Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Status samohranilke in očetovski dopust? 6.3.2007 12:13:21
|
|
|
|
Rožica*
|
Živjo! Trenutno sem v 4 mesecu nosečnosti, sem brezposelna in iskalka prve zaposlitve, Tako da mi porodniška ne pripada. Razmišljam kako naj se prijavim po porodu, kot samo hranilka ali ne. Seveda bi se zaradi finančne plati raje prijavila kot samohranilka, ker samo z fantovo plačo ne bomo mogli shajat, mislim pa da je tako visoka, da mi veliko kaj nebi pripadalo, če se prijavimo skupaj. Trenutno živiva skupaj na njegovem naslovu, kjer bomo kasneje stanovali vsi, vendar sva prijavljena ločeno (jaz sem prijavljena pri starših). Če se prijavim, kot samohranilka moram otroka prijavit na enak naslov, verjetno ga ne morem na očetovega, kjer bomo živeli? Zanima me še to, če v tem primeru očetu pripada očetovski dopust, tistih prvih 14 dni? In če lahko uveljavlja davčno olajšavo, za otroka, če plačuje preživnino? Kateri dohodki pa mi pripadajo če sva prijavljena ločeno in oba skrbnika, torej da nisem samohranilka? Vem da je bilo že velikokrat obdelano, mi nekaj stvari še vedno ni jasno. Hvala za pomoč. Rožica
|
|
|
|
RE: Status samohranilke in očetovski dopust? 6.3.2007 14:10:03
|
|
|
|
tulip
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica* Živjo! Trenutno sem v 4 mesecu nosečnosti, sem brezposelna in iskalka prve zaposlitve, Tako da mi porodniška ne pripada. Razmišljam kako naj se prijavim po porodu, kot samo hranilka ali ne. Seveda bi se zaradi finančne plati raje prijavila kot samohranilka, ker samo z fantovo plačo ne bomo mogli shajat, mislim pa da je tako visoka, da mi veliko kaj nebi pripadalo, če se prijavimo skupaj. Trenutno živiva skupaj na njegovem naslovu, kjer bomo kasneje stanovali vsi, vendar sva prijavljena ločeno (jaz sem prijavljena pri starših). Če se prijavim, kot samohranilka moram otroka prijavit na enak naslov, verjetno ga ne morem na očetovega, kjer bomo živeli? Na svojega. Zanima me še to, če v tem primeru očetu pripada očetovski dopust, tistih prvih 14 dni? Ne samo ta, ampak cel! In če lahko uveljavlja davčno olajšavo, za otroka, če plačuje preživnino? Seveda. Kateri dohodki pa mi pripadajo če sva prijavljena ločeno in oba skrbnika, torej da nisem samohranilka? Smatrata se za družino, in se pri otroškem dodatku upoštevajo vajini skupni dohodki, če nisi bila zaposlena si upravičena do starševskega dodatka, do 'paketa' oz. enkratnega izplačila ob rojstvu in odvisno od občine, v kateri živiš, še do neke denarne 'nagrade'. Če je vajin skupni prihodek zelo majhen pa še do denarne socialne pomoči. Vem da je bilo že velikokrat obdelano, mi nekaj stvari še vedno ni jasno. Hvala za pomoč. Rožica
|
|
|
| Stran: [1] |
partner pri porodujana kAli je bil oče vašega otroka z vami pri porodu?da (
80%)
ne (
20%)
Število vseh glasov: 1281Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!