžen in me prav zanima, kako bo to izpadlo;)

Ribica, o kakšnih :darilo::darilo::darilo: pa ti govoriš? Zdej sem pa prav firbčna!:)-

Mina1, sem ful vesela, da je vse OK. Mislim, da je morfologija kar dovolj zanesliva preiskavca in da si lahko sedaj bolj mirna. Uživaj v 9nebesa!

Asso, kaj me strašiš? A se res samo to lahko je?:( Jaz pa že tako sanjam o kašni pašteti, pa o mehiški, pa pršutu,... Ja, če je treba tako, potem pa naj bo tako! Za našega :duda: se bom pa ja žrtvovala;)

Punce, mogoče se jutri vidimo, mogoče pa tudi ne. Nič še ne obljubim. Če pridem, pridem kar direkt tja (ob 11:30 Pod vodo?). Potem pa bi za nazaj rabila prevoz!
Dopoldan imam ob 9h dekompresijo, potem pa grem na mačkovo še novo osebno delati. Ker sem se preselila in imam nov stalen naslov, želim da bi imela na dokumentih vsaj isti naslov, kot otrok, če že priimka ne bova imela istega.:(
Sem se šla ravno danes slikati za dokumente, pa so slike naravnost:grrr:. Ne vem, zakaj se je treba za dokumente tako naravnost držati, da potem izpadeš kot ena :racka:.

A ja, včeraj zvečer sem si pa potem pobarvala lase na temno rdeče. Sem ponucala kar 2 barvi, ker imam dolge lase. Pa je kar dobro izpadlo:bravo:. Sem čisto zadovoljna, pa samo 2000 sit me je koštalo (1xbarva Poly color Pallete 990 sit v DM)

Ok. Lepo se imejte! :nosecka: pobožajte svoje :duda:

Lp, iz 9nebesa Boni:zaspan: & :duda:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.11.2004 23:27:32   
Anonimen
Oj oj!

Dones sem pa Piko74 spoznala:bravo::bravo::bravo:

Dolina, ja že prot koncu..::)

Boni, kr bod firbčna...ampak ne smem povedat:) Ker pol ne bo presenečenje za tiste, ki bodo takrat prišle na kakšno srečanje:)
Drugač pa nič takega...ena majhna pozornost:)

Aja, Pod vodo ob 12:30!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
19.11.2004 16:29:59   
BONI*
Hojla punce! Kje ste vse? A še zmer pod vodo?
Meni žal ni uspelo priti,ker je čas enostavno prehitro šel. Se mi je v mestu vse skupaj toliko zavleklo, da sem šla potem samo še domov jest, ker sem bila že ful lačna.
najprej sem imela dekompresijo do 9:30, potem pa sem šla v mesto oz. na Mačkovo novo osebno delat. Sem skoraj eno uro v vrsti čakala. Potem pa sva šla z dragim še na trg po malo sadja in že je bila ura skoraj 12. Potem pa domov na hitro za jest narediti, ob 13h je šel dragi v službo, jaz pa :zaspan: k popoldanskemu počitku. No in to je to! Zdej sem pa glih eno :kava: spila, ker sem bila spet :zaspan:

In kako ste se imele v CP? Le glejte, da ne bo jutri preveč dežja!:)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.11.2004 17:47:03   
Anonimen
Samo na hitro...ker nimam časa:(

Meni je blo fajn, tko kot zmeraj...prišla z manjšo zamudo...-več bodo pa :nosecka: povedale!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?