Anonimen
|
Pozdravljeni. Že od nekdaj imam željo, da bi imela svoj (kava) bar; kot dijakinja in študentka sem cca 6 let delala po lokalih, tako da mi je to področje dokaj znano; bi pa imela bolj tak umirjen lokal, za kofetkanje in ne za nočne žurke. Ker (še) nimam veliko denarja bi vzela lokal najprej v najem (opremljen), kasneje, če bi se izkazalo, da posel laufa, bi ga odkupila, če bi bilo le to mogoče.. Sicer sem še do konca leta na porodniški, tako da se mi nikamor ne mudi, pa vendar globoko že razmišljam, kako štartat, da mi 1. januarja ne bo treba nazaj v službo v pisarno. Najraje bi odprla s.p., pa baje to ne gre kar tako, rabiš bit iz foha oz. moraš nekoga zaposlit, ki je iz te branže - morda kdo kaj ve o tem. Kako je z dovoljenji in koliko dolgo traja da odpreš s.p.? Koliko to sploh stane? Najbolj pa me zanima koliko vložka potrebujem za začetek, če npr. plačam najemnino za 6 mesecev naprej (aja, lokal ne bi smel bit prevelik, pa ne tut neka luknja; nujno mora imeti letni vrt), zaposlim 1 natakrco, za občasno najdem še eno študentko, ostalo bi delala tudi sama, jasno. Potem je treba najbrž naročit vso pijačo, računovodkinjo, blagajno (računalnik), itd. itd. Aja, koliko so danes sploh plačane natakarice v dnevnih barih. Lokacija bi bila Lj. z okolico (Grosuplje, Ivančna, Trzin, Domžale, Mengeš, Jarše..............) Skratka, zanima me pač VSE v zvezi s tem. Če ima morda kdo kakšno izkušnjo z vodenjem lokala oz. bara bi bila zelo vesela, če mi lahko poda kakšno informacijo. Zaenkrat bom anonimna, brez zamere, če se najde kdo, ki bi mi lahko malo več povedal (napisal), se mu z veseljem oglasim na ZS. Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaa
|