Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kako perete spodnje perilo? 18.4.2007 11:04:10
|
|
|
|
muška
|
Kupila sem si kar nekaj novih kompletov spodnjega perila in bi seveda rada, da ostaneo barvno enaki, ker mi je najhuje, ko se recimo hačke sperejo, ali čipke obarvajo,... Imam pa navado, da perem belo perilo na 95, temno pa na 40, in tako se zgodi, da kdaj kakšne hlačke vržem enkrat k enemu perilu, drugič k drugemu in potem je konec vsega barvno lepega, belo posivi,... Imamo pa vsi bolj športno garderobo, srajc mož ne nosi, bluz jaz tudi ne,... naj zbiram perilo en teden, da se ga bo nabralo za pol stroja saj vem, da sem smotka, ampak res bi rada, da kompleti ostanejo vsaj nekaj časa lepi in v original barvi ne znam prat očitno
< Sporočilo je popravil muška -- 18.4.2007 11:11:45 >
|
|
|
|
RE: kako perete perilo? 18.4.2007 11:05:43
|
|
|
|
Taula
|
Modrce perem vse na roko. Danes me to čaka. Pisano perilo....perem na 40. Belega pa nimam.
|
|
RE: kako perete perilo? 18.4.2007 11:07:56
|
|
|
|
muška
|
pa se ti potem recimo roza gatice ne obarvajo? ker meni se, in potem pride ena taka drek barva ven, da mi gre kar na jok. Najbolje, da začnem na roko drgnit? Mogoče pa niti ni tako slaba ideja
|
|
|
|
RE: kako perete perilo? 18.4.2007 11:11:06
|
|
|
|
Slončica
|
Kake fensi modrce sem prala na roke,zdej jih na 95 ker se dojimo in so vsi bombažni,od mojga srajce na 40 hiter program pa pol 30 min sušilca da ni treba peglat,pisane odv.od sestave ene na 40(tekaške pa kolesarske)ostalo na 60,...sma kupla nov stroj elektrolux pa sem si vse preštudirala,da ne bo slučajno kera misla da cele dneve sam tuhtam kako bomo prali.Pa kako lahk rečemo še o prašku
|
|
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 18.4.2007 11:15:29
|
|
|
|
Felicity
|
Jaz sem tudi prala spodnje perilo (čipke) na roke. Seveda sem takrat imela čas in takšno perilo. Sedaj dam v stroj na občutljivo z bolj svetlimi cunjami (do 40°C), v posebni vrečki za perilo.
|
|
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 18.4.2007 11:17:52
|
|
|
|
Anonimen
|
gate vržem če so kake fenski skupi z ostalimi zadevami svetlimi če so svetle gate na 40 oz s temnimi cunami če so temnih barv prav tako na 40. tut moderce perem v stroju, še na isu mi ne pride da bi jih na roke. kje mam pa cajt??!! imam pa veliko bombažnik belih gat iz hmja pa neko čipko majo tut zravn tiste pa clo z brisačam in ostalim takim vržem na 90 pa je vse ok
|
|
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 18.4.2007 11:26:33
|
|
|
|
nena m
|
Jaz perem vse v stroju. Ponavadi dam v posebno vrečko, pa obvezno vedno uporabljam lovilec barve. Se mi zdi, da zelo pomaga. lp
|
|
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 18.4.2007 11:30:35
|
|
|
|
romy
|
Jaz dam belo na 90, črno na 60, nobel stvari pa na 30, ali pa na program za občutljivo perilo ali pa na program za zavese. Odvisno kaj imam.
|
|
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 18.4.2007 11:31:13
|
|
|
|
romy
|
Lahko vprašam kaj je lovilec barve?
|
|
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 18.4.2007 11:32:06
|
|
|
|
TinkiBinki
|
Tudi jaz perem vse v stroju, tudi dokolenke in nogavice. Za modrce, sploh čipkaste priporočam program na 30 stopinj - ročno pranje program ali občutljive tkanine program in ne prehuda centrifuha in to je to. Pri 30 pa se tudi ne prebarvajo.
|
|
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 18.4.2007 11:34:40
|
|
|
|
nena m
|
Lovilci barve so taki lističi, ki nase potegnejo barvo. Jaz jih ponavadi kupujem v Mullerju, videla sem jih pa tudi že drugje. Se mi zdi, da zelo pomagajo. Recimo, ko perem same bele cunje, je listič na koncu pranja čisto siv, perilo pa ni nič zaprano.
|
|
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 18.4.2007 12:30:01
|
|
|
|
muška
|
Aha, jaz tudi prvič slišim za tole, hvala
|
|
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 18.4.2007 12:59:50
|
|
|
|
pikica123
|
Jst mam vsak teden 1-2 stroja svetlo roza in belega perila(jopice in majčke, ki jih nesmeš kuhat), vmes vržem tud čipkaste spodnjice.
|
|
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 18.4.2007 13:04:52
|
|
|
|
Taula
|
pa se ti potem recimo roza gatice ne obarvajo? Nope. Še nikoli se mi niso. Je pa res da ko perem perilo da naštimam stroj na občutljive tkanine. Modrce pa perem na roko, ker so vse z kostjo in je nočem polomiti.
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 18.4.2007 13:42:38
|
|
|
|
crci06
|
jaz pa mislim, da je nekaj na praških, ki so namenjeni posebej za barvna oblačila, za dolgo obstojnost barv ipd... bom pa tudi lističe sprobala. Čeprav, preden bom jaz spet lahko nosila svoje roza čipkaste tangice, bodo izumili že kaj novega
|
|
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 19.4.2007 5:22:49
|
|
|
|
Rožica I
|
IZVIRNO SPOROČILO: nena m Lovilci barve so taki lističi, ki nase potegnejo barvo. Jaz jih ponavadi kupujem v Mullerju, videla sem jih pa tudi že drugje. Se mi zdi, da zelo pomagajo. Recimo, ko perem same bele cunje, je listič na koncu pranja čisto siv, perilo pa ni nič zaprano. --------------------------------- Ti lističi so zakon! Celo nove stvari zaradi teh lističev ne obarvajo perila! Dobiš jih pa skoraj v vsaki trgovini (Tuš, Špar, Merkator, Dm, Mueller..) Edino mi ni jasen princip te krpice- tak čist navaden kos tkanine, pa tak efekt !? No, glavno da deluje, ne !
|
|
RE: kako perete spodnje perilo? 19.4.2007 8:36:54
|
|
|
|
muška
|
in le lovilce daš potem kar med perilo? In so za 1x uporabo?
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?