|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč-čim manj kuhanja
29.6.2007 10:19:14   
popi
Kmalu odidemo na morje,kjer bo kuhinja mini,mini ...
Pa bi že od doma privlekla kaj kuhanega,spohanega...
Mogoče kakšna ideja?Kaj bi pa ve skuhale?
lp

Ps:No,kuharski stručko pa tudi nisem.Se mi pa tudi kaj dobrega kdaj "userje"...user posted image user posted image user posted image

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč-čim manj kuhanja
29.6.2007 10:21:43   
Anonimen
Mi običajno s sabo vzamemo pohane zrezke za prvi dan al pa dva da ni treba kuhat. Pa kkšno konzervirano hrano. Je drugače ne jemo, sam na morju se mi pa res ne da kuhat. Največ jemo testenine in solate.

(odgovor članu popi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.6.2007 10:23:18   
Anonimen
moja mami je vedno vzela s seboj polnjene paprike, haše omako, kakšne cordon-blue, ... parkrat smo šli ven jest.. in to je blo to..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.6.2007 10:26:44   
Bubamaraa
Jaz, če vzamem s seboj vzamem:
-golaž
-panirane zrezke
-haše omaka
-žar meso
-filana paprika

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.6.2007 10:48:59   
soncece24
Midva hodiva v kamp in jaz niti slučajno ne vlačim ničesar že narejenega s sabo. A ni vseeno al na morju na brzino nekaj narediš za jest, ali pa doma en teden prej kuhaš kot nora user posted image Prva varijanta je sigurno lažja. Jaz imam tisto okroglo posodo "pica pan" al kak se ji reče in tam noter kuham skoraj vse. Jeva pa večinoma:
- zrezke, klobasice, čevape, ribe na žaru (oz. v tej posodi)
- testenine na 100 in en način
- rižote
- solate
- krompir na 100 in en način
- juhe iz vrečke

Pa parkrat greva ven na kakšno pico in zadnji dan na ribjo pojedino user posted image user posted image

Vzamem pa zraven edino testenine, za zjutraj kake paštete, kavo in en liter mleka za prve dva dni - vse drugo kupim doli in sproti.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.6.2007 10:56:20   
aluš
Mi za prvi ev. drugi dan vedno vzamemo golaž (1X s polento, 1 x makaroni), pa za 2x omako za "makaronflajž", doma narejeno, zmrznjeno. Drugač pa veliko pohamo zrezke, pa pire, imajo otroci radi, pa hitro je narejeno, pa testenine+rio mare je za na brzaka tudi o.k.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.6.2007 11:08:09   
Anonimen
Tudi mi ne vem kaj ne vlečemo s sabo, že itak maš velik dela s pakiranjem in živci. S sabo vzamemo obvezn žar, nekaj zmrznjenega mesa, tam kupimo sveže ribe, lignje, pleske, kar nam pač zapaše. Konzerve tune, za omako. Prvi dan, ko pridemo, pa ponavadi naredimo jed z jajci. prepražim slanino ali šunko, žvrkljana jajca in na kocke narezan sir. Zraven svež beli kruh, pa skleda solate, ponavadi samo narezan paradajz in paprika in je kosilo hitro narejeno. Lahko tudi sataraš narediš.
Kak dan še naredimo rižoto, en dan pa obvezno skuhamo bograč, ko ga potem itak imamo 2 dni. Imam kotel, opoldan moški zakurijo, in počasi kuhajo (ženske počivajouser posted image ), ob tistem ognju potem še pozno v noč klepetamo, pečemo krompir v folijo zavit, koruzo pečemo in pijemouser posted image . otroci pa so ful veseli, kot taborni ogenj, pa še sami si pečejo koruzo, pa še kosilo ali večerjo imaš za 2 dni. Tole se mi zdi ena taka fajn ideja. Ponoči ko smo pa že mal pod gasom, ap zavijemo na morje, lovit orade in še nočno kopanje.

kak dan naredim čili, pa langaš zraven. Si pa ne predstavljam, da bi s sabo vlekla posode s hrano, ker bi zasedle cel hladilnik. Mi imamo ponavadi 2 hladilnika in že tak sta polna s pijačo in sadjem in zelenjavo.

