|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   predstavitev novega otroka vašemu psičku
8.10.2004 11:04:46   
Tinca7
Hojla,

zanima me, kako ste predstavili vašega novega člana :duda: vašemu štirinožnemu prijateljčku :kuza:.
Nekateri mi pravijo, da naj dam lupinico na tla, da bo lahko mojo pikico prevohal, polupčkal...., en pa mi odsvetujejo vsakršni kontakt v prvih mesecih. Moram povedat, da se definitivno bolj nagibam k prvi možnosti, saj želim, da imata nekakšen kontakt že od začetka! Vem, da bo to za Badija (moj višavček) velik šok, in da bo hudo ljubosumen, in menim, da je to edina možnost, da ne bo ta ljubosumnost prerastla v kaj hujšega!

Prosim pomagajte mi s svojimi izkušnjami, da bomo našo malo pikico in Badija čimlepše "združili" v 9nebesa!

Neposredna povezava do sporočila: 1
8.10.2004 11:10:00   
dory
Ko sem ga prinesla domov, sem dala lupinco na tla in pustila, da sta ga povohali..cisto previdno sta se mu priblizevali...in to je blo to...potem je v trenutku postal nezanimiv...postali pa sta precej bolj zascitniski, ko pa je mali zacel jokat ( beri kricat ) sta se umaknili kolikor dalec se je dalo :)

Jaz sem se odlocila, da omogicim prvi kontakt med mojima kuzkoma in tamalim...tko se vsaj spoznajo....sicer pa, sej je prou da se zgodi navajajo eden na drugega...pa tud otrocka ni prou, da se ga izolira in ima v sterilnem okolju... :)

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.10.2004 11:14:09   
majča
joj, to tudi jaz razmišljam, a tendiram k tvoji prvi varianti.... mislim, da bom kar dala, da ga malo povoha, pa se navadi nanj,...

valda ne bom pustila, da bo zdaj celo bebo prelizal in tako, a je že prav, da spozna novo "sireno" v stanovanju....;);)

ampak nekaj pa je.... ne pozabit na vašega hišnega ljubljenčka... najhuje je, če občutijo ljubosumje, da se počutijo pozabljeni....

malo časa si le vzemite tudi za malega :kuza:

oba je treba imeti rad, jih med sabo seznanit, pa je....

uuu, bo fino... komaj čakam!!

pozdravčke vsem!!

:nosecka: Maja

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.10.2004 11:18:38   
Pupica
Moj dragi pa je kar z našo kužiko prišel po naju v bolnico. Kuža se me je najprej razveselila ker se celih 3 dni nisva videli, potem ko smo se pa že skor odpeljali, je pa začela po zraku vonjat, no ko je naša Tia spustila še nekaj zvokcev, se je pa skoraj zdrenjala k nama na sedeže(hvala bogu za mrežo).

Doma pa smo dali lupinco na tla da sta se lahko spoznali. "Lupčkala":love: jo je lahko vendar ne po obrazku.Ko se je pa začel jokec stokec pa jo je kužika urno ocvrla svojo pot.:)- Sedaj jo pa niti ni treba povabit s sabo ko greva s Tio na sprehod.9nebesaČisto mirno se postavi zraven vozka in hodi poleg(seveda samo do prvega ovinka, pol pa spet vse po starem.:)..hiti vohat vsak vogal:hudicek:)

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.10.2004 11:19:15   
lutkica
Tudi jaz bom zelo vesela kakšnega nasveta glede te teme. Doma imamo namreč tudi mi višavca, ki je zelo razcartan. Spi skupaj z nama v postelji, lubčkamo ga kot dojenčka, skratka zelo ga imamo radi.

Do dojenčka je še kar nekaj mesecev, a vsi že dolgo pravijo, da bo prihod našega sončka, :kuza: zelo prizadel. Že od začetka mu bova dovolila, da skupaj vzpostavita en čustven odnos, nikdar ga ne bom podila vstran. To se mi zdi, da je največja napaka. Zdaj je bil on pri nas vedno prvi, kar naenkrat pa ga odrineš proč,....

Upam, da bo kdo z izkušnjami znal povedat kaj več in boste skupaj postali čudovita družinica, čez nekaj mesecev pa še mi.

