|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako na svoje???
29.3.2007 23:36:01   
Anonimen
Z možem imava skupaj okoli 3.000 EUR mesečnih prihodkov. Živimo v najemniškem stanovanju, v središču Ljubljane, kjer plačujemo 450 EUR najemnine. Nikakor se ne moreva odločiti, kaj narediti, da bi lahko šli na svoje. Naj povem, da bi z nakupom stanovanja štartala od nule, kar pomeni, da bi se morala zakreditirati za kar ohoho let.
Trenutno imava na računih približno 7.800 EUR. Našparanega nimava nič več, saj imava le nekaj mesecev takšne prihodke, ki sem jih navedla na začetku.
Glede na vaše izkušnje me zanima, kaj mi svetujete, naj še nekaj let plačujeva najemnino in hkrati malo prišparava, ali se naj odločiva za nakup cca 70m2 velikega stanovanja v Ljubljani ( imava enega otroka in drugega na poti, je pa še želja po tretjem)?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako na svoje???
29.3.2007 23:42:06   
frutka_
Vajina finančna slika se mi sploh ne zdi slaba. Aboslutno pojdita na svoje! Po mojem bi rada imela garancijo, da vama bo zneslo.  Kaj ti naj rečem?! MORA vama!user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2007 6:49:54   
srki
Jaz bi šla na svoje, tisti denar, ki ga data za najemnino, bi dala pa za kredit.

Naj te potolažim, da nas je veliko takih, ki se bomo verjetno do smrti zakreditirali.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2007 7:55:25   
Taula
Na svoje. Pogoje imata dobreuser posted image
Brez kredita pa žal skoraj nikomur, ki si sam kupuje stanovanja ne znese.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.3.2007 7:58:20   
Mina1
Definitivno na svoje. Tudi jaz imam na sveže hipotekarni kredit na 20 let. Ja, kako pa češ drugače, enostavno ne gre, je pa tvoje oz. bo tvoj.

Meni je najemnina metanje denarja skozi okno in nikoli ni in ne bo tvoje.

Pa saj večina živi na pufih in v minusu, tako pač je.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.3.2007 7:59:31   
Anonimen
tok k mata zdej obrok za najemnino, naredta pol obrok za kredit (ali pa malenkost več).. Pa sta "na nuli"..

pa velik sreče..user posted image user posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
30.3.2007 8:01:26   
Anonimen
Na svoje,saj imata lepe dohodke.3.000e dobiva midva v pol leta,pa nič ne jamrava.Hvala bogu za mojega možeka,ki po službi zasluži s pridnim delom,ker če ne bi bi tanko piskala.No jaz poleti zaslužim,tako,da se malo  zasiguram čez zimo.Lahko rečem,da nama gre dobro,čeprav si ne privoščiva preveč.Znava delati z denarjem.Z vajinimi dohodki se ne bi bala iti na svoje.Srečno!

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.3.2007 8:02:01   
Marogica
Se strinjam s predhodnicami. Če se ne motim, obstajajo tudi takšni krediti, ki jih lahko odplačaš predčasno, če ti znese. TOrej, če bi imela kdaj "preveč", lahko kredit še vedno prej, kot v določenem roku odplačata.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.3.2007 8:07:24   
Anonimen
js bi definitivno vzela kredit in šla na svoje. pol pa če ti rata še šparat zravn pa čez ne vem tolk in tolk let prodaš ta stanovanje in si kupiš večjega

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.3.2007 8:26:46   
Naty_ka
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Jaz bi šla na svoje, tisti denar, ki ga data za najemnino, bi dala pa za kredit.

Naj te potolažim, da nas je veliko takih, ki se bomo verjetno do smrti zakreditirali.

Se podpišem pod tole

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.3.2007 9:35:16   
mika
tudi jaz se strinjam s predhodnicami. imata solidne dohodke, plačevanje najemnine pa je res metanje denarja skozi okno, če imaš možnost vzet kredit.

cene stanovanj ali gradnje hitro rastejo in glede nato koliko preplačaš kredit si na istem, kot če bi varčevala tako dolgo, da bi keširala nepremičnino. namesto, da drugemu vzdržuješ stanovanje in plačuješ najemnino, pa ves čas odplačevanja kredita uživate na svojem.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.3.2007 9:56:49   
Anonimen
Glede na vajino finančno stanje, bi šla brez pomisleka raje na svoje, da kupim stanovanje. In ta najemnina je res zelo velika, toliko bi plačevali za kredit.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
30.3.2007 10:39:07   
piščanc
moj nasvet - zakaj ravno pre pre pre draga ljubljana??

če se ne želita zakreditirati do konca, kupite manjše stanovanje (do 50 m2) kje bolj ven - iv. gorica, logatec, zagorje, kamnik... in en manjši kredit do pet let + prihranki. potem čez pet let pa naprej - bliže lj, večje stanovanje. investicija  nepremičnino se splača, ker cene bodo rasle. ali pa starejša hiša ven iz lj.

druga možnost pa je, da počakate do jesenskega razpisa st. sklada, kjer bodo stanovanja na brdu.

kar tako vzeti kredit za 40 mio (to je 70m2 v lj) ravno ne gre, pa če so še tako visoke plače. hipoteko dobiš za maks 70% vrednosti stanovanja.

najem pa se definitivno ne izplača

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.3.2007 10:48:41   
Anonimen
Po pravici bosta zelo težko dobila kredit za 100% kupnino stanovanja. Jaz bi na vajinem mestu kupila stanovanje izven lj. a še vedno dost blizu. So stanovanje skoraj pol cenej.