(odgovor članu aluš)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.6.2007 12:07:55   
facka
a nihče ne je nobenih morskih stvari?

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.6.2007 12:14:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: facka

a nihče ne je nobenih morskih stvari?

saj je napisano, da kupimo sveže ribe, lignje user posted image , vsak dan pa jih tudi ne mormo jest, smo očitni mesožderiuser posted image . morske stvari so najboljše na morju, sveže, na žaru, dišeči rožmarin, olivno olje, borovci naokoli, joj kak pogrešam naše morjeuser posted image

(odgovor članu facka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.6.2007 14:51:35   
Jessy
Jaz doma skuham bolonjsko omako za 2x, s sabo vzamem torteline (suhe od Barille), testenine, mleko, juhe v vrečkah, paradižnikov koncentrat, kakšna konzerva fižola, jajca.
Dol pa kuham:
  • testenine z bolonjsko omako
  • testenine s paradižnikovo omako in baziliko
  • sirove ali pršutove torteline z gorgonzolino omako
  • juha iz vrečke
  • fižolova juha
  • palačinke
  • piščanec po iransko recept je tukaj
  • riž
  • filane paprike
  • meso na žaru - to je pogosto
  • včasih tudi zelenjavno mineštro

Sem pa tja gremo na večerjo ven. Ker imamo še dveletnico so juhe skoraj vsakdanje pravilo.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 29.6.2007 14:52:41 >

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.6.2007 12:04:04   
bamby

Jaz imam tudi v planu narest makaronovo meso, filane paprike, ki so obvezno prvi dan, pa kakšne plačinke s šunko in sirom in še druge z mletim meso. Obvezno torteline, makarone, krompir, njoke. Kisla smetana in tune za omako, pa meso na žaru, kakšno porcijo golaža, pa kakšne ribe bomo še kupili, morda šli tudi kaj ven jest.
Če veš, da imaš hladilnik z večjim zmrzovalnikom, potem ni problema večje količine pripravljene hrane nosit s sabo. Drugče se je treba pa sproti prilagajat.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.6.2007 12:15:58   
Marogica
TUdi mi ne jemljemo ničesar kuhanega zraven. Le zakaj? Saj pa na morju NIČ ne delam in imam v bistvu dosti več časa za kuhanje, pa še kompliciramo ne. AJa, pa elektriko tako ali tako pavšalno plačujemo, če je dosti ali pa malo uporabljamo.

Zato kuhamo na morju, ponavadi kakšne stvari, ki so relativno hitro gotove. Juh nisem kuhala, tudi takrat ne, ko sta bila otročka še relativno majhna- smo se drugače zorganizirali...in sta oba še živauser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.6.2007 12:43:11   
Putka
Jao! Že doma imam dosti testenin pa zrezkov.

Na morju obvezno ribe, rake, lignje, sipe, če je sreča nabrane ostrige.. Ponavadi gre kdo zjutraj do lokalnih ribičev po svež ulov, ali pa moški sami lovijo in nabirajo školjke. Zvečer se na žar vrže in ni boljšega.

Za kosilo je ponavadi kaj lahkega, velik zelenjave oz. solat, mogoče rižota ali zelenjavna juhca. Pa dosti sadja, ponavadi se z lubenico, marelicami bašemouser posted image . Pa itak je prevroče za kuhat ali jest. Ja, pa na pico, se mi zdi da so na morju vedno odlične.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.6.2007 12:46:19   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy
piščanec po iransko recept je tukaj

To moja mami naredi, ponavadi piščančje stegno, brez feferonov in je to jed, ki jo kuhajo v Istri in Italiji. Pa njoke zraven.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.6.2007 14:58:36   
Anonimen
 Ni šans, da na morju kuham, če kuham vsak dan doma. Takrat kuha mož - beri hodimo ven jest user posted image .