LP:nosecka:
L in :duda:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.10.2004 11:50:34   
Dolina
Jaz sem tudi še pred to nalogo. Imam pa kar zverino, airedalsko terierko. :kuza: Pa še mlada in navihana kot sam :hudicek:, stara komaj 1 leto in 1 mesec. Pravo kar sem slišala glede odnosa med :duda: in :kuza: je, da se :kuza: ne sem zanemarjat: se pravi je potrebno ohratinit enako življensko situacijo, navade kot je bilo do sedaj. Če mislite, vaši kužki ne bodo smeli več v spalnico al pa da bodo spali kje drugje in podobne fore, potem morate začeti takoj (še pred prihodom :duda: domov) začet spreminjat situacijo. Pa glih tako z njimi na sprehode kot sedaj, ko še ni novega družinskega člana.
Poznam nekaj primerov, ko so morali dati kužke stran, ker so bili preveč ljubosumni.
Mislim pa, da če se ne dela razlik in se takoj na začetku spoznajo, ne bi smel bit noben problem. :bravo::bravo:

Naj bi bilo dobor tudi, če vaš možek že prej prinese kakšno oblekico domov, ko sta mami in :duda: še v porodnišnici, da lahko :kuza: mal povoha in se navadi na vonj.

Lepga sončka vsem. :rozica:

Lp, Dolina 19t

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.10.2004 12:29:29   
Anonimen
Tukaj so izkušnje razvajene višavke in dojenčka iz prve roke:

Ko sem prinesla dojenčka domov, se je Miši (višavki) skoraj zmešalo. Ko veste lastniki teh psov, oni ne znajo ničesar početi počasi. Da bi se počasi približali in vohali, ni govora. Navalijo in migajo, da ne veš kje je rit in kje je glava. No, tako nekako je bilo, ko sem dojančka položila na veliko posteljo. Miša je navalila kot zmešana, hotela lizati po obrazu in povsod, jaz sem jo vlekla stran, se smejala in poizkušala, da bi ji dovolila samo vohati, ne pa lizati.

No, potem ko je prvi "napad" minil, se je malo pomirila. Nobenega problema ni bilo več, ni bila čisto nič ljubosumna. Še sedaj lahko spi v najini postelji, na kavču, samo v Tiborjeni postelji ne sme biti.

Tudi patronažno sva ob obisku vprašala, kako je s stikom med psom in novorojenčkov, pa je rekla, da naj bomo samo veseli, da ima otrok od vsega začetka možnost živeti z naravo, da pa živalske bakterije itak ne grejo na človeka.

Manjši incident je bil le enkrat in sicer ko se je takrat, ko je bil Tibor star kakšnih osem mesecev in je že sedel, vedno "priguzila čisto blizu njega in tam ležala. Pa jo je zagrabil za dlako, da jo je zabolelo. To je treba pa zelo paziti. Seveda je šavsnila proti njemu. Ni ga sicer ugriznila. Seveda sem bila poleg njiju, Mišo sem zavestno zabrisala s kavča dol in jo zelo, zelo kregala, da ji ne bi več kaj takšnega na pamet prišlo. Se je čisto poptuhnila v kot in žalostno gledala. Vendar ji je bilo po tem dogodku jasno, kdo je tukaj glavni. In da to pač ni ona.

Problem pa smo imeli, ko se je zgodilo, da je šel kdo nepirčakovano mimo vozička. Ta pes reagira tako hitro, da ga ne moraš ustavit. In je reagirala... ugriznila. Dvakrat. Malo je bilo sranja, ampak se je rešilo.

Torej, kljub temu, da je v naravi teh psov, da so muhasti in svojevoljni, naša Miša pa je še zelo, zelo razvajena, seveda še sedaj, ko je Tibor star dve leti in pol, ni bilo nobenih problemov. Pa pri teh psih je še nekaj fino, kar se dojenčkov tiče: da se jim dlaka ne guli in je zato manj možnosti za nevarnost, na katero je treba paziti, da bi dlaka prišla dojenčku v usta.

Torej brez panike, veselite se, da bodo vaši otročički živeli z naravo!

