|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodne želje
13.6.2007 14:02:12   
Anonimen
Pozdravljene.

Sem se odločila to vprašanje nasloviti na vas, ki ste porod že dale skozi.
Zanima me ali je katera napisala spisek želj kako želi roditi oz. nekaj podobnegauser posted image . Pred kratkim sem slišala za to, da lahko napišeš kak porod želiš, kdo naj popkovino prereže ipd. in to prineseš s sabo v porodnišnico.
Ali to res obstaja? In če ja, kaj vse se lahko napiše? Ali je to običaj ali bolj izjema? Če ga je katera imela, ali lahko napiše kaj je napisala?

Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodne želje
13.6.2007 14:23:46   
Barči78
Baje res lahko napišeš, samo jaz nisem nikoli. Mož je bil obakrat zraven in ga je vedno vprašala, če želi prerezati popkovino, je ni nikoli sama od sebe, tko da to je bilo njegovo delo, ne more samo stati zraven, a ne. user posted image
Če se boš imela pa željo sprehajat, pa ne vem, ker imaš priklopljen aparat za merjenje popadkov, razen če se boš počasi odpirala, pri meni ni blo časa niti na wc it, da ne omenim klistirja in še kaj, samo na postlo hitro.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.6.2007 14:46:22   
karamela
Ja listek lahko napišeš, a baje iz teh listov potem delajo aviončke, vsaj tako sem slišala. Na tem listu lahko tudi napišeš plan poroda, nevem brez umetnih popadkov, ali pa da ne želiš da te spodaj prerežejo  in potem šivajo, da želiš rodit v stoje, ali nevem polsedečem položaju... vendar pa tako in tako mislim, da nimajo časa pa mogoče tudi volje upoštevat te liste.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.6.2007 14:59:40   
moci
jaz sem tudi slišala na tečaju, ampak mislim, da je v praksi to težko izvedljivo. rekli so nam tudi, da lahko izraziš željo v kateri sobi bi rodila, ampak ko sem jaz rojevala so nekatere čakale na prosto sobouser posted image

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.6.2007 15:56:20   
Naja30
Lahko napišeš, če bodo upoštevali, je pa druga stvar.user posted image
Piše pa v vsaki knjigi in vsepovsod, da user posted image  le naj napišejo plan poroda, praksa pa to ni.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.6.2007 16:04:21   
skuštrana
Ne razumem zakaj ne bi upoštevali? Dokler gre vse ok in ni nevarnosti za mamico in dojenčka ga seveda upoštevajo.

Nanjga pa napišeš kako želiš roditi - sede, stoje, na žogi, če želiš umetne popadke, če želiš poslušat glazbo,. ...
makratka vse v vezi s porodom. Mora pa bit pregleden (kratek in jedrnat), ker sumim, da imajo oni tam čas bret neke dolge romane.

Malo pobrskaj po netu, boš našla kakšen primerek.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.6.2007 16:19:41   
Anonimen
Ja, seveda in tudi vse preberejo user posted image . Meni še niso mogli prebrat oz. si zapomnit anamneze, ki jo je babica vzela pred porodom in si zapomnit, da imam alergijo na določena zdravila, katero mi je par ur za tem že hotela v rito zasadituser posted image

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
13.6.2007 21:26:05   
Blacky30
Jaz sem ga imela in so ga pozorno prebrale. Babica mi je prišla povedat, da sva se zelo potrudila, da tako lepega pisma, napisanega s srcem, že dolgo niso dobile. Da jim gredo že prav na živce "pisma želja", ki dejansko vsebujejo le v alinejah naštete ukaze, kaj želijo in si jih punce printajo z neta.
Najino pismo želja so upoštevale, kolikor se je dalo. Glede gibanja ni bilo težav, saj imajo tudi prenosni CTG, ki sem ga imela priklopljenega in sem se sprehajala in gledala TV, medtem ko je babica vsake toliko v moji porodni sobi prečekirala utrip na ekranu. Ko so mi predrli mehur, se sicer nisem smela več gibat, ker ven ni priteklo nič plodovnice in so se bali, da se ne bi zagozdil.
Sva pa imela radio, cel čas sem lahko pila vodo (spila sem je okoli 2 litra), ker ponekod ne dovolijo druga kot hlajenje ustnic z ledom ali par požirkov, ko je bil čas za iztis otroka, so mi privzdignili vzglavje, da sem lahko rodila napol sede in na koncu, kljub temu, da so morali malega hitro aspirirati in mi ga babica ni hotela dati na trebuh, sem slišala zdravnico, ki je zadaj rekla: "Mamica želi, da ji damo otroka na trebuh!" tako s poudarkom, da mi ga je babica vseeno položila na trebuh. Sicer se ga nisem imela časa niti dotakniti, niti pobožati, a sem tej zdravnici iz srca hvaležna, ker tega občutka toplote mojega otroka ne bom nikoli pozabila. Bilo je nepozabno. Vedela sem, da je tudi ta glavna zdravnica prebrala moje pismo, ker med samim porajanjem midva nisva nič omenjala, da želim otroka na trebuhu, ker sem bila skoraj neprisebna, mož pa tudi.user posted image
Res pa je, da sva v pismu napisala, da so to samo najine želje, da pa bova kljub vsemu razumela, če karkoli ne bo izvedljivo in da popolnoma zaupava v njihovo strokovnost in da naj v primeru ogrožanja zdravja mene ali otroka ne upoštevajo najinih želja in naj naredijo tako, kot morajo.

