Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
SMEJA - priznanje očetovstva 1.10.2004 8:06:31
|
|
|
|
ksenjak
|
Sem v včerajšnjem forumu zasledila, da si napisala, da se priznanje očetovstva lahko naredi pred porodom na upravni enoti, zato me zanima, točno kje na UE se da to urejat. Pa še v zvezi zapisnika z vlogo za očetovski dopust - kaj je to tudi nujno potrebno na UE urejati istočasno, ali ne? Zanima me namreč zato, saj se trenutno ubadam z priznanjem očetovstva in bi rada čimprej rešila samo to. Problem imam namreč s tem, da mi grozi, da bodo kot očeta avtomatično napisali bivšega moža (še nisva ločena 300 dni kot bi bilo po zakonu potrebno) in to me zelo skrbi. Na CSD pa mi je rekla, da priznanje ne morem naresti prej, zato, me tole z UE še posebej zanima. Kaj pa vse potrebujem? Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem. Lp, Ksenja:metulj:
|
|
|
|
SMEJA - priznanje očetovstva 1.10.2004 8:13:39
|
|
|
|
Anonimen
|
V našem koncu UE Murska Sobota ni možno priznanje očetovstva pred porodom. Mi je kolegica matičarka še posebej preverila in so jo samo čudno gledali. Kako lepo bi bilo to urediti pred porodom, da potem nimaš letanja za vsako stvar in iskanje varstva! Mogoče bi pa bilo naši UE potrebno povedati, da je to možno storiti! Bojana 25 1/7
|
|
|
|
SMEJA - priznanje očetovstva 1.10.2004 8:17:22
|
|
|
|
sonček2*
|
V Kranju je to možno narediti, ker sva midva to storila ravno prejšnji teden.
|
|
|
|
SMEJA - priznanje očetovstva 1.10.2004 8:21:14
|
|
|
|
ksenjak
|
Jaz sem pa iz Celja. Kaj mi lahko katera pove, na katerem oddelku se da to urejati, da lahko pokličem in vprašam, če se sploh da? Aja, Sonček2, kaj si vse potrebovala s seboj in ali je pomembno, kako visoko si noseča? Lp, Ksenja:metulj:
|
|
|
|
SMEJA - priznanje očetovstva 1.10.2004 9:45:16
|
|
|
|
sonček2*
|
Mene je samo vprašala, kdaj imam rok (12.10.), tko da ne vem, če drgač vpliva višina nosečnosti, rabla sva pa samo osebne - pa oba sva seveda morala bit tam.
|
|
|
|
SMEJA - priznanje očetovstva 1.10.2004 9:54:17
|
|
|
|
Bejba
|
V ljubljani se da očetovstvo urediti pred porodom in sicer na Mačkovi (na drugi strani pri Ljubljanici). Napišejo zapisnik, ki ga oba podpišeta in če še ne vesta za ime, napišejo, da bo ime podano naknadno. Potem pa ob rojstvu oče pokliče tja in pove ime ter nato dopolnjen zapisnik dobiš po pošti. Je res bolj fino to urediti pred porodom, potem imaš itak dovolj dela z vsemi ostalimi stvarmi. Kar pa se tiče očetovskega dopusta, pa dobiš papirje na tistem CSD, kjer si ti stalno prijavljena. Papirji so v bistu enaki kot za tvojo porodniško. Izpolneš jih, potem pa jih očka odnese na CSD takrat, ko že ve kdaj točno bo nastopil dopust, se pravi ko že rodiš. Upam, da sem kaj pomagala. LP; Bejba
|
|
|
|
SMEJA - priznanje očetovstva 1.10.2004 15:17:27
|
|
|
|
cinci
|
ojla sonček2*:) kam sta pa šla? k men je na socialni rekla da pred rojstvom ne moreva uredit:zmeden:
|
|
|
|
SMEJA - priznanje očetovstva 1.10.2004 15:46:24
|
|
|
|
Pupica
|
Ksenja midva sva šl pred porodom to urejat, ker nikol ne veš kolk si pri moči po porodu. Pa vendar sem dobila iz iste UE pošto domov, da če želim očeta vpisanega v rojstni list, moram podpisat očetovstvo???:zmeden::zmeden::zmeden:. Hja, z istim listkom pol nazaj na UE, tam je pa samo rekla aja že imate to:grrr: Birokracija.Nič ne prebereš... Lp pupica+:miska:Tia
|
|
|
|
SMEJA - priznanje očetovstva 2.10.2004 11:10:32
|
|
|
|
Smeja
|
Ojla! Se oproščam, ker se nisem prej oglasila, vendar nisem bila nič na forumu. Jaz nisem tako natančno spraševala, kje na UE, si pa mislim, da na istem oddelku, kjer urejaš vse matične zadeve (roj. list, ipd.), če ne pa vprašaš na info, pa ti morajo povedat. Nisem pa ziher, kako je v primeru, da še nisi dovolj dolgo ločena. Zna biti, da v tem primeru ni dovolj priznanje novega očeta, pač pa rabijo tudi odpoved očetovstva od bivšega moža. Poglej si Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (mora biti objavljen na spletni strani MDDSZ), sploh ti pa to definitivno morajo povedat na CSD. Saj zato so tam, da informacije dajejo. Priznanje očetovstva lahko naredite na katerikoli UE, ne nujno tam, kjar imate stalno prebivališče, torej če nočejo v MS, pa kje drugje. Mogoče pojdite na kakšno manjšo, kjer imajo manj dela in so bolj prijazni, kot npr. na Mačkovi... Upam, da sem kaj pomagala...
|
|
|
|
SMEJA - priznanje očetovstva 2.10.2004 11:20:17
|
|
|
|
Smeja
|
Ksenjak, še to: res se mi zdi mal čudno, kar ti je rekla na CSD - ona bi še posebno morala vedeti, kako v tem primeru. Vem, da se priznanje očetovstva in vloga za oč. dopust lahko dela ločeno, v primeru, da priznanje narediš na UE (na CSD menda res lahko to urejaš šele po porodu). Priznanje narediš prej, potem pa zapisnik o priznanju po porodu ali kadarkoli v 90 dneh po nastopu porodniške pošlješ na CSD. Glede na to, da povsod piše, da moraš nesti v porodnišnico poročni list, pomoje očeta ne vpišejo avtomatično, ampak na podlagi poročnega lista. Lahko ti še predlagam, da za kakšen dodaten nasvet pokličeš na urad varuha človekovih pravic - 080 15 30, sak dan od 9 - 15h in prosiš, da ti dajo nekoga na otroškem oddelku, in bodi vztrajna, ker zna biti zelo zasedeno in pa lahko na začetku ne dobiš prave osebe, ki bi ti najbolj znala pomagati... Tako, več pa res ne znam pomagati...
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?