|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj lahko in kaj ne
16.4.2007 15:56:43   
p&b
Sem v 12 tednu,postala sem nahodna pa tudi grlo me je začelo boleti,ali smem vzeti za nos -fiziološko raztopino,za grlo pa žajbljev čaj-grgranje,zvečer pa ajnprajn (sladkor,mleko in žajbelj),ali ima morda katera še kakšno izkušnjo kaj smem?

Hvala in LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj lahko in kaj ne
16.4.2007 16:07:10   
muki1
Jaz sem celo nosečnost jemala Lekadol, ko me je bolela glava.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.4.2007 16:10:01   
Anonimen
Tablet se izogibaj, kolko jaz vem lahko samo Lekadol. Jaz sem tudi imela fiziološko raztopino, ki mi ni ne vem kaj pomagala, pa saj mine sčasoma, samo potrpežljiv moraš biti. Drgač pa jaz nisem jemala nekih tablet. Kak čajček, žajbelj ti po moje ne bi smel škodit, kot vidim se držiš kar domače lekarne in to je naravno, tako, da te nima biti kaj strah.

Pa hitro okrevanje.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.4.2007 17:24:09   
ŠpelaP
Nikogar nočem strašiti, vendar je vedno boljša preventiva kot kurativa!

p&b - žajblja se v nosečnosti ne sme uporabljati. Piše v knjigah o zdravilnih zeliščih in tudi v lekarni bi ti tako rekli. Tudi meni so, ko sem si hotela kupiti za grlo  žajbljeve tablete.

Še citiram opozorilo iz "alternativne družinske zdarvstvene enciklopedije":
"Žajbelj vsebuje strupeno kemikalijo, ki povzroča krče, če ga zaužijemo v velikih dozah. Vendar pa kuhanje ali priprava poparka zmanjša strupenost. Ne smemo zaužiti žajbljevega olja. 
Ne jemljimo, če smo noseče ali dojimo ali če imamo epilepsijo.
Uporabimo razredčena zdravila pri otrocih pred 12. letom starosti in pri odraslih, starejših od 65. let."

Tu je še en link, ki tudi govori med drugim o toksičnosti žajblja:
http://www.ntfkii.uni-lj.si/etolja/zajbelj.htm

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 16.4.2007 17:30:36 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.4.2007 19:40:08   
TinkiBinki
Mislim, da žajbelj ni strupen, če ga samo grgraš in če ga ne popiješ.
Pri bolečinah v grlu pomaga tudi, da si narediš obkladek - v šnopsu namočiš kuhinjsko krpo in namažeš z medom, to ful pomaga.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.4.2007 19:43:50   
ŠpelaP
Saj jaz tudi mislim, da za grgranje žajbelj ni strupen, samo piti se ga pa v nosečnosti res ne sme!

(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.4.2007 19:45:18   
kapica
Ce se da raje ostani v postelji, ne hodit ven, naredi si vroco vodo za inhaliranje, je boljse kot karkoli za v nos. Caj z medom in sadje. Tudi neke tablete, ti ne bojo veliko pomagale , da bos prej zdrava. Nahod pac traja in poskusi samo z lahkimi stvarmi olajsat.
Sem imela v petem mesecu taksno gripo, pa nisem nic drugega kot inhalacije in caj, pa ostala v postelji. Pa sem se tudi pozdravilauser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2007 22:03:15   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: p&b
ali smem vzeti za nos fiziološko raztopino

A tole je resno vprašanje?

Saj zato pa se imenuje fiziološka - ker vsi naši organi in celice se namakajo v prav taki raztopini slane vodeuser posted image

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2007 16:38:07   
Klarita
Jaz sem grgrala žajbelj, pila pa ne (so mi v lekarni tako svetovali), vzela pa sem tudi kakšen lekadol, ampak res v majhnih količinah in tistega čist navadnega (ne filmsko obloženega).

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.4.2007 9:02:54   
janja
Jaz ti svetujem, da z žajbljem ne pretiravaš oz. se ga izogibaš. Raje si skuhaj navaden čaj. Meni najbolj prija kar otroški - baby čaj. Zraven pa med in limono. Žajbelj namreč tudi izsušuje sluznico, kljub temu, da deluje antiseptično.

Fiziološko razstopino pa lahko uporabljaš brez strahu. Če si nahodna, je dobro, da si večkrat dnevno z njo izpereš nos. Čeprav jo jaz raje uporabljam takrat, ko imam poln a suh nos.

user posted image

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.4.2007 9:23:07   
Mateja82
Jaz sem se teh domačih zelišč izogibala, ker nisem vedela kakšen učinek sploh imajo na user posted image , sploh na začetku user posted image , ko je vse bolj občutljivo. Vzela sem kakšen lekado. če je bilo res hudo. Drugače pa je potreben čas, počitek pa se že pozdravi.

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.4.2007 11:54:36   
majas
Fiziološko lahko, za domača zdravila nevem, pa mislim da ne morejo škodit.
Tudi jaz sem jemala lekadol ko me je bolela glava.

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.4.2007 14:11:13   
Eca
Za grlo so meni pomagali zeliščini bonboni Rikola - Alpine Fresh. Po nasvetu g. so primerni tudi za nosečnice. V lekarni so mi tudi dali Granobil, samo meni ni nič preveč pomagal. Če pa se prehlad in boleče grlo v tednu dni ne popravita pa k osebnemu dr. po antibiotike. Se ne splača igrat. Mene je 14 dni "metalo", pa sem tik pred porodom. Sedaj sem dobila antibiotik in se je popravilo, sicer pa še malo kašljam.

Lp, Eca

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.4.2007 16:04:52   
mamica 2
tudi sama sem bila pri treh mescih nahodna. G. mi je rekla da lahko lekadol c in opreil za otroke.....Samo jaz sem vse skupaj začela jemati prepozno in  se je iz vsega tega potem razvila pljučnica ( tri tedna antibiotik) zelo slaba izkušnjauser posted image Če ne bo boljše pojdi raje k zdravniku, ne se pacat doma, da ne bo prepozno.
čimprejšno okrevanje

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?