|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   levičar ali desničar
23.2.2007 8:42:16   
AKŠ
zdravo...mogoče malo smešno vpršanje...ampka kdaj ste vedela ali bo eno ali drugo....

naša je stara 15 mesecev in vse kar dela, dela z levo rokico (le občasno riše z desno)....ali to že pomei, da bo levičarka?

hvala za odgovore

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: levičar ali desničar
23.2.2007 8:45:08   
Anonimen
Nekje sem enkrat brala,da tako preveriš ali je otrok levičar ali desničar,da mu rečeš pokaži kje imaš nosek,in če se prime z levo je levičar.Ne vem če to drži,samo povedala sem kaj sem brala.
Pravijo tudi,da so levičarji nadpovprečno inteligentni.user posted image

(odgovor članu AKŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.2.2007 8:46:50   
Marogica
PRavijo, da se lahko to spremeni še do 3. leta, vendar sem jaz pri našemu ta starejšemu vedela že prej. Sploh če pomislim za nazaj. Naš otrok je "cucal" prste in to na levici. Če bi probala jaz, si avtomatsko vtaknem desno roko v usta.

Kako pa je oz. s katero roko?

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.2.2007 9:05:57   
Špacka

Moja sestra je levičarka, vsako stvar je prijela z levo roko, če si ji dal v desno roko, je takoj prestavila v levo roko, v bistvu je bila že od začetka bolj spretna z levo roko.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.2.2007 9:08:47   
bobek05
Naš pri 20m še vedno enako uporablja obe roki. Tudi je lahko npr. z obema rokama istočasno (se pravi ima v obeh rokah žlico) user posted image  Kaj bo torej???

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.2.2007 9:12:03   
Naja31
Moj sinko že od "začetka" vse prijemlje in drži z levo.
Predpostavljam, da bo levičar, čeprav se to res lahko še spremeni.
V moji družini so vsi moški levičarji, tako da ima to v krvi user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.2.2007 16:07:32   
AKŠ
ja, za enkrat dela vse z levo.....tudi žlico drži z levo....

je pa res, da imamo tudi mi v vsakem rodu vsaj enga levičarja.....

tko da....

bomo vidli....nič hudga če bo levičar (bo bolj inteligentna user posted image )

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.2.2007 18:47:47   
Anonimen
Nekje sem prebrala, da se otroku šele pri 3-4 letu razvije, kaj bo. Do takrat pa riše z obema.

(odgovor članu AKŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.2.2007 21:01:21   
Rubin.
Naša sončica dela vse z desno že kar nekaj časa, oz. kadar riše, je, obrača stranice v knjigici, praktično vse dela z desnico.
Da pa so levičarji bolj intelegenti, pa se jaz ne strinjam, jih kar nekaj poznam, pa so vsi povprečni, al pa imam srečo pa poznam samo takšne user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.2.2007 21:40:43   
sonjaka
Moja je večino stvari delala z levo roko skoraj do drugega letai. Zadnje mesece pa opažam, da je, riše, lista... vedno samo z desno.
Tako majhni otroci kot je tvoja pa so itak bolj obojeročni.

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.2.2007 22:11:09   
POKPOK
No ja, to o inteligenci pa ne drži. Nas je kar veliko levih, pa smo vsi, meni poznani, nekje na sredini.
Večkrat ji poskusi dat kako stvar. Če vedno stegne levo roko, verjetno bo levičar. Ali pa ji daj pisalo, jedilni pribor... v desno. Da vidiš, kako ga uporablja. Če ga ne zna ali  oziroma preprime je levičar.
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.2.2007 22:36:22   
nejcko
Ta starejši je nekje do 2. leta skoraj enakovredno uporabljal obe roki, potem pa desnico in je desničar.

Ta mala pa je že od vsega začetka bolj uporabljala levico, tudi zdaj pri 2,5 letih je in riše z levico in se mi zdi, da je kar ta pravi levičar - prva v rodu, kar nam spomin seže nazajuser posted image

(odgovor članu POKPOK)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.2.2007 22:55:34   
bobek05
po moji strani sta oba starša "naučena desničarja" (kar pomeni, da sta bila /v šoli/ prisiljena uporabljat desnico - tudi roke so jima vezali na hrbet ipd. user posted image  user posted image ) in kljub temu, da oba pišeta z desno, delata veliko stvari z levo...

midve s sestro pa sva obe desničarki

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.2.2007 23:07:07   
brigitaa
Moja hči je bila do tretjega leta desničarka, potem je pa imela nezgodo pri babi in je zlomila rokico, postala je levičarka(čeprav jo je tašča user posted image silila z desno-je obveljala njena volja)
Nič ni slabega v tem če bi bilo dete levičaruser posted image , obstajajo tudi pripomočki za levičarje nalivniki....ipd
user posted image user posted image

Kar ne ubije, te samo okrepi

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.2.2007 23:45:36   
kofetek2010
moj sin je bil tud levičar tam nekje do 3 leta, potem pa je kar na enkrat začel dajat iz leve roke v desno (npr. barvico je iz mize ali škatle vzel z levo, si jo nato dal v desno in risal z desno) - takrat so mi svetovali, da ga naj pustim, da mu že tako paše,... po moje so ga morali v vrtcu kaj spreobračat ali pa je videl pri drugih, da imajo stvari v desni in je tud on imel potem v desni user posted image user posted image user posted image  

rezultat - piše grdo kot kura, ma še hujše user posted image   z levo se nikoli ni učil pisat, a sem ga zadnjič nahecala, da je nekaj napisal... bilo je enako grdo kot z desno user posted image

in kje se vidi, da je vseeno levičar?  pri fuzbalu, z levico brca celo boljše kot z desnico user posted image  

pri 10. letih ga res nima smisla spreminjat, ali pač? user posted image user posted image

tamala pa je že sedaj čista desničarka, se prav vidi, da je desna njena dominantna roka user posted image

(odgovor članu brigitaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.2.2007 8:41:38   
mily
To, a je otrok levičar ali desničar nima nobene veze z inteligenco. Mislim da pomeni, da imajo levičarji bolj razviti desni del možganov in bratno. so nadarjeni za druge stvari, ampak se zdej ne spomnem več točno. Visoka oz. manj visoka inteligenca pa nima glih veze.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.2.2007 23:17:03   
zmajči25
Pri moji user posted image  se vidi, da je desničarka, ker vse vedno prime z desno roko, kaže na stvari tudi z desno, je z desno, ..... Stari pa smo eno leto.

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?