Najemnina je pa res stran vržen denar, sploh tako visoka.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.3.2007 12:57:31   
Anonimen
S tako lepimi dohodki nimaš kaj razmišljati-nakup. Marsikdo gre z veliko manj dohodki v nakup.
Vendar bi bilo morda res za razmisliti raje nekje malce ven iz LJ, kjer lahko dobite za isti denar 1x večje stanovanje in bodo tudi otroci lahko imeli svoje sobice, če že planirata tri.
Najemnina je samo stran metanje denarja, izračunaj koliko te stane najemnima letno in koliko kredita bi s tem že odplačala za SVOJE stanovanje. Ni računice, z najemnino samo drugi bogatijo na tvoj račun, na koncu pa nimaš kaj za pokazat.....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
30.3.2007 13:18:58   
Anonimen
Ja, saj vas razumem in po eni strani tudi sama tako razmišljam. Vendar....glede na to, da nimava nič našparanega in da morava vzeti 100% kredita, se sprašujem, koliko kredita bom preplačala? Da ne bo na koncu znesek večji, kot pa če bi plačevala najemnino še kar nekaj let in hkrati varčevala. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
30.3.2007 13:23:43   
mika
koliko kredita bom preplačala? Da ne bo na koncu znesek večji, kot pa če bi plačevala najemnino še kar nekaj let in hkrati varčevala.

banke imajo na svojih spletnih straneh informativni izračun kredita, tako da malo prebrskaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.3.2007 13:42:21   
Anonimen
Z možem sva v zelo podobni situaciji, le da imava nekaj našparanega in precej nižje dohodke (manj kot 2000 EUR skupaj), enega otroka in drugega v bližnjem planu. Tudi apetite imava precej visoke - sva se odločila, da iz LJ ne greva. Sva našla nekaj zelooo zanimivega in tudi zelooo dragega, pa že nekaj dni ne spiva, ker ne veva, kaj naj narediva. Glede na trenutne cene in njihovo hitro rast, bo s časom samo slabše. Načeloma čakava na skladov razpis (Piščanc, od kje ti informacija, da bo jeseni razpis?!?), ampak vprašanje kdaj bo, kakšna bodo stanovanja in če bomo sploh prišli zraven. Vse ostalo je pa tako, da če se zdaj ne odločiva za tako velik nakup in velik kredit, bova lahko čez 1 leto, če zvisiva na skladu jemala enak kredit za slabšo nepremičnino.
Sem vsekakor za nakup, le ne vem, kako bosta zrihtala s posojilom, če nimata skoraj nič prihrankov.

Kar se pa najemnine tiče: 450 EUR je kar visoka, ampak za odplačevanje kredita bi bili bistveno višji obroki, saj s tako malimi pologi res ne dobiš veliko denarja četudi se zapufaš za 30 let. Boste pa končno na svojem.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
30.3.2007 13:44:07   
Anonimen
Še to sem pozabila. Šparati in naprej plačevati najemnino - zaenkrat cene stanovanj tako rastejo, da to, kar prišparaš narašča počasneje kot cene stanovanj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
30.3.2007 13:59:54   
mayflower
Draga moja. dohodke mata super. Midva mava za tisočaka nižje, pa že zidava bajto.Sva bla 4 leta v najemu, pol pa vzela hipoteko. Našparaš v najemu manj, kot pa daš za najemnino. Se ne splača.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.3.2007 14:48:40   
Tonchka
Ko boš enkrat vzela kredit, boš definitivno začela malo "šparat", kar z vajini dohodki če bodo še naprej taki, najbrž ne bo tako hudo. Seveda boš kredit preprepreplačala, ampak nekaj otipljivega (stanovanje) boš imela, stanovanje je zelo dobra naložba, tako da jaz sem  100% za nakup.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.3.2007 16:10:11   
baguSka
naj še nekaj let plačujeva najemnino in hkrati malo prišparava, ali se naj odločiva za nakup

zakaj bi metala stran za najemnino, ce pa lahko ta isti denar dajes za kredit!? za stanovanje, ki bo samo vajin!?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.3.2007 16:14:42   
baguSka
glede na to, da nimava nič našparanega in da morava vzeti 100% kredita, se sprašujem, koliko kredita bom preplačala? Da ne bo na koncu znesek večji, kot pa če bi plačevala najemnino še kar nekaj let in hkrati varčevala

aja... raje meces najemnino stran se par let!!!????user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.3.2007 20:57:00   
karmy
ma če bi jaz mela take dohodke, bi šla takoj na svoje... jaz samo čakam, da si pridobim dovolj izkušenj ter nekje da najdem kakšno redno službo, do takrat pa nimam kaj praskat okoli stanovanjskih kreditov... kar se pa tiče neprofitnih stanovanj, se mi zdi da moraš vsakih 5 let, dat vlogo not da si še vedno upravičen do neprofitnega stanovanja.... in čeprav je to poceni, se moraš vsakih 5 let bati da te bodo izselili... če pa stanovanjski kredit vzameš je pa čez toliko let to res tvoje ...user posted image jaz trenutno imam dohodke da preživim čez mesec, ampak mam ful nestabilne dohodke...tak da (kakor so predlagale predhodnice) imata dovolj prihodkov da gresta na svoje...meni trenutno zelo odgovarja ljubljana, saj nimam avta, in trole veliko prav pridejo, čeprav včasih kolnem kot star mornaruser posted image user posted image user posted image ampak včasih pa tudi moj pride na pomoč s svojim avtom tak da ni panikeuser posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.3.2007 21:11:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Če se ne motim, obstajajo tudi takšni krediti, ki jih lahko odplačaš predčasno, če ti znese.

Vsak potrošniški kredit lahko v vsakem trenutku odplačaš. Ob današnji konkurenci kaj hitro najdeš banko, ki ti bo ob takšnem dohodku 100% financirala stanovanje.

Jaz bi vsekakaor premišljevala o tem, da grem na svoje.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......