|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dohodnina 2006-pomoč
16.4.2007 9:40:28   
frufru
Rabim pomoč pri dohodnini. Nimam pojma pod kaj naj pišem nakup novih oken in račun za centralno kurjavo v stanovanju. user posted image Lastniki hiše so starši.
Otrok je rojen decembra. A pišem, da je vzdrževan od novembra do decembra al od decembra do decembra (olajšava enaka 0)user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dohodnina 2006-pomoč
16.4.2007 9:44:06   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: frufru
Otrok je rojen decembra. A pišem, da je vzdrževan od novembra do decembra al od decembra do decembra (olajšava enaka 0)user posted image user posted image user posted image

Vpišeš ga za december.

Tole za kurjavo pa prvič slišimuser posted image user posted image user posted image A se to tud vpisuje?

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.4.2007 9:45:23   
frufru
račun za napeljavo centralne kurjaveuser posted image user posted image

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.4.2007 9:58:45   
Balerina
račune za okna in napeljavo centralne kurjave je odvisno ali si reševala stanovanski problem (ste si stanovanje urejali na novo za vašo družino) ali pa ste v tem stanovanju že živeli in ste si le renovirali.
ČE gre za reševanje stanovanskega problema vpišeš pod C1 če gre za obnovo pa pod A4. V vsakem primeru mora biti račun napisan nate. Če je račun pisan na starše ti olajšave ne moreš koristiti.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.4.2007 10:02:59   
pikapolona2
Tudi pri nas so lastniki hiše starši in ko sm jst spraševala so nam rekli da mi ne moremo nikamer vpisovati oen in strehe ki smo jo menjevali lani...četudi je račun napisan na naju?!....Balerina se motim...ti veš kej več?

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.4.2007 10:12:38   
lidijat
Jaz ti lahko odgovorim samo glede vpisa otroka kot vzdrževanega člana, olajšavo uveljavljaš z mesecem rojstva otroka, se pravi december - december, olajšava 0 je, če ga ne vpišeš. Za okna in centralno kurjavo ne vem pomagat. Pa saj teh računov je hitro dovolj, ne pozabi na zdravstveno zavarovanje. 

LP

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu pikapolona2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.4.2007 10:54:47   
maya2
kolikor jaz vem, ne moreš uveljavljati računov za obnovo hiše, če hiša ni tvoja, oz. če so lastniki staršiuser posted image  na žalost. Niti ne moreš uveljavljati olajšave če je lastnik mož/partner.

lp

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2007 11:37:11   
Balerina
Razlago kaj in kao se upošteva v olajšavo sem prebrala tako v zakonu kot v reviji Finance. Nikjer v zakonu ne piše da lahko olajšavo koristi le lastnik stanovanja pač pa da jo lahko koristi oseba ki v stanovanju dejansko biva in ima račune s katerimi dokazuje da je vlagal v stanovanje.

No jaz bom za sebe uveljavlala olajšavo pa čeprav so lastniki hiše moji starši. Moji starši je ne morejo ker ne živijo v hiši.

< Sporočilo je popravil Balerina -- 16.4.2007 11:39:22 >

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.4.2007 18:44:53   
CatJa
Nikjer v zakonu ne piše da lahko olajšavo koristi le lastnik stanovanja pač pa da jo lahko koristi oseba ki v stanovanju dejansko biva in ima račune s katerimi dokazuje da je vlagal v stanovanje.

Tako je. In tako piše tudi na samem obrazcu.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.4.2007 23:21:21   
Anonimen
Okna, centralna napeljava, nove cevi...vse to dobiš subvencionirano od države. Pri nas smo poslikali okna, pa stare cevi, potem pa uveljavljali subvencijo.
In račun mora biti pisan nate, če daš v olajšavo v dohodnino.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.4.2007 11:02:10   
frufru
A se vpiše po A ali pod C?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.4.2007 23:14:05   
Gina
Vlaganje v stanovanje pod c.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?