V tvojem primeru bi pa nabavila Pogrej in pojej varianto user posted image

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.7.2007 11:17:07   
m76
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

Tudi mi ne vem kaj ne vlečemo s sabo, že itak maš velik dela s pakiranjem in živci. S sabo vzamemo obvezn žar, nekaj zmrznjenega mesa, tam kupimo sveže ribe, lignje, pleske, kar nam pač zapaše. Konzerve tune, za omako. Prvi dan, ko pridemo, pa ponavadi naredimo jed z jajci. prepražim slanino ali šunko, žvrkljana jajca in na kocke narezan sir. Zraven svež beli kruh, pa skleda solate, ponavadi samo narezan paradajz in paprika in je kosilo hitro narejeno. Lahko tudi sataraš narediš.
Kak dan še naredimo rižoto, en dan pa obvezno skuhamo bograč, ko ga potem itak imamo 2 dni. Imam kotel, opoldan moški zakurijo, in počasi kuhajo (ženske počivajouser posted image ), ob tistem ognju potem še pozno v noč klepetamo, pečemo krompir v folijo zavit, koruzo pečemo in pijemouser posted image . otroci pa so ful veseli, kot taborni ogenj, pa še sami si pečejo koruzo, pa še kosilo ali večerjo imaš za 2 dni. Tole se mi zdi ena taka fajn ideja. Ponoči ko smo pa že mal pod gasom, ap zavijemo na morje, lovit orade in še nočno kopanje.

kak dan naredim čili, pa langaš zraven. Si pa ne predstavljam, da bi s sabo vlekla posode s hrano, ker bi zasedle cel hladilnik. Mi imamo ponavadi 2 hladilnika in že tak sta polna s pijačo in sadjem in zelenjavo.

Mišek 13, kam pa vi hodite kampirat, da vam pustijo odprt ogenj? Mi do sedaj nismo nikoli v nobenem kampu ka smo bili, nismo smeli uporabljat odprtega ognja. L.p.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.7.2007 11:22:24   
orhideja75
na dopustu je skoraj vse na žaru. le za prve dni ponavadi naredim filane paprike. en dan jih jemo s pirejem, drugi dan pa s kruhom. pohano nikoli ne pripravljam prej, mogoče le spaniram zrezke pa, da se jih potem samo na olje vrže in peče.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.7.2007 11:25:16   
orhideja75
IZVIRNO SPOROČILO: m76

IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

Mišek 13, kam pa vi hodite kampirat, da vam pustijo odprt ogenj? Mi do sedaj nismo nikoli v nobenem kampu ka smo bili, nismo smeli uporabljat odprtega ognja. L.p.

pri nas je tudi odprt ogenj prepovedan. zato pa imamo plinski žar. je lepše spečeno, ker je enakomerno. pri ognju se je vedno kaj zažgalo user posted image user posted image user posted image

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.7.2007 12:14:59   
Anonimen
privat parcela v kampu, čist skrita med senco številnih borovcevuser posted image user posted image . Na srečo se je lahko  kurilo, ampak smao pod nadzorom, žari in taki mali ogenjčki. S kamenjem in jamo, v katero naliješ vodo, se pa da rešit marsikatero zadevo. V glavnem nikoli ni noben nič težil, ap so nas varnostniki videli. drugače pa plinska bomba, pa neka zadeva se da dobit, ki jo daš na tla oz na cegle ali kamne in je skoraj tak kot navaden ogenj. sam š ekotel obesiš in ne rabiš naravnega ognja. Edin koruze pa krompirja se ne da lepo spečt

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 13.7.2007 12:24:50 >

(odgovor članu orhideja75)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
13.7.2007 16:59:32   
kaycha
IZVIRNO SPOROČILO: biba12

moja mami je vedno vzela s seboj polnjene paprike, haše omako, kakšne cordon-blue, ... parkrat smo šli ven jest.. in to je blo to..

pri nas isto.  za prvi dan, dva. pa kake polpete, cufte, pohance. za sabo pa spagete, njoke, rio mare, instant juhce, ragu... pa te konzerve, da se potem je kake spagete s tuno al raguje. na hitro pa preprosto

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?

Kako pogosto
qloq

Kako pogosto spremljate odajajo Big Brother?

vsaki dan ( od pon-ned) (28%)

ne spremljam(nikoli) (26%)

občasno( ko se dogaja kaj pametega) (11%)

me ne zanima ( dolgčasna odaja) (35%)

Število vseh glasov: 160

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!