Shania
|
Torej poročilo od danes od punce, ki je bila z Rudijem pri veterinarju: Rudija je najprej pregledal dr. Zorko in po malo znanih podatkih iz zavetišča, so dejstva pač taka, da je verjetno to stara poškodba, medenica je nekoliko premaknjena, ko ga je vet uščipnil, je peso trznil, tako da noge čuti. Pod rentgenom se je videlo, da nobena kost ni zlomljena, sklepajo pa, da je khm, hernia disci (medvretenčni disk je lahko poškodovan, verjetno posledica prometne nesreče z Rudijem v glavni vlogi). Rudi se če mu ne drsi, nekako postavi tudi na zadnje noge, vendar se potem začne vleči po sprednjih in zadnje vleče za sabo. Skratka, zaenkrat smo zmenjeni, da mu skušamo čim bolj razgibavati zadnje nogice - v smislu simuliranja hoje, treba ga je tudi popravljati, da se stopalo pravilno postavi, ne pa zaviha nazaj. Ker so že v zavetišču rekli, da se nekoliko izboljšuje zadeva, ga bo treba zaenkrat opazovati in če bo šlo še naprej na bolje, bi ga veterinar pustil, da napreduje. Če se začne slabšati, je treba takoj nazaj na kliniko, ker se zaradi vseh njegovih nepravilnih gibov (vlečenje nog, ki se potem obračajo na vse strani), lahko spet stisne kakšna zadeva, ki bi se ne smela stisniti. Upam, da me bo kdo odrešil s kakšno strokovnejšo razlago. Skratka, kontrola je čez en teden in če bo izboljšanje, lahko postanemo optimistični, zaenkrat nam preostane čakanje in fizioterapija, hraniti ga je treba z mehkejšimi stvarmi, da se ne bo preveč mučil pri kakanju, prijazna punca, ki nam je pokazala kako naj izvajamo fizioterapijo, je predlagala tudi B-complex tabletke, ker naj bi bile dobre pri takih zadevah s poškodovanimi živci. Moram pa reči, da so bili nasploh zelo prijazni, čeprav smo bili hudo pozni, nazadnje so nas pa presenetili s tem, da so rekli, da krijejo stroške današnjega pregleda in rentgena. Sem bila čisto ganjena. Kot seveda tudi nad zbranimi dinarčki - najlepša hvala vsem. Kljub temu, da smo danes poceni skozi prišli, ima Rudi še dolgo pot do okrevanja, tako da bodo vsekakor prišli prav. Jaz pa dodajam, da smo bili zelo pridni z zbiranjem dinarčkov za Rudija, saj se je nabralo 235 Eurotov ( pa še 2 prispevka prideta osebno oz. po pošti!)