Rodila sem v MB in bila zelo zadovoljna, čeprav sem imela izredno težek porod.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.6.2007 21:53:31   
madela
Blacky,to si pa tako lepo napisala,da so mi kar solze stopile v oči. Vesela sem,da berem da se ponekod le malo bolj čustveno ozirajo na porodnice user posted image .
Jaz sama nisem napisala seznama za nobenega od treh porodov,ampak občutek sem imela tak kot,da sem bila samo številka-vse je bilo tako hladno strokovno,res pa je da so mi zmeraj dali dojenčka na trebuh,res nepozaben občutek. Mož je bil zraven mene in niti enkrat ga niso vprašali če želi prerezat popkovino user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.6.2007 22:33:12   
Naja30
Blacky res lepo in imela si srečo, da so upoštevali. Sem slišala že mnogo primerov, da jih niti prebrali niso, pa tudi ustnih prošenj niso upoštevali. Sicer sem jaz imela tudi brez tega pisma s porodom čudovito izkušnjo, vsaj ko je prišla druga smena babic. Ampak po drugi strani se pa sprašujem, če je treba napisat ne vem kako lepo pismo, vse olepšat itd. Šele potem te jemljejo resno ali kaj? Saj pismo želja je eno in isto tudi če je napisano po alinejah. Ne vem, meni je to čudno, ampak kot sem že napisala, lepo od njih, da so vse tvoje želje upoštevali user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.6.2007 0:07:29   
***pika***
Jaz nisem nič pisala. Kar sem želela, sem sproti rekla oz. vprašala - je pa res, da nisem ravno 'zakompliciran' človek in načeloma zaupam strokovnjakom zakaj kaj naredijo tako kot naredijo.

Moram reči, da se je meni smešno zdelo, ko me ja babica vprašala ali hočem. da porod traja dlje in manj boli ali da bolj boli in hitreje mine. Sem rekla, da ona verjetno ve, kaj je bolje in da ji zaupam. Tako sem dobila še umetne popadke - pa je kar prav. sicer bi otročka preveč zmatrali - že tako ni šel zlahka ven user posted image

Za popkovnico je možu sama rekla, na trebuh so mi tamalo tudi sami od sebe dali, potem sem prosila še, če jo lahko samo v plenički crkljam na koži in so mi jo dali.

Prerez presredka pa tudi ni stvar želje ali neželje - če babica presodi, da se ne boš hudo raztrgala, ne reže. Mene niso nič rezali in nič šivali.

Skratka - tudi brez porodnega načrta je bilo čisto OK.

< Sporočilo je popravil ***pika*** -- 14.6.2007 0:10:05 >

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.6.2007 6:56:29   
frufru
Ja tako piše v večini knjig in revij, samo v praksi to glih ni uporabljeno. Če vse poteka brez zapletov pol najbrž upoštevajo. Pri nas so očka vprašal  če hoče prerezat popkovnico in je bil ves vesel in presenečen, ker je mislil, da je to čist mehko, pa je bilo žilavo. Mu je pa veliko pomenilo. Se mi zdi, da so tem načrtom najbolj naklonjeni v MB.

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.6.2007 20:07:23   
atteya
Ja, jaz sem to imela. Temu se reče porodni načrt. V porodni sobi babici poveš kako si si zamislila stvar in ti potem pomagajo pri realizaciji. Napišeš pa predvsem zato, da takrat v tisti evforiji, strahu in v vsem kar se ti dogaja, ne pozabiš kaj vse si želiš.
Pri meni je bilo tako, da smo morali najprej poiskati sobo s pravo posteljo, torej s tako, ki se jo da nastaviti za sedeč porod, potem pa poveš še ostalo, ko te poležejo. Žal kljub željam in opominjanju na le-te, mojih niso upoštevali. Edino, kar so upoštevali je bila epiduralna analgezija (ki je mimogrede zakon in je bredna vsakega centa; jaz brez tega nočem nikoli rodit!!!!!!!!!). Aja, no, pa upošteval so, da si ne želim nobenih praktikantov takrat imet okrog sebe.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.6.2007 17:14:22   
Majchi
Srček, to je tud mene skrbelo in sem podobno zastavla v prašanje  tik pred porodom. Na koncu sem tud napisala, kako je blo potem v resnici user posted image . V glavnem, jaz sem bla ful zadovoljna user posted image .

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1544133

Veliko sreče!

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?