|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomagajte mi, prosim
9.11.2004 16:19:21   
Maya 80
pozdravljene

Redno obiskujem ringarajo, ker me to veseli in veliko izvem novega. Sedaj pa rabim tudi sama pomoč.

Povejte mi namreč, kaj se dogaja z mano!? Sem noseča 13 tednov in sem šla pred enim tednom v službo - sem vzgojiteljica v vrtcu. Se zelo dobro počutim in uživam bolj, kot sem doma. Ampak čutim neodobravanje s strani nekatrih sodelavk, češ kaj si neumna, uživaj,...
Drug problem je rekreacija - vodna "aerobika". Zdravnica mi je rekla, da mi priporoča aktivnosti v vodi in hojo, prepovedala mi ni celo termalnih bazenov. Ljudje pa me sedaj sprašujejo, kdo mi to dovoli, kako si upam, itd.

Ali mi lahko poveste ali sem v družbi paničnih ljudi, ali sem morda bodoča neodgovorna mama?

že vnaprej hvala za odgovore.

Lp,:zmeden2: Maja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   pomagajte mi, prosim
9.11.2004 16:22:41   
KIRA
ah, neumnost. ti delaj to, pri čemer se dobro počutiš. zaradi zdravja pa se posvetuj z zdravnikom. če nimaš kakih posebnih težav, se lahko normalno giblješ in delaš tudi. le dvigovanje težkih stvari in preveč stresa ti odsvetujem
ti pa želim lepo :nosecka:

(odgovor članu Maya 80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   pomagajte mi, prosim
9.11.2004 16:29:41   
Anonimen
Ti kar normalno počni vse kot prej. Je pa res, da je čas med zimo, ko razsajajo razne bolezni po vrtcih, mogoče malce neprimeren za nosečnico. Ampak to se pa sama odloči in se posvetuj z G. Načeloma lahko delaš skoraj vse tako kot pred nosečnostjo. Kar se bolezni tiče pa odvisno, kaj vse si že prebolela v otroštvu in česa ne...

Lp

(odgovor članu Maya 80)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   pomagajte mi, prosim
9.11.2004 16:35:44   
Lunca1
Če se dobro počutiš potem živi tako kot si do sedaj.Brez veze ne kompliciraj. Rekreacija v vodi je celo priporočljiva do zadnjega trimesečja, ko je nevarnost neugotovitve odteka plodovnice. tudi sama sem hotela hodit na vodno aerobiko, pa je čez poletje oz. do oktobra ni bilo, tako da sem žal prepozna (noseča sem 37t). Tudi sama sem se kopala (tudi v termah) in bila nekajkrat tudi na vodni aerobiki. tista, ki je pa prav za nosečnice, pa tako ali tako poteka v neoporečnem bazenu, tako da sploh ne vidim nobenega problema. V glavnem uživaj. Imaš pa to aerobiko vsak petek na DIF-u. Naplavaj se še namesto mene, ker sem ti prav folš.

Lp Lunca

(odgovor članu Maya 80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   pomagajte mi, prosim
9.11.2004 17:24:32   
SU
Sama delam v šolstvu in sem cele dopoldneve med otroci (2krat tedensko tudi v vrtcu). Ko bodo razsajale kakšne viroze (ki se jim v šolah in vrtcih pač ne moreš izogniti), se bom pač malce bolj pazila in to svetujem tudi tebi. Sicer pa sem ravno danes klicala mojo G, če grem lahko v toplice, plavat v termalno vodo... In ženska je bila vsa navdušena, da naj grem, samo, da nimam kakih težav (npr. nenavadni izcedki, ipd.). Svetovala je še, da naj ne bom predolgo v vodi in NE v prevroči (nad 32stopinjC).
Jaz mislim, če se le da, da nadaljuješ s svojim obišajnim življenjem. Posebej, če te delo veseli, te izpopolnjuje! Nosečnost ni bolezen, ampak normalno stanje! Kar malce jih pomiri v službi. LP, Saša (18,2/7)

(odgovor članu Maya 80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   pomagajte mi, prosim
9.11.2004 22:13:47   
kimi
no samo pazi se bacilov ki jih malčki po vrtscu trosijo pa bo vse ok

(odgovor članu Maya 80)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   pomagajte mi, prosim
9.11.2004 22:51:52   
Anonimen
Zakaj pa bi ti bile sodelavke fauš, če si zanosla? In zakaj bi bila premlada? Če se TI počutiš dovolj staro in odgovorno za otroka, potem ti NIHČE na svetu ne bi smel reči, da si premlada in neodgovorna.

(odgovor članu Maya 80)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   pomagajte mi, prosim
10.11.2004 9:16:02   
žogica marogica
živjo

Morda razumem ljudi, ki te čudno gledajo zaradi bazenov... in sicer bazeni so, če res niso izredno čisti vzrok infekcij oz. raznih okužb (glivičnih,...), kar je lahko včasih v nosečnosti nevarno. Moja prijateljica je zaradi infekcije prezgodaj rodila in potem je šlo vse narobe ...
Topla voda pa za nosečnice nikakor ni priporočljiva, tudi daljše namakanje doma v kadi ne.

Glede vrtca je pa tako, če si že prebolela tipične otroške bolezni (rdečke, norice,...) ni nobenega problema, da ne bi mogla delat, saj viroze in prehladi ne morejo resnejše škodovati. Če pa temu ni tako, pa je priporočljivo, da se izogibaš krajev kjer je tega veliko in vrtec je gotovo tak kraj, saj lahko te bolezni povzročijo okvare ploda oz. včasih celo splav.:(

Nisem te hotela kakorkoli prestrašit, samo mamice s slabimi izkušnjami smo raje bolj previdne.

Pozdravček:nosecka:

(odgovor članu Maya 80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   pomagajte mi, prosim
10.11.2004 15:12:08   
Maya 80
Še enkrat najlepša hvala za vse odgovore, spodbudne misli in besede.
Res ste me pomirile, ker ste na moji strani.

HVALA:)

(odgovor članu Maya 80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?