(odgovor članu Tinca7)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.10.2004 12:39:12   
gaja
Moj je domov prinesel iz porodnišnice pleničko, potem pa ko smo prišli domov, sem najprej jaz šla k psu, da me je pozdravol, potem pa še malček in ga je prevohal in prelizal, čisto navdušen. Sedaj je mali star 9 mesecev, s Tajem sta se odlično razumela, mali se mu je smejal in bil čisto navdušen, Taj prav tako. Vendar smo ga morali dati uspavati pred kratkim, saj ej ugriznil tasta, ne vemo sicer zakaj, ker sta se lepo razumela. Dobermanu potem ne moreš več zaupati, nisem pa hotela da bi se to zgodilo še komu. Verjamem da otroku ne bi naredil nič, saj ju tudi puščala ne bi sama. Se opravičujem, ker vam govorim to, vendar še nismo čisto preboleli.

Vender brez skrbi, načeloma vsi psi obožujejo otroke, le zapostavljati jih ne smete.

Pa lep vikend vsem,

:):):)

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.10.2004 12:44:52   
Tinca7
No, sej ravno zaradi narave višavčkov me je malo strah, kakšna bo reakcija! Ko rata živčen - vznemirjen, se to pakaže 10x bolj, kot pri drugih pasmah :hudicek:.
Ne vem, sicer kaj naj naredim z našim nočnim "aranžmajem". Spi namreč v najini postelji:zmeden:. Nočem ga ven zabrisat, samo ne vem če je pametno, da leži na postelji, medtem ko jaz dojim, kupček podiram in se igram z :duda:. Sicer sva ga že poskusila navadit, da spi v svojem brlogcu - prav tako v spalnici, vendar mu tako kot vsakemu pametnemu psu bolj usteza zakonska postelja :):hudicek::). Zdej pa imamo še točno 1 mesec do velikega dneva, in mislim, da ga do takrat tega ne bova mogla odvadit.
V otroško sobo pa res nima vstopa, a kaj mi pomaga, ko bo najina pupika prve meseca spala v spalnici.

No tudi ostalim veliko sreče z vašimi :kuza: in :duda:, pa seveda poročajte, kako je bilo na "predstavitvi"

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.10.2004 12:46:43   
Erdbeere
Jest sem tudi ko sem prišla domov lupinico postavila na tla in psičko zraven spustila da jo je lepo prevohala in potem nisem imela nikoli težav.....je bila pa čist panična psička ko je Teja začela jokat, sploh ni vedela kako naj pomaga da bo nehala jokat ;)

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.10.2004 13:05:09   
Lunca1
Ojla!

Mene tudi v bistvu malo skrbi reakcija našega kuža (pritlikavi šnavcar ), saj je ljubosumen da je kaj, že če se med sabo v družini objemamo. Vseeno pa ga bom najprej seznanila z njim, saj bo drugače samo še slabše, če ne bo videl dojenčka. Naj se čimprej seznanita.

lp Lunca:kuza:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.10.2004 18:47:19   
Annny
HMMM, mi se pa ubadamo z mislijo, kako bomo :duda: predstavili veliki ljubosumni papigi:zmeden::zmeden:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.10.2004 9:22:23   
Anonimen
Tinca 7, tudi naša višavka spi na zakonski postelji. Pa ni bilo nič narobe, če smo bili na njej pač vsi skupaj z dojenčkom. Kadar smo bili pod "kovtrom", je psička pri nogah, na pregrinjalu (razen ponoči se seveda včasih "naguzi" tudi na povšter. Tudi pri nas je smo v začetku, prve pol leta spali vsi v isti sobi. Samo mali je spal v svoji posteljici. Kadar smo se pa hranili ali igrali, pa smo bili pač vsi na postelji. Le da sem malemu vedno, kadar sem ga dala ležat na zakonsko posteljo, podložila njegov poseben kovterček za take namene, in pazila, da je bil vedno obrnjen z isto stranjo navzgor. Kaj pa vem, novorojenčki se zdijo tako nežni. Pozorna moraš biti samo na to, da ne bosta otrok in pes nikoli sama brez nadzora. Sicer pa, če pri nas ni bilo nobenega problema, pa je pes težko bolj scrkljan, potem bo, brez skrbi, tudi pri vas. Mogoče boš morala kužku samo počasi dati vedeti, da je najbolj pomemben dojenček. In če vidi, da je to tako zate, potem bo tudi zanj.

(odgovor članu Tinca7)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?