Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Namig za odstavljanje od prsi 31.3.2007 20:34:06
|
|
|
|
Rubin.
|
Takšen je naslov članka v Žurnalu, ki ga navajam: "Z odstavljanjem se konča obdobje intimnosti matere in otroka. Zato je to pravzaprav zelo občutljivo odbobje. Nekatere matere to žalosti. V času dojenja, ko so bile tesno povezane s svojim otrokom, so uživale. Nič ni narobe, če svojemu otroku še nekaj časa dajete prsi, če se sicer prehranjuje starosti primerno, kar pomeni tudi z drugo hrano. A tudi brez dojenja je lahko odnos pristen in nikar ne imejte v mislih, da se bo otrok od vas oz. od matere odtujil, ko bo odstavljen." Do tu vse lepo in prav, sedaj pa: " Pravzaprav mnogi strokovnjaki opozarjajo, da dojiti več kot eno leto ni psihično zdravo za otroka in počasi postaja socialno neprimerno. Z dolgotrajnim dojenjem lahko postaja vez med njima psihično in socialno neprimerna. Odstavljanje je tudi korak k samostojnosti za otroka." M.K. Pišuka, še danes bom nehala. Ne, šalim se. Mene je sicer članek šokiral, saj nisem vedela da psihično škodim otroku in sem socialno neprimerna, oz. da postaja najina vez takšna, ampak me ni prepričal. Ker pa pride Žurnal v vsako hišo v MB in LJ, pa se bojim, da bo katera članek vzela resno (češ, strokovnjaki opozarjajo, kateri strokovnjaki, bi pa res rada vedela). Mogoče pa ima novinar prav in sem za luno?
< Sporočilo je popravil CAPPY -- 31.3.2007 20:46:49 >
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 31.3.2007 21:17:02
|
|
|
|
Blejka26
|
mogoče je res mogoče pa ni res.Eni pravijo da je primerno dojiti do 2-gega leta eni pa spet drugače...tko da si potem čisto izgubljen in ne veš kaj si misliti
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 31.3.2007 21:29:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Ah, jaz sem že potem tako ali tako preveč psihične škode otroku naredila
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 31.3.2007 21:35:57
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Ja, ta članek sem brala. Jaz pravim, da ima vsaka mama svojo glavo in mora med vsemi strokovnimi nasveti (ki se seveda izključujejo) izbrati svojo pot. Tako, ki bo najbolj v korist njenega . Pa če je to dojenje 8 mesecev, eno leto, tri leta... Saj je v končni fazi vedno mama "kriva" za vse, kar se kasneje otroku dobrega ali slabega dogaja. Ne pa avtorji takih ali drugačnih prispevkov.
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 31.3.2007 21:40:23
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: CAPPY Odstavljanje je tudi korak k samostojnosti za otroka." M.K. In odstavljanje časopisa v koš za smeti korak k samostojnemu in odraslemu razmišljanju in sprejemanju odločitev.
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 31.3.2007 22:30:38
|
|
|
|
TONČI.
|
Vsak naj naredi po svoje. Želim pa čim več uspeha pri tem. Nespametno se mi pa zdi dojenje do 8 leta ( zadnjič na tv3). Obup
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 31.3.2007 22:37:53
|
|
|
|
mika
|
Ah, jaz sem že potem tako ali tako preveč psihične škode otroku naredila tega sploh ne bom komentirala , ker sama poznaš odgovor a je tvoj pikec še vedno zizoman?
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 31.3.2007 22:43:10
|
|
|
|
Rubin.
|
We meet again, haha. No pa sva le na istem, čeprav na drugi temi .
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 31.3.2007 22:50:01
|
|
|
|
Rubin.
|
Ja, bravo punce , upam da je večina takih kot ve, da mislijo s svojo glavo. Še vedno pa velja, papir vse prenese.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.4.2007 9:17:04
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 1.4.2007 11:51:02
|
|
|
|
Seven*
|
No comment!!!
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 1.4.2007 21:22:49
|
|
|
|
rainbow
|
Ja, meni je tudi v oči padel za "strokovni" člančič. Svašta.
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 1.4.2007 21:39:46
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika Ah, jaz sem že potem tako ali tako preveč psihične škode otroku naredila tega sploh ne bom komentirala , ker sama poznaš odgovor a je tvoj pikec še vedno zizoman? O, ja. Vedno hujši. Saj, do poroke pa ziher bo :)
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 1.4.2007 21:40:17
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: CAPPY We meet again, haha. No pa sva le na istem, čeprav na drugi temi .
