|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SPET TA DOHODNINA
18.3.2007 10:33:55   
dija
Pozdravljeni!

Upam,da bo mi lahko kdo pomagal. Namreč imamo težave s dohodnino in zato se obračam na Vas. Imam leto dni staro punčko. Fant za njo plačuje preživnino starih 15000 sit. Sem študentka in nimam nobenih prihodkov. S fantom ne živiva na istem naslovu. On bo malo vpisal v olajšavo. Zanima me, če lahko tudi mene vpiše kot vzdrževalni član, čeprav ne živiva uradno skupaj?

lp dija
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SPET TA DOHODNINA
18.3.2007 10:35:33   
Anonimen
Če nimata skupnega gospodinjstva te ne more vpisati.

(odgovor članu dija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.3.2007 10:39:51   
dija
Morska deklica je to napisala prešnjič:
Lahko te vpiše. Govorim iz lastnih izkušenj. Lani je moj vpisal mene (za celo leto) in so me upoštevali, čeprav imava uradno različni bivališči, ne "špilava" pa samohranilstva. Kar naj te vpiše in to kar za celo lansko leto (v kolikor te ne bo v dohodnino dajal kdo drug).

lpuser posted image

Kak pa je to lahko izpeljala?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.3.2007 10:43:56   
Anonimen
Po zakonu je tako kot sem napisala,če pa drugi ubirajo drugačna pota pa naj izvolijo,dokler lahko.
Sama vem,da dokler nisva bila prijavljena na istem naslovu,me ni mogel uveljavljati kot vzdrževanega člana.
Danes je pa vse mogoče,le kdo se še drži zakonov?user posted image

(odgovor članu dija)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.3.2007 11:54:34   
TheAngel
Jaz se s tem ne bi grala. Davčna je  le davčna.
Pa še takoj b v oči stopilo - v enem okencu bo pisalo 180.000 olajšave za plačevanje preživnine v drugem pa davčna olajšava - punca študentka.
Razen če si ne bodo razlagali da ima otroka z eno pa živi z drugo... v kar pa dvomim.
Če najdejo napako plača vse za nazaj v enem kosu pa obresti. Ne vem če se spalača.

Malo pobrskaj po forumu sem brala pred kratkim prav take primere - kako sedaj plačati ko ni denarja - ko so jih našli.

odločitev je tvoja, jaz si ne bi upala

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.3.2007 11:59:46   
dija
Ja davčna je davčna, prav imaš. Kaj pa če ta znesek 180000 sit ne vpišeš tja, pol ne bodo vedli,da sem mati samohranilka?Ali to davčna ve, da sem mati samohranilka?Oni imajo ta podatek?

lp dija

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.3.2007 12:35:29   
bobika
Mislim, da moraš celo 2 leti živeti v skupnem gospodinjstvu, da lahko to vpišeš.
Mene je moj hotel prijaviti preko sebe za zdravstveno zavarovanje, ker sem še študentka. In me ni mogel, ker sva takrat bila skupaj prijavljena le 2 mesece.
Kje je to logika nimam pojma?
Če bi bila recimo s starši skregana in ne bi bila zavarovana preko njih kot študentka ne bi imela zavarovanja user posted image

Sem malo iz teme, se opravičujem

(odgovor članu dija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.3.2007 16:18:29   
dija
Kerensa ali lahko kaj ti prosim svetuješ?Berem,da si že veliko pomagala ostalim s svojim super nasveti

lp dija

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2007 20:25:48   
Spark
Eno malo neumestno vprašanje glede dohodnine. Do kdaj jo je treba izpolniti in ali bomo obrazce dobili po pošti ali jih moramo kupiti? Od teh sprememb mi zdaj sploh nič ni jasno.

(odgovor članu dija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.3.2007 7:54:30   
Anonimen
Dija: moje mnenje je, da če partner plačuje preživnino si mati samohranilka- ti pa kot si napisala nimaš dohodkov ne rabiš vložit dohodnine, zato ne vem zakaj bi kdo moral vedeti kaj za tebeuser posted image  Tudi jaz sem študentka in z mojim sicer živiva skupaj vendar pri mojih starših in si mene lahko da moja mami v olajšavo.

Spark: obrazce bodo začeli pošiljati danes, če si zaposlena boš imela vpisano že plačo in vzdrževane družinske člane( če jih imaš) in te podatke samo preveriš, ostale olajšave npr. zdr. zavar. in podobne zadeve pa potem po lastni želji vpišeš in jim vso zadevo pošlješ nazaj.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
19.3.2007 10:20:49   
Tasika
Dija, če oče otroka plačuje preživnino, pomeni, da nista par. Iz tega sledi da te ne vzdržuje. In te ne more uveljavljati kot olajšavo.
Če beremo davčne predpise zelo natančno, potem je za uveljavljanje izvenzakonskega partnerja kot vzdrževanega družinskega člana pogoj 2 letno skupno bivanje. Če pa imata skupaj otroka znajo dacarji pogledati skozi prste.
Če si zaradi višjih otroških dodatkov in nižjega plačila vrtca prijavljena kot samohranilka, pač ne moreš biti hkrati tudi vzdrževani družinski član partnerja. Lahko pa te uveljavljajo člani tvojega gospodinjstva (mati, oče - če imate skupno gospodinjstvo).

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.3.2007 10:49:07   
berti
Khm, a ti ne pripada starsevski dodatek s prispevki za otroka?
Pa otroski dodatek? Torej imas verjetno ze s tem prevec lastnih dohodkov.

Lahko ap te verjetno uveljavljajo starsi kot vzdrezevanega otroka ...

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.3.2007 10:51:50   
Anonimen
Mislim,če ima toliko dohodkov,da jo tudi starši ne morejo uveljavljati kot vzdrževanega člana,saj se po teh dohodkih lahko sama vzdržuje.Mislim,da je tako.

(odgovor članu berti)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
19.3.2007 13:06:22   
_andreja_
lahko te upiše brez problema, če bo pa davčna to preverjala je pa potem druga zgodba...saj v obrazec lahko vpišeš vse kar tebi paše, kar je pa resnično in kartere ljudi potem davčna preverja je pa čisto druga zgodba

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.3.2007 20:07:29   
dija
Danes sem klicala na davčno in se pozanimala. Gospa je rekla, da tudi če nisva na istem naslovu prijavljena in imava skupaj otroka, potem lahko tudi izvenzakonski partner te vpiše v dohodnino. Jaz sem pač napisala kot mi je gospa povedala.

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.3.2007 20:15:52   
dija
Tasika ali lahko bolj natančno poveš. da kaj to pomeni?

"Če pa imata skupaj otroka znajo dacarji pogledati skozi prste."

(odgovor članu dija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.3.2007 9:32:56   
Tasika
Poznam nekaj primerov, kjer par sicer ni bil prijavljen na skupnem naslovu oz. ne dovolj dolgo (a niso igrali samohranilstva). Z izjavo, da gre za izvenzakonsko skupnost, je davkarija priznala olajšavo kljub neizpolnjenemu pogoju stalnega bivanja na istem naslovu 2 leti.

A v vseh ostalih vlogah sta bila par, torej sta navajala prihodke obeh. Le stalno bivališče ni bilo urejeno.

Torej tako, kot ti je pojasnila gospa na davčni.

< Sporočilo je popravil Tasika -- 20.3.2007 9:38:08 >

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu dija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.3.2007 9:37:35   
Tasika
Dija, amapk on ni tvoj izvenzakonski partner, če si ti prijavljena kot samohranilka.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?