|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   blato zadržuje
20.3.2007 8:52:52   
Bela
Bor bo imel 22.6. tri leta.
Prejšnji ponedeljek sem ga imela pri zdravnici, ker je bil bolan. In ona je vsa zgrožena opazila da ima še planico. Povedala sem ji da bom začela ga odvajati na pomlad.
Pol mi je napumpala, da zjutraj mora obvezno it na školko, pa po kosilu,pred spanjem...hoče ali noče mora, ker je to del življenja, ki ga mora pri tej starosti obvladat.
Naš pač ni glih prevč navdušen na to, tud če je pokakan ga sploh ne moti in tud pove ne. Vedno ko se je pokakal sm ga opomnila, da naj mi pove.
In zdaj ko me je ta naša zdravnica tko napadla in zatežila, sm jst mal preveč resno to vzela.
In sm ga začela dajat na školko in čez dan v spodnje hlačke. Vse sm mu večkrat lepo razložila. Prve dni ni blo problema, pol pa kar naenkrat ni hotu več na školko.
Jst sm pa nardila to napako, da sm ga malček preveč silila...da se razume, nism na grobo, sam prepričevala sm ga kljub njegovi odločitvi da ne.
Zdaj mi je pa tako žal, ker noče kakat, zadržuje blato in pravi da ga boli rita. Po štirih dneh sm mu dala glicerinsko svečko in je kakakl.
Ampak zdaj noče ne v planico ne v školko.
Tako se mi smili, ker mu nism prisluhnla in sm raje zapela na nasvete naše zdravnice...mogla bi njega poslušat ne nje.

Zdaj rabim kak nasvet, danes sm mu dala planičko nazaj in mu povedala, da bova spet začela ko bo on pripravljen.
Bojim se da sm mu povzročila prevelik pritisk.

Prosim svetujte kaj naj naredim,  v tem trenutku sm prav na tleh.
Kako naj vso to situacijo spet spravim v red, da mu ne bo hudo, kako naj se spet lotim zadeve?

** Življenje je prekratko, da bi bilo malenkostno **
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: blato zadržuje
20.3.2007 10:17:23   
vidja
Sočustvujem z vama!

Naš je bil podoben, zdaj je kak mesec brez pleničke, po je tud že 3 leta star. Komaj nam je uspelo. Tudi jaz sem poskušala že nekajkrat, ampak je bilo vedno tako, da za lulanje ni bilo problema, kakat pa ni hotel, ker je rekel, da ga boli. Ko sem mu pa pleničko dala, pa veselo pod mizo in je opravil svoje. Potem sem ga enostavno pustila in mu dala pleničko, pa so me tud že vsi spraševali in se čudili, či je še v edno v plenicah. No, potem sem pa po premoru spet poskusila, ko se mi je pač zdelo, da je malo pozabil. Ampak za kakanje sem ga prepričala edino tako, da bo drekec, ki ga bo naredil, spustil podganam na glavo. Res pa je, da svo to začela, ko smo bili vsi doma in je bil skoz z mano.
Ne sekiraj se, ker po moje še sploh ni take panike. Pusti ga, naj malo pozabi na vse skupaj, pa poskusita spet čez nekaj časa. Res mu moraš zaupat in ne preveč pritiskat nanj. To je nekaj naravnega in naj za to ne bi obljubljali nagrad. Zaupaj tudi sebi, da se ti bo posvetila dobra rešitev!

Pa veliko uspeha!

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.3.2007 10:20:57   
Blink1
HJa...še en nasvet zdravnikov je, da ne smeš posvečati preveč pozornosti temu, da ga boli rita...user posted image  In...joj kako je to težkouser posted image user posted image  Mi se že nekaj mesecev ubadamo z zadrževanjem blata s to razliko, da je nismo navajali na kahlico ne za lulanje, ne za kakanje. Zdaj sicer lula na kahlo, kaka pa še v plenico...ampak komaj vsak 3-4 dan, medtem pa jamra, da jo boli rita.

Mi smo nekaj časa prakticirali vse...od tega da smo naredili velik rompompom okoli dreka, se veselili, da je kakala, drekec kazali atiju, telebajskom itd... Živa groza...ampak izgleda, da bomo spet začeli s tem.

Kakorkoli že, pusti da jamra...prej ali slej mora it kakat. Jaz to vidim pri naši, ki nima problemov s kakanjem v plenico, pa vseeno zadržuje 3 ali 4 dni, potem pa normalno kaka, brez bolečin in napenjanja.

---------------------------------------

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.3.2007 10:42:41   
Bela
Sej cirkus je pripomogu k taki situaciji.
Ko se je pokakal smo vsi bravo, waw,ploskali...zdej vidim kakšni norci smo bli, oziroma smo.
Otroci se rodijo normalni, odrasli jih pa poneumljamo.
In kot sta povedali je it na blato in lulanje nekaj normalnega in mogli bi se vest normalno.
Žal mi je edino zaradi tamalga k more vse te norčije videt...brez potrebe. Upam, da je zdaj po tej izkušnji s temi rečmi konc.

** Življenje je prekratko, da bi bilo malenkostno **

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.3.2007 11:45:36   
Anonimen
O tej zadevi je že bilo spisanega in napisanega veliko na teh straneh.
Naš je stra tri in pol let,in še vdno čakamo,kadj bo začel z normalnim odvajanjem blata,kdaj mu bo prišlo v razum,da je kakanje normalen proces,da tisto kar čuti(rada bi vedela kaj čuti)ni bolečina zaradi katere bi moral tudi do pet dni zadrževat blato in se zvijat in trest in jokat,ko ga prime.
Tudi po ure na vc školjki se mi ne zdijo prav v redu(moj mož vstraja,tamal pa joka do onemoglosti)in to ni prav.Počakat do konca,ko je že na koncu,da samo ven pade.V galvi niso še zreli,pravijo počakat do petih let starosti,pa čeprav pomeni jih gledat,kako trpijo.Vsa odvajala,ki nam jih predpišejo,zaležejo za nekaj časa,vendar je nevarnost,da polenijo pokvarijo črevo in normalno peristaltiko.Naš ima zdravo prehrano,veliko sadja in zelenjave,blato je normalno mehko,pa vendar se boji kakat.
Samo to nam preostane,da čakamo.

(odgovor članu Bela)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
20.3.2007 12:08:44   
bini
ja, tole zadrževanje smo imeli tud mi na tapeti... potem smo ji rekli, da je vseeno kam kaka... je vedno povedala in naredila v hlačke, zdaj smo napredovali, tako da reče 'mami dej pleničko, kakala bom'...
ampak bo treba it korak naprej tud pri nas... naša tud za lulat še ne bi povedala, če je ne bi v to prisilili tako, da smo ji plenico vzeli...
nekateri res še niso pripravljeni, nekateri pa s tem nalašč nasprotujejo - to sem nekje prebrala in nekak imam na sumu, da je naša tud v tej skupini user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.3.2007 12:39:51   
Blink1
Jaz sem nekje zasledila, da se otroci v teh letih začnejo zavedatim, da gre nekaj iz njih in jim je lahko nerodno pred drugimi, jim smrdi, ni všeč...karkoli...In potem zadržujejo blato.

Mater....ful ni fajn, ker se pol tedna sekiram kdaj bo kakala, potem sem en dan vesela, da je končno uspelo, potem pa spet jovo na novo.

Sem pa kar pomirjena da nisva edini...sem že mislila, da je kaj hudo narobe s črevesjemuser posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

ime za punčko
mala mama

Kaja (15%)

Klara (21%)

Lara (38%)

Tija (26%)

Število vseh glasov: 244

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!