|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izkušnje s placento previo
24.5.2007 11:49:44   
cuma
Pozdrav vsem!

Sem drugič user posted image  in trenutno v 25. tednu.  Skrbi me lega moje placente. Na morfologiji je moja G izrazila skrb glede tega, da posteljica prekriva MU za 2 cm in leži nizko zadaj.
Vem, da je še čas do 28. tedna, ma pa vseeno zanimajo vaše izkušnje ... Bojim se, da bi zaradi diagnoze placenta previa marginalis pristala v bolnici na mirovanju že dva meseca pred porodom (kar se baje velikokrat zgodi zaradi nevarnosti krvavitev) ... Doma pa imam živahno 17 mesečnico in v bližnji prihodnosti me čaka selitev ... zato me še bolj skrbi.

Imate kaj izkušenj s tem?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izkušnje s placento previo
24.5.2007 11:54:17   
Mina1
Jaz sem to imala pri drugem, sem pa imela na koncu elektivni CR, torej načrtovani, tudi v prvo je bil CR. Prvi otroček tudi izredno živahen, ampak meni ni bilo treba mirovati.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.5.2007 12:40:37   
Anonimen
IMela pri 1. in ga rodila čisto normalno, sicer teden dni prej.

Tudi pri drugi user posted image  jo imam.

Pač je potrebno malo več počivati, drugače pa je vse OK

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2007 12:54:07   
daria78
Od srca ti svetujem, da vprašanja v zvezi s placento previo ne postavljaš na takih forumih kot je ta, ker ljudje preprosto mešajo izraze : nizka posteljica, nizka lega, otrok leži nizko, nizko ležeča posteljica, predležeča posteljica, blablabla....  ampak vse to še zdaleč ni eno in isto.
Placenta previa pomeni, da posteljica prekriva maternični vrat in se otrok zato ne more roditi po naravni poti ampak s CR. Po 30. tednu je obvezno mirovanje, nekateri G  nosečnico tudi hospitalizirajo. O Placenti previi pa govorimo šele po 28. tednu, saj se do takrat le-ta največkrat odmakne z MV, po 28. tednu pa redkeje.
Več o placenti previi si preberi na med.over. net- porodništvo in ginekologija, kjer odgovarja dr. Pušenjak.
Vso srečo ti želim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2007 16:58:35   
Anonimen
Od srca ti svetujem, da vprašanja v zvezi s placento previo ne postavljaš na takih forumih kot je ta, ker ljudje preprosto mešajo izraze

a G potem tudi user posted image . No vsaj tako mi piše v materinski knjižici user posted image

(odgovor članu daria78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.5.2007 13:37:58   
Klarita
Čist vredu, da je napisala nekaj o tem, saj tiste, ki imamo probleme s tem točno vemo ali imamo samo nizko posteljico ali placento previo, vsaj jaz tako mislim in lahko izmenjamo izkušnje...
Tudi mene so na morfologiji opozorili, da imam nizko posteljico in da naj pazim, ker lahko pride do krvavitev. Če se mi posteljica ne dvigne bom tudi jaz imela CR. Sedaj sem v 28. tednu in imam naslednji teden kontrolo UZ. Na zadnjem G. pregledu so ugotovili tudi, da imam stanjšan maternični vrat, zato je počivanje še toliko bolj nujno, ker nočem v bolnico 2,5 meseca prej. Torej meni se zdi prav, da ste se javile in napisale svoje izkušnje, še več takih.

(odgovor članu daria78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.5.2007 12:07:18   
cuma
Čau punce!

Sem tudi Pušenjaka vprašala in lahko greste na mon pokukat, kaj mi je odgovoril ... ne vem točno, kako naj link pripopam user posted image . Vprašanje pa je položaj placente.

Hvala za komentarje, ko še kaj novega izvem, vam napišem!!

Lp Cuma

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.5.2007 7:55:02   
Klarita
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4089820,4091914#msg-4091914

upam, da bo ratalo

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.5.2007 8:39:27   
cuma
Klarita user posted image ! Hvala!

