Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:40:46
|
|
|
|
Anonimen
|
ocvrt sit, kaneloni s šunko in sirom,
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:41:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Brez mesa se da ogromno narest. -Tortilje z zelenjavo in sirom -Makaroni, špageti, njoki, tortelini z paradižnikom ali pa zelenjavno polivko -cmoki z raznim sadjem -skutini štruklji -fižolova juha ali pa kakšna kremna zelenjavna(bučna je ful dobra) -pohan sir -tofu, sojini zrezki.... -zelenjavna lazanja -makaroni s sirom -njoki z smetano in kuhano zelenjavo(ful dobro in ful hitro narejeno) .........
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:42:59
|
|
|
|
ery
|
Ninny, bi mi prosim povedala ta zadnji recept od njokov? Nisem še delala. Ja sem delal te makarone, pa pohan sir, ampak moj se vse tako hitro naveliča, pa pravi naj kaj novega naredim, in sem tukaj našla ogromno nasvetov, tako da hvala vsem.
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:43:22
|
|
|
|
Jančika_
|
Pri nas bo danes kuskus s paradižnikovo omako z bučkami in rdeča pesa.
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:43:36
|
|
|
|
ery
|
Ups sem se zmotila, Karin24, recept za njoke..
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:44:15
|
|
|
|
ery
|
Aha še to-kaj je to KUSKUS? prvič slišim pa ne se smejat.
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:44:37
|
|
|
|
Njuškalo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika Pri nas bo danes kuskus s paradižnikovo omako z bučkami in rdeča pesa. Njami! Kako pa narediš omako iz bučk?Da vidim,če bom izvedela kaj novega...
_____________________________
Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:46:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim da si mene mislna No jst sam skuham njoke, pa zelenjavo(brokoli, baby korenček...). Pol pa v ponev dam smetano(sladko ali pa uno za kuhanje), prevrem, dodam sladko papriko, čebulo v prahu in česen, peteršilj, lahko tudi poper. Potem v to vržem njoke in zelenjavo in premešam in je končano. Midva imava to ful rada. Pa v 15ih minutah je narjen al pa še prej .
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:47:28
|
|
|
|
ery
|
Mene tud cel recept od Jančike zanima...
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:49:35
|
|
|
|
ery
|
Karin, ja tebe sem mislila. Aha, kakšen korenček to? Al samo brokoli in korenje daš ali še kako drugo zelenjavo? kakšne oz.katere njoke kupiš?
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:50:36
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo IZVIRNO SPOROČILO: Jančika Pri nas bo danes kuskus s paradižnikovo omako z bučkami in rdeča pesa. Njami! Kako pa narediš omako iz bučk?Da vidim,če bom izvedela kaj novega... Dvomim , ker bolj simpl bi bilo že težko: prepražim čebulo (posujem z baziliko), vržem čez domač spasiran paradajz (ali pa pelate, če zmanjka domačega, ampak to ni to potem, še zdaleč ne) in ko zavre, dodam nakockane bučke. Sol, poper, 10 minut kuhanja. Včasih dam še malo rdečega vinčka (na začetku, čez čebulo) in kisle smetane (na koncu). Rdečo peso sem pa omenila zato, ker je ni treba pucat, pa takoj prihraniš 5-10 minut . Nisem jaz za v kuhno... Kuskus pa tudi kar v vrelo vodo vržeš, odstaviš in pustiš stati 5 minut.
< Sporočilo je popravil Jančika -- 20.3.2007 12:51:17 >
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:53:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Njoke običajno kupujem v hoferju al pa šparu. K so pocen. Navadni njoki pač, ne svaljki. Lahko daš tud makarone al pa torteline namest njokov, je glih tko dobr. Zelenjavo dam pa odvisno kaj imam doma. Včasih sam brokoli pa korenček(na zmrznjeni zelenjavi ga maš v trgovinah prav piše baby korenček gor), včasih pa dam še grah al pa koruzo, lahko daš tud cvetačo sam midva je ne jeva, v bistvu vso zelenjavo ki ti pade na pamet.
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:53:59
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: ery Aha še to-kaj je to KUSKUS? prvič slišim pa ne se smejat. To je tak bolj grob pšenični zdrob. Jaz ga imam od Zlatega polja, najdeš ga na polici zraven polente in teh reči.
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:57:40
|
|
|
|
ma19teja
|
Janička, mene pa zanima kako hraniš domač paradajz. Jaz bi rada letošnjo sezono malo zelenjeve in sadja "vložila" ali kako drugače shranila na čimbolj zdrav način (brez raznih umetnih substanc) Hvala
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 13:05:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja to pa tud mene zanima. Jaz pelate skoz kupujem in bi rajš mela domače. K pri nama tega ful porabva. Pa paradižnika in ostale zelenjave lahko kolkr čm dobim od mami.
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 13:10:15
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: ma19teja Janička, mene pa zanima kako hraniš domač paradajz. Jaz bi rada letošnjo sezono malo zelenjeve in sadja "vložila" ali kako drugače shranila na čimbolj zdrav način (brez raznih umetnih substanc) Hvala To dela moj tast, ki ima poln vrt paradižnika. Nareže ga na kose/četrtinke, zavre v veliki posodi, doda malenkost soli (po moje sploh ni treba) in z vrha pobere dol tisto vodo, da ni preveč redko. Ostanek spasira z navadno pasirko, še enkrat zavre in natoči v ogrete kozarce ali steklenice (da jih v pečico, da se ogrejejo). Zapre s kovinskimi zamaški in zadeva preverjeno zdrži vsaj dve sezoni (ponavadi vse pojemo v eni sezoni, enkrat se je pa nekaj flaš skrilo in smo jih porabili kasneje).
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 13:21:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika IZVIRNO SPOROČILO: ma19teja Janička, mene pa zanima kako hraniš domač paradajz. Jaz bi rada letošnjo sezono malo zelenjeve in sadja "vložila" ali kako drugače shranila na čimbolj zdrav način (brez raznih umetnih substanc) Hvala To dela moj tast, ki ima poln vrt paradižnika. Nareže ga na kose/četrtinke, zavre v veliki posodi, doda malenkost soli (po moje sploh ni treba) in z vrha pobere dol tisto vodo, da ni preveč redko. Ostanek spasira z navadno pasirko, še enkrat zavre in natoči v ogrete kozarce ali steklenice (da jih v pečico, da se ogrejejo). Zapre s kovinskimi zamaški in zadeva preverjeno zdrži vsaj dve sezoni (ponavadi vse pojemo v eni sezoni, enkrat se je pa nekaj flaš skrilo in smo jih porabili kasneje). O simpl, hvala
|
|
|
|
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 13:55:34
|
|
|
|
pearl
|
Gratinirana zelenjava + solata Zelenjavni zrezek s sirom + riž + solata Polnjene bučke + pire Sojini čufti in še in še
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?