|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Inhalacije Flixotide
23.3.2007 20:15:29   
Baucka
Ema je začela pred 2 dnevoma kašljat, lajajoče kakor kuža. Naslednji dan je kašelj postal moker, vendar jo je pri kašljanju bolelo. Tako kot, da bi jo to luščenje in izkašljevanje sluzi bolelo. Pa smo šli danes k zdravniku. Ima virusno obolenje, pljuča so čista, grlo ni vneto, ušesa so vredu. Nato pa reče, da ko se joka čuje nekaj pri bronhijih in da bo dala inhalacije, da bo šla lažje skozi to bolezen. Poprašam če je to potrebno in reče, da škodi ne in da bomo za vsak slučaj dali.

Mene pa sedaj skrbi, saj vem da ima vsako zdravilo stranske učinke in škodi. Samo če je korist večja kakor škoda, mi je logično. Nekaj za vsak slučaj pa sem malo skeptik. Sedaj vas prosim za vaše izkušnje s tem zdravilom in kakšna je bila diagnoza, da ste ga dobile.

Pa razlaga zakaj sem tak skeptik. Pri 6 bolezni smo namreč dobili antibiotik, ker naj bi imela vneto grlo. Ta antibiotik je pa bil augmentin, katerega še noben okoliški otrok ni dobil. Ema je po njem bruhala in dobila drisko. Je pa res, da je takrat bila ena nadomestna, sedaj bila naša zdravnica, katero vsi hvalijo .

_____________________________

Gremo veselo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Inhalacije Flixotide
23.3.2007 20:27:43   
eya
Nekaj je bilo že tukaj pred par dnevi napisano, če si slučajno spregledala.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Inhalacije Flixotide
23.3.2007 20:40:30   
Baucka
Hvala, sem res spregledala.

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Inhalacije Flixotide
23.3.2007 20:46:08   
mala maja
Flixotide je protivnetno zdravilo in ne zdravi. Prepričuje vnetje.

Naš je sedajle cca en mesec in pol na flixotidu. user posted image user posted image  Ga ne dam za noben denar stran. Prej nismo spali nič. Kašelj na kašelj do davlenja, pomodrelosti.... Kar naprej bolani, smrkavi, na antibiotikih.
Sicer so mu potrdili astmo ampak res je po Flixotidu bolje.

A sta dobili tudi napotnico za babyhaler, če imata pršilnik. Ker zdravilo ni čisto nedolžno in nujno je da ga dajeta preko babyhalerja(ali kašnega drugega nastavka) Pa nujno je da umijeta obarz in da dobi za pit po inhalacijah, ker drugače bo dobila afte v ustih.

Če te pa še kaj zanima pa kar vprašej.user posted image user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Inhalacije Flixotide
23.3.2007 21:04:26   
dalin
Moj sin je imel fliksotide od enega do treh let,saj je imel pred tem ponavljajoče bronhitise.Redno vsak dan je dvakrat dobil inhalacije.Po dveh letih je njegova P rekla,da bi poskusili nehati.Od takrat,hvala Bogu,nima več teh težav.Kar pogumno,bolje to,kot pa da se otrok matra.

_____________________________

Žan 27.09.2006


(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Inhalacije Flixotide
23.3.2007 21:59:51   
vanč
Hm! Mnenja glede Flexotida so si zgleda precej različna. Mi smo imeli decembra virusno okužbo dihal. Bilo je grozno(kašelj tak, da sem mislila da se bo zadavil in št.vdihov 60 na minuto), vendar je imel saturacijo (nivo kisika v krvi) nad 94 in zato nas pediatrinja ni takoj poslala v bolnico (ker v bolnici je meja saturacije  za sprejem 94)  ampak je predpisala baby haller, ventolin in flexotide (pa za vsak slučaj še za domov napotnico za pediatrijo). Za fleksotid sem že prej vedela,ker ga uporabljajo sosedje,ker ima njihova punčka precej hudo astmo in me je mamica seznanila, da ima lahko kar hude stranske učinke (zdravilo baje je daleč od nedolžnega). No, itak ga nisem imela prilike uporabit, ker smo še isti dan odšibali v bolnico, kjer je bil takoj sprejet. Ob sprejemnem pregledu so me vprašali kaj nam je že vse predpisala pediatrinja. Ko sem povedala za Flexotid so bili kar malo hudi in so rekli, da se naj bi fleksotid praviloma predpisoval ob že postavljeni diagnozi astma. Tudi nadaljno zdravljenje v bolnici je potekalo brez Fleksotida.
Če se sami dohtrji ne morejo zmenit kdo se bo?user posted image

_____________________________

vanč

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Inhalacije Flixotide
24.3.2007 7:44:55   
mojcapr
Moj sin ga tudi uporablja sedaj že leto in pol. Ima astmo in od takrat tudi nima nobenih problemov. Tako da nam ni treba v bolnico in tudi ostalih zdravil ni potrebno imeti.
Sicer pa ima vsako zdravilo stranske učinke.
Če ga otrok potrebuje je moje mnenje da ga pač mora imeti.

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Inhalacije Flixotide
24.3.2007 11:23:59   
Baucka
Mi nimamo astme ali kakršnih koli problemov z dihali. Kašlja pa malo bolj kakor drugače ob prehladu, pa ji dajem prospanov sirup za izkašljevanje. Zdi pa se mi, da po inhalaciji kašlja manj. Ker pa ima moker kašelj, ne vem če je to pozitivno, saj mislim, da mora kašljat to sluz ven.

Pa še to. Pri pediatru so nam svetovali naj ne kupujemo tega nastavka, naj uporabimo kar jogurtov lonček. Sedaj pa ima ful očke rdeče in se ji solzijo. Kaj je možno da od inhalacij? Obraz ji umijem po inhalaciji in dam za pit, ker izpljunit mi tako še ne zna, je stara 11 mesecev.  Jaz ne vem če še ji bom to dajala, saj se mi zdi za preventivo, brez predhodnih bronhitisov in podobnih težav, nesmiselno. Potem pa me spet dvom zgrabi, če delam prav? Kdo bi vedel?


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




odločitev za otroka


Koliko časa ste bili v resni vezi, ko ste se odločili, da začnete delati na projektu "otrok"?

manj kot mesec dni (3%)

1- 6 mesecev (6%)

7- 12 mesecev (6%)

1- 2 leti (12%)

2- 4 leta (28%)

več kot 4 leta (44%)


Število vseh glasov: 362

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!