|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Št. postopkov OBMP - Še enkrat :)
12.10.2004 10:01:53   
GoYa
Samo toliko, da vam povem kaj drži.

Danes sem od G in mi je rekel, da ti pripadajo 4 brezplačni postopki v celem rodnem obdobju. :grrr::(

Pa še to, da smo kao lahko srečni, ker v tujini dobijo samo 1 ali največ 2 brezplačna postopka. Kaj me briga tujina.
Mislim, našo državo kao skrbi za nataliteto, pol nas pa omejujejo. Kaj sem jaz kriva, da ne gre po naravni poti. Sem kr mal razkurjena. Ampak kaj nam preostane drugega, kot da šparamo dinarčke še za :duda:
Si mislite, zdaj sem dobila idejo za novo storitev v banki - namensko varčevanje za tiste, ki želijo zanostiti, pa za to rabijo medicinsko pomoč. Ali pa nosečniški kredit :)-:)-:)-:)-

lp, GoYa
Neposredna povezava do sporočila: 1
12.10.2004 11:10:07   
koala
Hojla GoYa!!
No pa si mi odgovorila na vprašanje ki me je zanimalo!!
No bomo pa namesto fonda za šolanje, ki jih odpirajo v tujini odpirale fonde za umetno!!
Vrag pa taka vlada!!

Koala

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.10.2004 11:12:03   
špelin@
Žalostno je tole, ja, zelo žalostno :(

Res bo tako, kot se je pred nekaj leti začelo na zobozdravstvenem področju: ljudje so zaželi najemati kredite za proteze - adijo, pamet in naša država... :zmeden:

Na bruhanje mi gre ob tem, kako se eni ustijo in hvalijo, kako je SLovenija prijazna in oh in sploh naklonjena ljudem, posebno mladim družinam in otrokom! :hudicek:

:angel:

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2004 11:14:18   
klarisa
Goya, zgleda da so potem ukinil al kaj..Blo je sigurno, da se je začelo po novem štet!

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.10.2004 11:42:23   
saba
sej ne moreš verjet...vse je šlo v k***c, pardon izdrazu, ma je res.........

v naši državi ne daj bog da kaj zboliš ali kaj takega.....ker enostavno te obtožijo, da jemlješ denar državi. Ko sm ležala v bolnici zaradi ss, ker sem imela po posegu močne bolečine, so se sestre in zdravnik tako obnašali do mene, kot češ, kaj še delaš tukaj, ker nam delaš same stroške. Ampak če se jaz ne motim plačujem 12 obrokov na leto za dodatno zdravstveno zavarovanje......torej denar dajem....pol pa tak lep sprejem v bolnici....

nimam besed, tudi glede postopka oploditve.............

koliko pa stane samoplačniško tak poseg?:zmeden:

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.10.2004 11:53:51   
koala
Pozdravljena!
Čeprav bodoči zdravstveni delavec, vseeno :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: našemu zdravstvu. Pa saj res plačujemo vse te dodatke. Postopek pa stane tam okoli 380 jurčkov, tako da bomo morale biti pridne in šaparovne!!

Koala

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.10.2004 13:20:09   
neni
Postopek sam stane 240.000 sit. In se že dolgo ni podražil (beri se bo kmalu Rešove besede). Ostalo so pa zdravila, ki so tam do 100.000 ali celo 150.000 sit. Ti sproti dozirajo, pa ne moreš vedet.
Tako, to vam lahko povem iz prve roke. Naj jih hudič vzame, sam za dnar jim gre. Za hipohondre ga pa imajo!!
Sem se spet razjezila.

Tiste, ki ste že bile, bi rada vprašala kaj mislite o bolniški, koliko časa bi ve bile doma okrog postopka. Jaz bom maksimalno izkoristila. Čisto za nobenega se ne bom žrtvovala. Uf, sem jezna!

lp Neni

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.10.2004 13:50:42   
saba
sam to je pa kup denarja...mislim, moraš plačat za imeti pikico.........ne me razumet narobe, sam to ni pravično....ni praviiiiiiiiiiiičččččččnnnnnnnnnoooooooooooo sploh...joj meni gre na jok:(:(:(:(:(:(:(:(

kje mi živimo........veste kaj, če pa grem k plastičnemu kirurgu, pa mi gubice zgladi za manj denarja....mislim za **** na polni črti.

kaj pa socjalna, takega postopka nič ne krije, vsaj delno mislim, kot na primer ko si daš fiksen aparat za zobe, ki tudi stane en kup dnarja, pa ti socjalno da nekaj????? nevem mogoče sem jaz malo pojme zabluzila.....:ups::ups:

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.10.2004 13:54:02   
nena m
Neni, sprašuješ o bolniški. To je pa čisto odvisno od počutja. Jaz nisem izkoristila niti dneva bolniške v vseh postopkih. Sem imela srečo in sem vsa zdravila in postopke izredno dobro prenašala, pa tudi v nosečnosti sem se dobro počutila. Je pa tudi res, da pri dr. Rešu bolniške ne dobiš kar tako. Jaz sem v nosečnosti enkrat nekaj omenila bolniško, pa je rekel, da nosečnost ni bolezen in da bom doma samo študirala,kaj bi bilo lahko narobe. Veš, midva z možem sva dr. Rešu neskončno hvaležna, saj se je za naju res zavzel in sva prepričana, da brez njega ne bi nikoli imela najinega sončka, je pa res, da te včasih tudi pošteno razjezi s kakšno pripombo. No, pri kolegici, ki pa je imela težave, pa ni bilo problema z bolniško. Želim ti in verjamem, da ti bo uspelo in da ne boš potrebovala bolniške. Lp

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.10.2004 19:19:51   
GoYa
Ja, ni fer tale svet, da moramo za pikice plačat. Zgleda pa da je res bilo včasih več brezplačnih na voljo (za vsakega otroka 4), samo naša država špara tam kjer ne bi smela.

