|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj že obvladajo 6 mesecev stari dojenčki
9.11.2004 23:50:22   
mami Lea
Naš je bil pred kratkim star 6 mesecev im me zanima kaj že obvladajo vaši bebeji in kako kaj spijo podnevi in ponoči.
Moj se ponoči še vedno zbuja na cca 2 uri. Podnevi pa razen popoldne spi po 30 minut.
Je že vse in to ogromne količine a se je kljub temu zredil v 1,5 mesecu samo za 600 g. Ko ga je zdravnica videla, je rekla da je tako hiper aktiven, da se verjetno ne more zredit, ker vse sproti pokuri.
Odkar se zbudi neprestano miga. Stolčke in igračke lahko kar odmislim. Se takoj začne dret in se ga z ničemer ne da zamotiti. Edina stvar ki mu paše je to da skačeva :sloncek:, se gledava v ogledalo:love: ali pa hodiva po stanovanju:kuza:. Sila naporna reč.:( Ne usopam narediti čisto nič. Takrat ko zaspi :muca:sem pa tudi jaz tako zmatrana, da lahko samo z njim zaspim. Potem jih pa poslušam, da nisem nič pospravla, pomila...
Lp. Lea
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kaj že obvladajo 6 mesecev stari dojenčki
10.11.2004 0:46:01   
Anonimen
Pri nas je bila tam nekje do 7. meseca popolnoma ista zgodba, sam s to razliko, da se morda ponoči le ni zbujala na 2 uri... Drugaće pa voziček ni bil nikoli aktualen (15 minut), ležalnik je bil vsega skupaj v uporabi tudi par ur, skratka bilo je divje...nošenje, gledanje v ogledalu, še pri dojenju ni bilo miru in vsak najmanjši ropot je bilo potrebno glavo stran...V dveh mesecih in pol se je zredila za 750 g, hiperaktivna še pa še:sloncek::kuza:...spanje enkrat na dan za cca. pol urce, zvečer pa tudi ne...no potem so mi punce tu na RR podelile nekaj nasvetov in je bilo glede spanja kar malce bolje...
vse skupaj se je začelo premikati na bolje, ko je začela samostojno sedeti (pri 5,5 mesecih) in sem jo dala na tla, zraven košaro polno igrač in potem se zamoti vsaj toliko časa, da spravi ven vse igrače...zelo se zamoti tudi s knjigicami...na splošno pa ji kakšne ropotutuljice in igrače, ki bi bile primerne za njeno starost ne "sedejo", tko da ji potem damo vse, kar ne bi bilo nevarno... Je pa naše stanovanje ena velika bomba odkar se takole igra, igrače letijo vsepovprek, nacefrane reklame in revije...
Skratka uživajta pa četudi še vedno samo :sloncek::kuza::love:, saj enkrat bo pa bolje....morda do takrat le ni tako daleč:zmeden2:

(odgovor članu mami Lea)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kaj že obvladajo 6 mesecev stari dojenčki
10.11.2004 7:56:23   
dory
Nas sestmesecnik se se vedno ponoci zbuja, na 2-3 ure, tako da sem upanje na spanec ze opustila :)...najraje se plazi po tleh, ne mara vozicka, veliko trmari, od 3,5 meseca ze papca po zlicki, od sestega meseca pa po vecini ze vse, najraje ima govejo juhico in krompir na razlicne nacine :)...tudi nas je izredno hiperaktiven, hitro ga zacnejo stvari dolgocasit tako da hitro zahteva novo animacijo...rad je zunaj a le v narocju...rad se gleda v ogledalo in takrat zacne lustno sam s seboj cebljati...ko je lacen zacne tulit ama ama in ce ni hrane takoj zacne s tako ihto trmarit,da imam komaj cas pripravit :)...drugace v njegovem besednjaku pogosto slisimo neeeeeeeee, baba, ajaaaaa....zvecer pade dol ob sedmih, jaz pa prav tako,ker so dnevi z njim zaradi konstantne animacije res naporni :)

(odgovor članu mami Lea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kaj že obvladajo 6 mesecev stari dojenčki
10.11.2004 10:44:14   
Mojca20
Joj mami Lea kako je tvoja zgodbica podobna moji samo da jaz na žalost čez dan nikakor ne morem zaspati. Zato pa zvečer samo padem dol. :zaspan::zaspan:

(odgovor članu mami Lea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kaj že obvladajo 6 mesecev stari dojenčki
10.11.2004 10:51:06   
kimi
naš 6 mesečnik pa spi celo noč od 4 meseca naprej, bolj ko odrašča bolj je scrkljan. jeva kašice, mleko in milupine kašice z mlekom. Razen to da se zna prijeti za podplat pa še ne znava nič drugega kot snitnarit, jokat in se samo nosit naokoli

(odgovor članu mami Lea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kaj že obvladajo 6 mesecev stari dojenčki
10.11.2004 11:15:54   
ZARA
ojla...
moja detka spi od 4 tedna ponoci po 12 ur konstantno (ene parkrat se je ponoci zbudila ampak cez kaksno uro zaspala...),cez da se vedno 3x po par uric,je prava mala :muca:...
Zara se je tud v 1.5 mesecu zredila samo 630g,je bolj tko kakor njej pase,zadnje case spet neki strajka...Sem pa zadovoljna,ker vem da je vse ok in ker je zelo dobre volje...

zna pa ....prevali se na trebuscka,prijema,sedi,rece mama,baba,ava,pa mam,hihihi..ja pa ogledalo...sama sebi je pa itak najbolj vsec :)-:)-:)-!!!

papa:rozica:

(odgovor članu mami Lea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kaj že obvladajo 6 mesecev stari dojenčki
10.11.2004 11:23:56   
Tipi
Da še jaz dodam svojo zgodbico. Mi imamo tudi šestmesečno princesko, ki je živa kot :hudicek:. Nenehno se je potrebno ukvarjati z njo. Ali se nosiva in ogledujeva stvari po stanovanju in skozi okno; ali se spačiva pred ogledalom; potem malo gledava knjigice; včasih je pripravljena biti v svoji telovadnici a to le za 5 minut; potem jo dam malo v ležanik, vendar če nisem zraven in jo zabavam je takoj :((. Moram pa priznati, da odkar sedi je malo boljše, ker mi jo ni treba imeti neprestano na rokah. Tako, da se usedemo in listamo reklame, ki so ZAKON. Spimo če dan zelo malo in ko mala spi mamica pripravlja drugo knjigico o prehrani in vsem popije še eni dve kafetki da zgleda takole :zmeden2:. A še ponoči - zadnje čase se zelo zelo pogosto zbujamo.

Vse en lep snežni pozdrav.:sloncek:

(odgovor članu mami Lea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kaj že obvladajo 6 mesecev stari dojenčki
10.11.2004 14:07:04   
mnjam
Moj je pa ravno danes star 6 mesecev:bravo:.
Najrajši plava v bazenu z obročkom:racka:, drgač se pa igra z igračkami, vse daje v usta (najraje reklame al pa časopis:ups:. Rad se gleda v ogledalo:love:. FUUUL mu je všeč, če ga kdo nosi, pol ga pa začne drug ogovarjat in se smeji k utrgan dohtar:)-:)-:)- Če hočem kj narest al pa it mal srfat, ga dam v stajico (zdrži pol ure), pol v stolček (spet za pol ure), pol v hodalico (za 15min, ker si ga ne upam imeti dalj časa, čeprav je tam najbolj zadovoljen - ta čas izkoristim, ko ga z ničemer drugim ne morem potolažiti). Jesti noče nič:hudicek:, razen zize.:)
Spi od 21.00 do 7.00, vmes se 2x podojiva. Čez dan pa spi 2x po pol ure. Hvala Bogu, da vsaj spimo. Evo, to je to.

(odgovor članu mami Lea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kaj že obvladajo 6 mesecev stari dojenčki
11.11.2004 10:46:36   
Anonimen
Moja mala je tudi že stara 6.mesecev. In kaj obvlada?
Prevali se iz hrbta na trebuh in obratno,samostojno že sedi,poizkuša že vstati,oprijema se za vse mogoče,kobaca v krogu in se poizkuša odrivati - spodnašati z ritjo.Je prava trmasta bikica.

Najbolj so ji zanimive verižice okoli vratu, rada cuka in zdraven vrešči, v njenem besednjaku najdemo:aaau,eeee,ava,pa še kaj se ji posreči.

Rada papca in žveči,ne mara pireja.
Zvečer imamo probleme,ker ne želi spati v svoji posteljici - pa ne vem a je to zato ker ji raste spodnji zobek, tako da obupam in spi pri meni - zelo nemirno!

Drugače se najraje igra na tleh ali v stajici - čim več igrač in ropotanja.


(odgovor članu mami Lea)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?