|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAŠELJ
26.3.2007 18:10:58   
bajsek
Čao!

Mene zanima kaj uporabljate za izkašljevanje_ pri otročičkih seveda? Pa ne mislim na sladke sirupe zžiz lekarne, kakšne čaje in druge homemade proizvode.
Naš je star 19 m in kar pogosto se mu navžbira sluz, probala sem že tri različne sirupe za izkašljevanje pa ni nič zaleglo. zaenkrat je blo še najbolj ko sem mu kuhala bezgov čaj (vmes sem dala še lipo, matrino dušico in hibiskus) z medom.
Kkašen nasvet, prosim.
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAŠELJ
26.3.2007 19:48:15   
Anonimen
Kadar naš kašlja ga VEDNO peljem k zdravniku. Ker pri kašlju nikoli nisi sam dovolj pameten. Pljuča so le pljuča user posted image
V bistvu mu ne dajem nič. Veliko tekočine za pit. Čaja ali soka.

(odgovor članu bajsek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.3.2007 21:51:32   
bskrle
S popraženimi kamilicami grejem prsni koš, vlažne inhalacije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2007 8:48:32   
Tina26
Pri kašlju najbolj pomaga veeeeliko tekočine.
Jaz ji dajem med precejen preko črne redkve in mislim da tudi malo pomaga...

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2007 9:21:52   
honey
Jaz mu ponavadi začnem prsni koš mazati s kremo materine dušice (JUST) takoj, ko začne kašljati in mu dajem piti čimveč čaja, sladkanega z medom (sicer ga ne obožuje preveč, ampak...). Če pa kašlja več kot 1 teden, ga obvezno peljem k zdravniku, da posluša pljučka. Sicer itak nikoli nič ne dobi, ampak jaz sem pomirjena, da je vse o.k. Sicer mi pa pediatrinja vedno pove, da pri tako majhnem otroku traja 3 tedne, da se prečisti.

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2007 12:06:50   
madela
Tudi jaz sem želela svojemu pomagati s sirupi,pa mi je zdravnica to odločno nasprotovala.Pri otrocih do dveh let naj ne bi dajali sirupov za izkašljevanje,ker se tako mali otroci ne znajo izkašljat in če mu daješ sirup se mu sluz kvečjemu še bolj nabira v pljučih,kar lahko privede do pljučnice. Tole sem zvedela prejšnji teden,ker vsi pomalem kašljamo.
Veliko tekočine,to je baje najboljše. Pa čimprej se pozdravite.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.3.2007 14:18:50   
romy
Tudi jaz mu namažem prsni koš z kremo materine dušice. In mislim da je to cool zadeva. Dajam mu piti čaj z medom in limono, ter včasih trpotčev sirup.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.3.2007 21:39:19   
Anol
Mi uporabljamo vlažilec zraka, mažemo se po pljučkah s materino dušico, če ma še malo nosek zamašen še fiziološko.
Drugače pa naša izkušnja ne predolgo čakat z obiskom pri zdravniku. Mi smo ga ene dvakrat ob kašljanju peljali dosti hitro k zdravniku, pa se je obakrat izkazalo, da gre za nenevarni virus, ki mine sam od sebe. Tretjič sem mislila, da je isto in sem čakala dober teden, pa je bil že bronhitis in nato iz tega pljučnica. Nočem nič strašiti, samo če po treh dneh domačega zdravljenja ni bolje, svetujem obisk pri zdravniku.
Mi smo bili ravno danes pa je šele včeraj začel kašljati in me je zdravnica sprva že kregala kje hodimo toliko časa, po inhalaciji je pa sicer videla, da res še ni tolk hudo, samo je pa dobil ventolin, da vsaj lažje diha in upamo danes na mirno noč.

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.3.2007 22:50:10   
sarazan
Moja Sara je ravno prebolela bronhitis s pljučnico.

Poleg antibiotika ni uživala nobenega drugega zdravila ali sirupa.

Kašelj smo zelo hitro odpravili z mazanjem prsnega koša, pleč in podplatov z materino dušico (krema) ter inhalacijami.
V prostoru, kjer je punčka spala smo imeli visok % vlage (uravnavali z vlažilcem zraka), na radiatorju pa sem imela lonček vode, v katerega sem kapnila 2-3 kapljice evkaliptusovega olja.

Tudi midva z možem si pri kašlju na tak način zelo pomagava, da hitro mine.

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.3.2007 22:52:09   
sarazan
Zdaj sem pa prebrala še post od Anol in se z njo strinjam.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.3.2007 23:04:58   
*sweety*
No punce kaj boste pa potem za mojo user posted image  rekle, ko kašlja že kakšen mesec skupaj in sem bila že dvakrat pri P, pa je rekla da so pljučke čiste, da je to zato, ker ima nahod. Pa vsak večer ji namažem materino dušico, zrak ima ful vlažen, pa se sploh ne moremo znebit kašlja. Poizkusili pa smo že tudi skoraj vse sirupe. in sploh ne vem kaj še lahko naredim.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.3.2007 6:11:17   
Primoza
Pri pljučnici pozdravi kašelj že kar antibiotik sam. Izkustveno vsaj pri nas nobena domača žavba ni umirila kašlja amapak le terapija z antibiotiki, ki so pozdravili pljučnico.

Letos je bilo dosti atipičnih pljučnic, ki jih nekateri splošni zdravniki težko prepoznajo in se lahko zato lahko zakomplicirajo.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.3.2007 7:02:26   
SaaS
Meni je naša pediatrinja svetovala, naj ga pripeljem pokazat, če se kašelj vleče dva tedna... Po treh dneh kašlja, ga jaz na vrat na nos nisem takoj vozila tja, vsaj v času viroz ne, saj bi na koncu tam potem staknil še kaj hujšega.

Kašelj smo imeli že večkrat. Dvakrat sem šla tja ga pokazat in na srečo ni bilo nič posebnega. Enkrat pa je bila pljučnica, k sreči ne še zelo huda. Antibiotik je hitro prijel in tudi kašelj je nehal.

Doma mu jaz kadar kašlja mažem prsa s kremo materine dušice in v banjo dajem kopel materine dušice. Zvečer preden gremo spat (med risanko) pogrejem vrečko s kamilicam in grejemo prsni koš. Dajem mu sirup smrekovih vršičkov, ki ugodno vpliva na dihalne poti. Žal nimam domačega (letos sem sklenila, da se potrudim tudi v tej smeri), ampak ga kupim v lekarni ali dm (Medex). In pa včasih pijemo čaj materine dušice. Jaz ga imam sicer le kupljenega v vrečkah, tašča pa nam ga kuha domačega, sama nabira. (Tudi tu sem sklenila, da jo letos prosim za nasvet in pomoč, ker stavri res pomagajo).
To z kamilicam, smrekovimi vršički in čajem materine dušice mi je svetovala pediatrinja. Ampak to so stare modrosti, zato ima naša tašča vse te sestavine doma in točno ve kako in kaj...user posted image .

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.3.2007 7:26:22   
SaaS
Sem pozabila napisat, da takrat pri plučnici ni bil samo kašelj, je bila zraven še vročina in na splošno slabo počutje, pomanjkanje energije... Takrat sem ga pa peljala takoj k zdravniku, brez čakanja, da vidim kaj bo.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?