Tudi jaz nisem nič bolniške koristila, razen na dan punkcije in ET. Sicer sem imela punkcijo lih na petek. Če bi bila sredi tedna, bi verjetno ostala še dan po tem doma. Po ET sem pa šla takoj v službo. Ali bo uspelo ali ne nima nobene veze s tem, če si v službi ali doma. Seveda pod predpostavko, da služba ni stresna. Mi je pa Reš po ET napisal 14 dni bolniške, samo kot sem rekla sem šla drugi dan že v službo. Sem ga vprašala kako je s tem in je rekel, da grem komot lahko delat. Če se ima za primit, se bo!

Lp, GoYa

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.10.2004 7:12:43   
klarisa
Kako z bolniško je čist odvisno. Nekatere so doma od začetka špikanja do testa, druge od punkcije do testa...Glede na to, kolk samo telo trpi ob vseh teh ogromnih količinah hormonov-tudi če se ne čuti mislim da si je treba vzet mal počitka oz. crkljanja. Mene je pp tej punkciji tolk bolelo da nisem bila sposobna v službo pa glede na to dsa sem imela že et drugi dan sem še krvavela in dr. je reku naj po punkciji počivam da se maternica pripravi na et. Po et-ju pravijo, da naj bi kakšne 3-4 dni živel kot bi imel gripo-se pravi brez pretiranih naporov, dvigovanja..Če imaš et 5. dan se zarodek vgnezdi v roku 1-2 dni, pri et-ju 3. dan 2-5 dneva.. Najbrž pravila ni! Goya se je vozila z motorjem če se prav spomnem,pa je zanosila jst sem pa 2 dni skoz ležala pa ni bilo nič. Jst mislim, da se vse dela po svojem občutku, če ti paše greš na sprehod, na izlet seveda pa vse v mejah normale. To je moje mnenje!

pa pa

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.10.2004 12:01:47   
GoYa
Se strinjam s Klariso, da se po punkciji počiva, ker je to le en poseg v tvoje telo. Jaz sem jo imela na petek, tako da sem potem za vikend lahko počivala. Nisem pa čisto nič krvavela. ET sem imela 3. dan. Ampak ker sem se čisto ok počutila (kot da mi ne bi nič delali) sem šla v službo. In ja, tudi z motorjem sem šla v Umag in potem še isti dan naredila test in je bil :roza:. Samo me je potem vseeno pekla vest. Tega sigurno ne bom ponovila. Itak pa pozimi se ne morem z motorjem peljati :)-:)-:)- Decembra grem po moje zamrznjenčke. Držite pesti, da bojo vsi preživeli odmrzovanje.

Tako kot si rekla Klarisa, delaš tisto kar ti paše in kakor se počutiš. Vsekakor pa brez dvigovanja težkih stvari in večjih naporov. Seks vključen v napor :)-:)-:)-:)- Se hecam. :sloncek::sloncek: tudi po počutju.

Pozdravček

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.10.2004 12:42:25   
nena m
Žana, pozdravljena.
Sprašuješ za potek OBMP in za odsotnost. Veš, to je pri vsakem paru malo drugače. No, verjetno boš najprej nekaj dni dobivala injekcije. To lahko hodiš v ambulanto v LJ. k dr. Rešu že ob 6. uri zjutraj, tako da greš potem normalno v službo. Lahko pa vaju dr. Reš tudi nauči in si daješ inj. sama oz. ti jih daje partner (jaz mislim da je to boljše). Potem sledi punkcija foliklov v Postojni in čez 3 - 5 dni transfer (tudi v PO). Saj to vama je dr. Reš verjetno že natančno razložil, ali pa vama bo še.
Kar se pa odsotnosti tiče, je pa veliko odvisno od počutja. Če vse skupaj dobro prenašaš, ne rabiš bolniške, mogoče kakšen dan dopusta po punkciji. Jaz sem imela v zadnjem postopku punkcijo na soboto, ko sem imela transfer, pa sem vzela samo 4 ure dopusta. Ampak to je res odvisno od vsake posameznice. Veliko sreče vama želim, če te pa še kaj zanima, me lahko vprašaš. LP

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.10.2004 15:09:05   
nena m
Žana, pozdravljena. Vsa zdravila moraš sama nabavit, večino v tujini (Italija). Število injekcij pa je čisto odvisno od vsake posameznice, tako da ti bo to sproti povedal. Ti bo pa vse razložil, brez skrbi. Drugače ga pa dvakrat vprašaj, saj mu je všeč, da se zanimaš za potek postopka.

Srečno, pa lep pozdrav:rozica::rozica:
nena

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.