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.5.2007 17:40:39   
Klarita
Ni kaj. Fajn je, če delimo izkušnje.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.6.2007 13:51:30   
Klarita
Danes sem imela kontrolo UZ in je vse vredu, se pravi posteljica se je dvignila in MV je lepo dovolj dolg in zaprt, ampak vseeno se moram pazit naprej. Zdravnica mi je rekla, da CR ne bo nujno potreben, tako da bom lahko tudi normalno rodila. Torej punce brez panike, vse se še da popravit, baje nekje do 28 tedna nosečnosti. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.6.2007 15:30:23   
cuma
user posted image user posted image user posted image  Klarita!!! Super!Vso srečo za naprej in čimlažji porod ti želim!user posted image
Tudi jaz bom sporočila, ko bom imela pregled! Drži pesti še zame user posted image !

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.6.2007 16:26:04   
Klarita
Hvala cuma, javi ko kaj izveš, do takrat pa se ful pazi in se pusti razvajat, meni je očitno to koristilo.
Ti držim pesti. user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.6.2007 10:53:35   
cuma
Sporočam lepo novičko: placenta se je do 28. tedna umaknila iz MUuser posted image user posted image user posted image . Torej vse ok!!!
Vsem, ki vas skrbi, želim, da se zgodi isto!

LP Cumauser posted image  

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.6.2007 18:12:26   
Klarita
No vidiš cuma, se je vseeno dvignila, sem vesela zate. user posted image
Vse dobro in lahki porod ti želim.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.5.2008 17:06:36   
jasna.turkovic
Danes sem tudi jaz bila pri G in bila seznanjena z dejstvom, da moja placenta prekriva MU za 4 cm...user posted image user posted image  Najprej šok, potem seznanjanje z nevarnostmi in kar me je najbolj bolelo je to, da so me kar sprijaznili z dejstvom, da ce se slučajno zgodi, da splavim, mi ne morejo čisto nič pomagat... Ker sem sedaj v 13.tednu, so me sicer potolažili, da se placenta še lahko dvigne, ampak naj pri aktivnostih vseeno ne pretiravam, kar je pa pri 20 mesečnem sinku izredno težko user posted image . Pa seveda nič spolnih aktivnosti! Sedaj mi ostane le še to, da mislim pozitivno in se ne obremenjujem s tem, kaj bo. Do 25.tedna je še daleč, saj šele takrat menda lahko otročku pomagajo, da preživi... Upajmo torej na najboljše!!

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.5.2008 20:06:35   
bastian111
Sama sem bila v bolnišnici  pri 22 t ko so mi potrdili to diagnozo.Seveda je prav da se o tem pogovarjamo saj sem se sama obrnila na Dr. Pušenjaka ki mi je odgovoril ,da se lahko dvigne do 28 t. Moj G. pa pravi da se tudi po 28 t lahko dvigne.Sama sem v 30 t in 27 .5 imam ponovni pregled in uz,upam ,da bom dobila dobre informacije.Sama res kar se da počivam me pa zelo dol tišči in zelo me bolijo sramna kost.Nimam krčev in hvala bogu nobenih krvavitev.Imam pa očasno povečan beli tok.Skratka več krat kaj preberem na to temo in pozneje vprašam G. mi seveda začudeno odgovori vi pa se zanimate za nosečnost.
Sama se res nadejam dobrih izvidov na naslednjem pregledu.Lp

(odgovor članu jasna.turkovic)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.5.2008 0:27:26   
Anonimen
Še ena , ki je imela celo user posted image  rizično, po morfologiji pa še diagnoza placenta previa. Stanje se je popravilo v 31 tednu, kar sem čutila kot močno bolečino v raztezanju. Hvala bogu je user posted image  zdaj nastanjen v porodnem kanalu, tako da CR ni potreben.user posted image

Punce, optimistično naprej, pa čimmanj takega in ovakega branja, kjer se boste samo sekirale.

(odgovor članu bastian111)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Nakupovanje prek spleta
Splet.Ka

Kaj za dojenčke in malčke bi najraje kupovali preko spleta?

igrače (56%)

oblačila (18%)

plenice + vse za previjanje (19%)

ostalo kozmetiko (6%)

Število vseh glasov: 186

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!