|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   datum poroda in velikost pikice
11.5.2007 15:23:12   
piči
Pozdravljeniuser posted image
Sem ena izmed nosečk, ki ima rok 31.7.07 oz. tam nekje blizuuser posted image , ker mi glede na menstruacijo niso mogli določiti datuma (ni bila redna). Par dni nazaj sem bila na 3D ultrazvoku (je noro, noro,user posted image user posted image če imate možnost pejte) in je ginekologinja, ki je opravila ultrazvok rekla, da je moj otročiček velik za svoje tedne. Sedaj pa sem čisto zmedena, ker ne vem kako gre to. Razlika je kar v skoraj treh tednih. Tako, dejstvo je, da ne vem, ali je moj otročiček malo večji za svoje tedne in je realen datum poroda 31.7.07 ali je bolj verjeten ta zadnji datum.
Če ima katera tudi takšne izkušnje so odgovori zelo dobrodošli.user posted image




_____________________________

Moj sonček bo prikukal na svet 31.7.07
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: datum poroda in velikost pikice
11.5.2007 15:45:31   
Anonimen
Lahk,da bo kaj prej...vseen se raje pripravi na kak datum prej,ker nikol ne veš,kdaj te lahk preseneti!

user posted image user posted image user posted image

Če boš pa rodila 31.7,bo pa ravno na moj rojstni dan...user posted image

(odgovor članu piči)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: datum poroda in velikost pikice
11.5.2007 16:01:03   
NRMM
Moja pikica v trebuhu bi tudi po ZM morala biti rojena 5.6.07 ampak glede na velikost in čas zanositve zaostajamo za 3 teden,torej pdp 25.6.07. Datum poroda mi je določil ginekolog kar glede na UZ in glede na to,sem si tudi urejala porodniško.

Njaverjetneje bo držal datum UZ,nikoli pa ne veš,kaj te lahko preseneti.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: datum poroda in velikost pikice
11.5.2007 22:39:48   
rumba
Najbolj točen rok poroda ti lahko določijo na zgodnjih UZ (ponavadi na NS), saj zarodki do takrat enako rastejo, kasneje pa se lahko rast zaradi različne genske zasnove ali drugih dejavnikov razlikuje. Jaz bi se zanašala na rok, določen na NS. Sicer pa, če je user posted image  večji, se bi tudi pripravila, da me prej presenetiuser posted image .
Uživaj še ta zadnji del!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: datum poroda in velikost pikice
11.5.2007 23:19:47   
Anonimen
Ma jaz sem kar malo skeptična glede teh ocen velikosti, odkar je moja sodelavka prejšnji mesec rodila. Stalno so ji govorili in jo strašili, da njen user posted image prehiteva za 2-3 tedne v velikosti, en teden pred rokom so ji naredili CR zaradi prečne lege in rodila je več kot pol kile lažjega otroka kot jaz, večji od moje je bil pa samo 1 cm. In meni so ves čas govorili, da je velikost moje user posted image normalna.

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   datum poroda in velikost pikice
12.5.2007 9:20:32   
piči
Oj hvala za odgovore. Jaz tudi mislim, da bo nekje najbolj točen rok, ki so mi ga določili na NS (29.7.07). Se tudi drugače najbolj ujema. Hvala za odgovore.
Nekaj mi še povejte. Mojega user posted image kar naprej cuka (kolca se mu)tudi do 4 x na dan. Pa se mi revček tako smili. Ali je možno, da jaz naredim kaj v tej smeri, da bi mu bilo bolje.

(odgovor članu piči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: datum poroda in velikost pikice
12.5.2007 10:18:04   
tinaaja
Kolcanje je nekaj normalnega, ne skrbi.. Moji se je tudi user posted image In ni to nekaj bolecega.

(odgovor članu piči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: datum poroda in velikost pikice
12.5.2007 22:11:42   
goda13
Jaz sem imela pdp 11.8.06. Mi je moja g rekla, da je mali 3 tedne starejši. Pol smo pa že od konca julija čakal, nakoncu je bil pa rojen 17.8. Tudi meni zaradi nerednega ciklusa niso mogli točno zračunati datuma. Raje se drži tega, ki so ti ga napisali, ker upati, da bo prej in nato si čez rok je hudo

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: datum poroda in velikost pikice
12.5.2007 22:16:52   
Anonimen
Mimogrede, goda, jaz imam  tudi RD 17. 8.user posted image


Drugače pa so meni tudi v tem obdobju enkrat začeli govoriti, da je nekam velik tale dojenček, zdravnik je celo rekel, da je očitno on premajhen zrasel, ker UZ ni moge narediti sede, je moral prav vstati, da je dosegel drugo stran trebuha. Pa preverjal je sladkor v krvi, da ni otrok morda prevelik zaradi nosečniške sladkorne, pa je bilo vse v redu. In potem se je res rodil dojenček s 4 kilami in pol. Mogoče je to to.

(odgovor članu goda13)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   datum poroda in velikost pikice
13.5.2007 10:37:27   
piči
Pozdrav
Sem videla, da je goda rodila 17.8. in da ima splišni rok 17.8.07. Fino takrat imam pa jaz rojstni dan. Joj ko ga bomo žuriral.
Glede roka pa sploh ne bom delala panike, ko se bo odločil, da ima dosti poležavanja v trebuščku, bo že naznanil. user posted image

(odgovor članu piči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   datum poroda in velikost pikice
13.5.2007 10:39:53   
piči
Se opravičujem splišni za pomoto, sem videla da imaš takrat rojstni dan in ne datum poroda. Pardon. user posted image

(odgovor članu piči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: datum poroda in velikost pikice
14.5.2007 13:19:34   
Anonimen
Jaz sem imela neredne M od 24-43 dni, nekako tako. In rok sem imela 15.3.07. Nato so ugotovili, da zaostaja v rasti in sem sklepala, da sem pač zanosila kasneje, ker sem imela neredne M. Rodila sem 6 dni čez rok in je bil mali prenošen - torej je bil prvi postavljeni rok čisto optimalen, torej 15.3.

Je pa Pušenjak rekel, da je smiselno rok popravljati nekje do 12-16 tedna, kasneje pa ne, saj zarodki v različnih obdobjih različno rastejo (eni hitreje, drugi počasneje in nadoknadijo tik pred zdajci).
Tko da piči mislim le, da bo večji otrok... ni pa tudi to nujno, saj veš kakšne so meritve po UZ! Kot sem že rekla, da so meni rekli, da zaostaja v rasti v 31t je imel le 1400g, pa še kasneje je zaostajal v rasti, ampak se je rodil s 3490g in 53cm, tako da to zame pa že ni zaostanek v razvoju, le površno izmerjen UZ!

(odgovor članu piči)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....




Alkohol v času nosečnosti
hmm...

Ali ste v času nosečnosti popile kaj alkohola? Npr. na kakšni obletnici in ali vas je skrbelo ali bo z otrokom vse vredu?

da, sem pila in me ni skrbelo (7%)

Sem pila in me ni skrbelo (3%)

Nisem pila (56%)

Občasno, ampak sem bila mnenja da ne bo škodilo (34%)


Število vseh glasov: 299

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!