Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko se morajo rediti na mesec? 31.5.2007 23:03:38
|
|
|
|
eya
|
Tele krivulje uporabljajo. Od 3. do 6. meseca se zredijo nekje po 600 gramov, kasneje po 400 gramov na mesec. Hm, koliko mora pojesti Toliko, da je sit A te zanima, koliko mleka naj bi mali spil pri tej starosti? V Paparici piše, da naj bi dojenček, star 4-6 mesecev, spil vsaj 600 ml mleka na dan.
< Sporočilo je popravil eya -- 31.5.2007 23:06:15 >
|
|
RE: Koliko se morajo rediti na mesec? 31.5.2007 23:11:49
|
|
|
|
atena777
|
600 gramov, kasneje po 400 gramov na mesec. Hm, koliko mora pojesti Toliko, da je sit A te zanima, koliko mleka naj bi mali spil pri tej starosti? V Paparici piše, da naj bi dojenček, star 4-6 mesecev, spil vsaj 600 ml mleka na dan. eva pa mene so čisto zavajali do sedaj, ta tabela je prazen nič potem: ___________________________________________________________________ DOJENCKOVA TEZA (kg) * 190 = kolicina ml / 24 ur Primer: Otrok tezek 3.900g: 3,9 *190 = 740 ml v 24 urah....sedaj je pa odvisno, koliko obrokov imata.... 7 obrokov: 105 ml na obrok, 6 obrokov: slabih 125ml na obrok ___________________________________________________________________ Izven tega se je naš zredil v 2.mesecu 560g in je bila že cela panika pri pediatru.
|
|
|
|
RE: Koliko se morajo rediti na mesec? 31.5.2007 23:20:56
|
|
|
|
eya
|
Ah, ne se sekirat, pač ni čisto po krivuljah (od 1. do 2. meseca naj bi se zredil za 800). Glede te formule-saj mogoče čisto drži, samo ne vem, za koliko stare? Pa ne vem, če v Paparici ne mislijo, da poleg tega mleka otrok še malo GH dobi Evo, sem našla še eno tabelo: otrok v starosti 3-4 mesecev rabi 95 kalorij/kg/dan. Se pravi, če ima tvoj recimo 6kg, rabi 570 kalorij, se pravi 8 dcl mleka na dan (če ima mleko 70 kalorij, če se prav spomnim). Ampak to je že matematika, a ne On bo že pojedel toliko, kolikor rabi, a ne?
|
|
RE: Koliko se morajo rediti na mesec? 1.6.2007 13:53:02
|
|
|
|
livia
|
Jaz se pa tako na hitro spomnem, da mi je patronažna na začetku rekla, da se more prva dva ali tri mesece rediti 25g na dan, potem 20, potem 15 in okoli 1 leta 10g na dan.
|
|
|
|
RE: Koliko se morajo rediti na mesec? 1.6.2007 21:42:24
|
|
|
|
Barči78
|
Jaz sem bila tudi z mojim Žanom malo skeptična glede pridobivanja teže, pa še zelo malo mi poje. Pa sem govorila s pediatrom, ta pa pravi, da naj bi se otrok zredil vsaj 150 g na teden. Pojedel pa vsaj 150 ml na kg svoje teže. Naš poje daleč od tega, pripravim mu 5 obrokov po 150 ml, pa moram res imeti srečo, da mogoče enega v celem dnevu poje v celoti. Ponavadi pa pusti od 30 - 50 ml. Pol se pa sekiraj, men se ne da več. Je pač sit, počuti se dobro, nasmejan cel dan. Kaj čmo, niso vsi enaki. Bo pač suhec. Je pa tko, pri nas se je prvi mesec zredil približno 1 kg, potem pa v dveh mesecih skupaj 1100 g, se pravi fuuuul malo, mogoče en mesec 600 g, naslednji pa samo 500 g. Pa pediater ni kompliciral. Brez veze se sekiramo, ker če se otrok dobro počuti ima pač dovolj. Koliko pa poje tvoj fant?
|
|
RE: Koliko se morajo rediti na mesec? 14.6.2007 9:26:34
|
|
|
|
kaya2007
|
Meni je pa včeraj pediatrinja rekla, da moram tamali dat večkrat jest, ker bi se morala na teden zrediti za 200g in mi je full smotan, ker to pomen da jo moram budit ravno takrat ko končno zaspi...men se zdi, da čisto dovolj je, pa tut čisto sita mi deluje. Ali je še kdo dobil podobna navodila od pediatrov?
|
|
|
|
RE: Koliko se morajo rediti na mesec? 14.6.2007 9:57:26
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 Meni je pa včeraj pediatrinja rekla, da moram tamali dat večkrat jest, ker bi se morala na teden zrediti za 200g in mi je full smotan, ker to pomen da jo moram budit ravno takrat ko končno zaspi...men se zdi, da čisto dovolj je, pa tut čisto sita mi deluje. Ali je še kdo dobil podobna navodila od pediatrov? naja je patronažna čisto prestrašila pri Ani, ker se ni redila po 20 g na dan. Še zdaj mi je žal, da sem jo poslušala in ji začela dodajati, ker potem so se pa zečele težave z dojenjem, bolj redila se pa tudi ni. Ana ni bila nikoli zelo ješča, šele ko je začela z vrtcem, se je nekaj spremenilo in zdaj prav pridno je. Julija je pa od vsega začetka ogromno pojedla, težo je imela pa skoraj enako kot njena starejša sestra, še celo mal lažja je bila. Na vseh pregledih je bila na spodnji meji. Še zdaj pri 21 mesecih je zelo suha - očitno taka je in glede na to, da je veliko in vse, se nič ne sekiramo. Je pa zelo živahna.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?