naja78
|
ojla. naj dodam svoje mnenje! biološka ura dojenčkov-otročkov je nekje med 21 in 7 uro zjutraj.takrat je dojenček najpogosdteje zaspan in res okoli 21 ure je zadnji čas da tudi gre.res se sliši,strogo,ampak moje mnenje je in mnenje verjetno tudi drugih mamic,pediatrov,da otrok po 22.00 uri nima kaj iskat buden.torej,,ne me narobe razumet,vsak je pač drugače naštelan,vsaka mamica ve,kaj je za njenega otročka najboljš,samo,22.00 ura je res pozna.seveda so izjeme,ko nočejo zaspati in imaš pidžama parti!!! torej moj nasvet. otroka lepo spravit not,najkasnej okoli 20.30.ure.malo igranja,vmes pripravit zajest,in za kopat.potem je kopanje okoli 21-.ure.direkt ko je otroček zrihtan,nič igranja,flaška,joška.ali gosta hrana-večerja in potem ninat.mora imeti že resno rutino uspavanja(sam ali starši,....) otrok po 4 mesecu potrebuje nujno rutino uspavanja in res kar nekaj reda. mora jest ob približno istih urah,kopanje ob istih urah(vsak dan,ali vsak drugi dan),še celo dnevni počitek(4 mesečniki v okviru hodijo spat še 3x čez dan,po 6 mesecu se št.zmanjša na 2x. preverjeno!!!! dnevno naj ne spijo več od 3-4 ur,ker so preveč spočiti.imajo energijo,ki jo iztrošijo šele okoli24 ure ponoč. kar se hrane tiče.je skoraj obvezno dodajanje gostejše hrane po flaški(hipp,milupa,humana...) pogosto zbujanje je tudi zaradi zobkov,sploh nekateri po 4 mesecu imajo že lahko zobke. lahko pa si otroček želi le bližino,joškico,ali je res lačen. moj 9 mesečnik še vedno je ponoči.1x.zadnji obrok ob 21.00-21.30.in bom to tudi pustila do 1 leta,takrat pa do 6 meseca je lepo spančkal,potem je blo kar na 1x konec in se tudi mi zbujamo 2-3x na noč.bistvo je da gre otrok spat ob svoji uri,da dobi svoj ritem,ki ga vsem mamicam toplo priporočam,ker....MAJHEN OTROK-MAJHNI PROBLEMČKI,VEČJI OTROK VEČJI PROBLEMČKI.... vse ste super mamice,vse bo ok,hočem vam samo pomagati.... probajte pali 100% aja,še važno opozorilo.po 18 uri zvečer-nema više spanja,pa če je še tok bogi.takrat naj atiji ali kdo drug priskoč na pomoč,saj 21 ura ni daleč. 3,4,5 mesečniki okvirno hodijo spat na 3 ure.drži....!!!???torej če sešteješ če ob 19 podrema-......bo točno ob 22.30 omagal.... p.s.: če res ne gre ga pusti spat po 18 uri 15 min,potem ga zbudi...ure so okvirene,lahko pol ure dol gor.... pa srečo želim
|