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 2.4.2007 0:16:38
|
|
|
|
Allia
|
Vsaka svojega otroka najbolje pozna in same najbolje vemo kaj je dobro za njih.Taki članki pa ---no comment. Meni je pediatrinja rekla, da so nove raziskave pokazale, da se priporoča oz. je dobro dojiti do 2 leta.Tako da go go go ....
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 5.4.2007 23:28:05
|
|
|
|
HuAnita
|
Mene je tudi to zbodlo, ja. Kateri strokovnjaki že?!
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 9.4.2007 12:47:10
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič IZVIRNO SPOROČILO: CAPPY Odstavljanje je tudi korak k samostojnosti za otroka." M.K. In odstavljanje časopisa v koš za smeti korak k samostojnemu in odraslemu razmišljanju in sprejemanju odločitev.
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 9.4.2007 22:20:49
|
|
|
|
**Petra**
|
Ja, tud mene zanima, kateri strokovanjaki so takšnega mnenja Otrok je navezan na mamo, če se doji al pa ne, res pa je, da je dojen mičkeno bolj. Jst bom vztrajala pri dojenju, koker dolg bo mleka pa koker dolg bo hotu vlečt, mi sploh na kraj pameti ne pride, da bi se držala "napotkov" iz članka.
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 11.4.2007 21:37:12
|
|
|
|
majas
|
In odstavljanje časopisa v koš za smeti korak k samostojnemu in odraslemu razmišljanju in sprejemanju odločitev. IZVIRNO SPOROČILO: Mič in tudi jaz sem brez besed... že tako je kar nekaj mamic ki ne doji svojih otrok potem pa še pridejo z takim. ja saj vsaka mati najbolj ve kaj je prav in kaj ne za njenega otroka.
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 13.4.2007 0:41:06
|
|
|
|
solatja
|
men je bla bolj znana teorija teh "strokovnjakov" kot pa tale WHO pobuda za dojenje vsaj do drugega leta starosti. res sem večkrat slišala govorit, da prekomerno dojenje lahko škoduje psihičnemu razvoju otroka, in to od zdravnikov in psihologov (res pa ne od pediatrov). sicer pa neka teorija (mogoče ista ) zagovarja, da bi se naj nehalo dojiti otroka takrat, ko shodi, da takrat dokončno nekak prereže to "intimno" vez z mamo (soupada s povprečno starostjo enega leta). ne vem, pač teorija. ena izmed. če pa me vprašate za osebno mnenje, pa mleko po prvem letu starosti nima nobene druge funkcije kot cartanje in ljubkovanje, kar se pa da dosežt tud na drugačen način. to predvsem vejo nedoječe matere. sicer pa, bomo vidli, kaj bom govorila in prakticirala, ko bo toliko stara. zdej je včasih še tako fajn, ko se stisne in res vedno vedno pali, tole dojenje.
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 14.4.2007 13:35:42
|
|
|
|
TONČI.
|
Ah, jaz sem že potem tako ali tako preveč psihične škode otroku naredila Oh, kolk sem jo šele jaz. Sem šla na nujno operacijo, pa je čez noč ostal brez dojenja. Ma članki naj pišejo ali pa govorijo kar hočejo. Mamice, ki nismo imele sreče, da bi dojile dolgo časa, smo pa otroku izkazale ljubezen na drug način. Z flaško, pa kaj. Saj mu tudi brez dojenja lahko pokažemo, kako ga imamo rade.
|
|
|
|
RE: Namig za odstavljanje od prsi 15.4.2007 20:52:32
|
|
|
|
piskotki
|
midve sva nehale pred 1 mesecem..dojile sva se 3 leta in 1 mesec..Zavestno sem se odlocila,da bo pocasi dovolj..Moja lubika je imela kar krizo,zdaj je ze ok..pa po pravici-tudi jaz sem jo imela..Najbolj mi je bilo hecno,ko je zahtevala ob vsakem casu,ko ji je postalo malo dolgcas..jaz v dop.casu cuvam se 2 puncki in je bilo njima najbolj cudno,kaj nasa pocne..sta kar stale okoli naju in gledale..Tako da sem pocasi videla,da je res cas,da prenehava..Spodbujam vse,ki dojijo,kolikor casa pase njim in otrocku..To je izjemen cas za oba in ljubeca vez se nadaljuje se dolgo,ko je dojenje koncano..res mislim,da je to zelo koristna popotnica za zivljenje..Je pa moja zadnja od otrok,ne bom vec imela nobenega,zato sem uzivala v dojenju in se mi ni mudilo,da zakljucim..Srecno vsem..LP
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.4.2007 23:00:31
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?