|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 12:29:39   
Anonimen
Predem ga dam pečt. Imam tri kotlete zmrznjene, pa ne vem, če jih je treba prej odmrzniti ali dam lahko kar zmznjene v ponev? Samo kako jih naj potem nasolim?

P.S. Meso ni oje področje, zato sprašujem user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 12:35:29   
Samoyedka
vrži jih v mlačno vodo ali pa na odtajevanje v mikrovalovko, bodo hitro vsaj v grobem odtaljeni. Drugače jih pa daj pečt na manjšem ognju, z mičkeno vode, da se ti ne bodo prismodili preden se začnejo odtaljevati, pa jih potem posoliš. Po pravici povedano še nisem pekla kdaj zmrznjenega mesauser posted image

Upam, da ratajo kotleti mnjami user posted image


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 12:39:38   
Anonimen
O.K., jih bom dala zdajv mlačno vodo najprej, potem pa še na majhen ogenj, kot prviš. Upam, da rata.

Hvala.

(odgovor članu Samoyedka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 12:44:14   
bamby
Lako kar tako malo soli noter vržeš, kotleti se bojo že nasolili.
Lahko daš zmrznjene, ampak jaz bi jih vseeno poizkusila malo odtajati.  Z vrečko vred jih daj v vročo vodo, pa še enkrat jo zamenjaj vmes, ker se bo hitro ohladila. Še skor najbolj važno je, da jih dobiš narazen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 12:48:52   
Anonimen
Lako kar tako malo soli noter vržeš, kotleti se bojo že nasolili.
Lahko daš zmrznjene, ampak jaz bi jih vseeno poizkusila malo odtajati. Z vrečko vred jih daj v vročo vodo, pa še enkrat jo zamenjaj vmes, ker se bo hitro ohladila. Še skor najbolj važno je, da jih dobiš narazen.


O.K., hvala, grem vodo menjat. user posted image

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 12:49:37   
Anonimen
Prav si imela, je bila že mrzla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 12:53:13   
klepetka
al bina ,ti si očitno ene take sorte kuharca kot jaz.Bravo za nasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 12:54:53   
Anonimen
al bina ,ti si očitno ene take sorte kuharca kot jaz.Bravo za nas


Hja, kaj čmo. Ej, pa znam marsikaj skuhat, ful dobro, samo kar se mesa tiče sem pa res aberveznik. Ker ga niti ne jem ravno, ga ne znam niti pripraviti. Saj gre, da spečem zrezke, jih spaniram ah ja, tudi goveje zrezke v omaki in tako, filane paprike, recimo pa sarme, samo tole odmrzovanje mi je pa res prvič. user posted image

(odgovor članu klepetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 12:57:33   
klepetka
jaz pa bi rada enkrat naredila eno res dobro haše omako,ker mi res nikoli ne rata taka da bi jo angelčki jedli.pa znam tud kaj drugega dobro skuhati ,am tole faširano meso pa mi ne gre in ne gre.
Upam na boljše čase ,da mi pa enkrat taka omaka uspe ,kot mora.


_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 14:16:24   
Enolla
Čisto tanke kose mesa - recimo narezane na trakce lahko daš peči kar zamrznjene, debelejše pa raje ne saj se ti lahko zgodi, da bo zunaj zažgani znotraj pa še zmrznjeni. Ni sicer najbolj pravilno tole s toplo vodo, ma delam tudi jaz tako, ko sem tik pred zdajci in smo še vsi živi in zdravi.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 14:42:46   
bamby
No, al bina, je že kaj ratalo iz tvojih kotletov?????????????????????????????

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 15:26:52   
crci06
Nasvet za jeseni: mi ne damo treh kotletov (zrezkov itd) skupaj v skrinjo, ampak pri pakiranju damo vmes že eno vrečkico, da malo loči.user posted image Meso naj bi se odtaljevalo v hladni/mlačni vodi, pa če imaš vmes sloj vrečkice, se jih ful hitro da dobiti narazen.
Aja, tebi se malo bolj mudi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 15:43:13   
fusia
Jaz dam kar zmrznjeno, če pač ni časa, da se odtali. V vodo si pomagam samo toliko, da se kotleti ali pa kaki zrezki ne držijo skupaj. Drugače meso preveč uničiš, če ga namakaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
21.7.2007 18:49:33   
iva01
jst dam na ponev kr zamrznjene zrezke, sam se ne smejo skup držat, pa na začetku pečem na manjšem ognju, drugač pa piščanca al pa pečenko če pečem kr cel kos, dam kr direkt iz skrinje v pekač in pečico, odzunej namažem z začimbami in najprej ene 20 minut pečem na 100 stopinj pol pa normalno, pa je vedno dobro.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
22.7.2007 9:58:11   
Enolla
Punce, samo eno od, kako naj rečem, zakonotosti priprave mesa je, da se ga najprej da na čimbolj vročo ponev, žar ali pa oblije z maščobo pri pečenkah, da se pore na površju zaprejo in sok ne odteka, meso pa ostane sočno. Sama bi si zamrznjenega mesa ne upala pripravljati.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
22.7.2007 10:05:50   
Anonimen
Ja, se je hitro odmrznilo, toliko, da so šli narazen. Drugače jih pa tudijaz najprej na vročem olju popečem, da zakrknrjo, potem pa počasi naprej. So ratali, ja, je bilodobro.

Danes bo pa naš delal polnjene malancane z mletim mesom, me zanima, kaj bo ven prišlo.

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: A je treba mso prej odmrznit?
22.7.2007 10:47:54   
iva01
IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

Punce, samo eno od, kako naj rečem, zakonotosti priprave mesa je, da se ga najprej da na čimbolj vročo ponev, žar ali pa oblije z maščobo pri pečenkah, da se pore na površju zaprejo in sok ne odteka, meso pa ostane sočno. Sama bi si zamrznjenega mesa ne upala pripravljati.


vem ja, sam men jih tako nikol ne uspe uredu naredit odzuni so zapečeni odznotrej pa še surovi, sploh pa če pečeš večji kos je to bol tako...kaj pa vem

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?