|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ločeno gospodinjstvo
21.2.2007 13:33:20   
tinkaa
S fantom pričakujeva dojenčka. Živiva vsak na svojem naslovu. Tako bo ostalo tudi po otrokovem rojstvu, saj on zaradi narave dela ostaja lažje na starem naslovu, na katerem pa vsi 3je ne moremo živet.

Torej imela bom lastno gospodinstvo, na katerem bom živela z najinim otrokom. Preživnine in samohranilstva ne mislim urejat, ker s fantom nisva v sporu in tudi glede financiranja otroka bova sama sklepala sporazume.

Zanima me pa glede otroškega dodatka, pokojnine, štipendije...

Ali moram kam navest dohodke očeta, ki ne živi z mano na naslovu? Recimo pri moji štipendiji ali pokojnini? In kako je potem z otroškim dodatkom? Navedem samo moje dohodke in ne obkljukam samohranilstva, ker to nisem, saj samo živiva v različnih krajih, vsak v svojem gospodinjstvu?

Recimo na vlogi za štipendijo moraš napisat prihodke vseh članov gospodinstva. Nočem, da me kdo potem terja, ker njegovih dohodkov ne bom napisala zraven...saj dejansko...vsako gospodinjtvo ima svoje stroške (el., voda, ogrevanje...) in tako ima on v svojem stanovanju svoje stroške, jaz pa svoje...
ni mi jasno kaj se zgodi, ko se pojavi otrok...ali bi morala vseeno imet kak papir koliko oče namakne k otroku...ker konec koncev jaz spet 'zatajim' ta denar, ki ga oče da meni za otroka...po drugi strani se pa njegovi dohodki štejejo že tako njemu v svoje gospodinstvo...ne vem...ni mi čisto jasno kako je s tem.

Mi lahko kdo pojasni?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ločeno gospodinjstvo
21.2.2007 13:35:20   
nemsis
Če boš želela imeti otroške doklade, bosta morala s fantom urediti preživnino na sodišču.

(odgovor članu tinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.2.2007 16:53:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: eros

Če boš želela imeti otroške doklade, bosta morala s fantom urediti preživnino na sodišču.

Spoznam se sicer na zadevo ne, vendar tale stavek definitivno ne drži, ker otroški dodatek pripada vsakemu in zaradi tega ne rabiš urejat preživnine. Mislim pa, da bi bilo zaradi drugih zadev fino, da si te zadeve uradno uredita. Samo naj ti raje kakšna druga kaj več pove, ki ima res kaj pojma o tem.

(odgovor članu nemsis)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.2.2007 17:09:06   
jasnika
ali boš povsod mpgla pisat dohodke od fanta ali pa si moraš uredit preživnino-uradno, saj tukaj ne gre za tebe ampak za otroka

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.2.2007 18:43:25   
nemsis
Tašonka moj stavek kar lepo drži. Jaz sem morala tudi preživnino za otroka uredit, če sem želela dobiti otroške doklade. Prej si jo urejal na CSD, sedaj pa moraš to narediti na sodišču. Sva z dragim morala za 5 minut v Ljubljano.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.2.2007 18:48:56   
Pi-kica 1
Jaz bi ti ravno zaradi tega, ker živita vsak na svojem naslovu in vsak v svojem gospodinjstvu, s katerim so stroški, svetovala, da si uredita preživnino. Vse stvari so tako enostavnejše.

(odgovor članu nemsis)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.2.2007 19:57:14   
Mavrična zvezdica
Tašonka,

žal napisano drži. Če ne živita skupaj, mora dokazati, da oče tudi prispeva za preživljanja svojega otroka. Sem bila pred tremi leti v enakem položaju in odgovor je bil: ... najprej morajo za otroka poskrbeti starši (oče IN mama) in šele nato lonček pristavi država.

Imaš dve možnosti:
a. določita preživnino, ki naj bi jo oče plačeval mesečno za otroka
b. v obrazec za otr. dodatek vpišeš dohodke obeh - tudi če nista prijavljena skupaj (midva sva sicer živela skupaj, a nisva bila prijavljena na skupnem naslovu).

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.2.2007 20:32:58   
Anonimen
Kolikor jaz vem, sta preživnina in otroški dodatek dve različni stvari. In če se ona ne želi predstavljat kot samohranilka, kar je tudi poudarila, si ne rabi popolnoma nobene preživnine rihtat samo zato, da bo dobila otroški dodatek. Ja in kaj pol, če ne živita na istem naslovu? Koga briga? Če pa bi želela bit uradno samohranilka, je pa druga pesem. Samo jaz sem govorila o tem, kar je tudi sama napisala, da ne namerava uveljavljat samohranilstva.

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.2.2007 20:33:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pi-kica 1

Jaz bi ti ravno zaradi tega, ker živita vsak na svojem naslovu in vsak v svojem gospodinjstvu, s katerim so stroški, svetovala, da si uredita preživnino. Vse stvari so tako enostavnejše.

No, to sem ji pa želela tudi jaz svetovat, pa ne vem, če je kdo sploh razumel.

(odgovor članu Pi-kica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
21.2.2007 20:47:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraC

Tašonka,

žal napisano drži. Če ne živita skupaj, mora dokazati, da oče tudi prispeva za preživljanja svojega otroka. Sem bila pred tremi leti v enakem položaju in odgovor je bil: ... najprej morajo za otroka poskrbeti starši (oče IN mama) in šele nato lonček pristavi država.

Imaš dve možnosti:
a. določita preživnino, ki naj bi jo oče plačeval mesečno za otroka
b. v obrazec za otr. dodatek vpišeš dohodke obeh - tudi če nista prijavljena skupaj (midva sva sicer živela skupaj, a nisva bila prijavljena na skupnem naslovu).

Lp

Sem zdajle tole bolj natančno prebrala. Res komplicirajo s tole papirologijo, ej. No, ampak preživnine ji ni nujno rihtat, ima dve možnosti na izbiro. Meni je bilo najbolj to čudno in nelogično, da bi pod vsakim pogojem rabila preživnino rihtat.

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.2.2007 21:49:41   
Haps
pokojnina ti pripada do konca šolanja oz. do 26 leta (ZPIZ), kar se pa tiče štipendije boš v polo vpisala sebe in otroka in to je to. Npr. jaz sem skupaj v gospodinjstvu s svojim bratom, njegovo ženo in njunima hčerkama. V polo navedem samo sebe in očeta, ker me je po zakonu dolžen preživljat do konca šolanja, hočem povedat to, da vpišeš tiste osebe, ki dolžne skrbet za tebe torej starši. Jaz se bom verjetno prijavila za stalno k fantu, ampak še vedno bom v polo vpisala samo otroka in sebe.
Za več informacij je najbolje, da se obrneš na študentsko svetovalnico Šou, domnevam, da si študentka. Opiši jim svojo situacijo, kaj te zanima, kaj bi bilo najbolje...in ti bodo svetovali. Veliko sreče!

(odgovor članu tinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.2.2007 22:55:43   
Anonimen
Majkumilu... user posted image

Dve varianti sta - ali SI enostarševska družina ali pa NISI enostarševska družina (in NE samohranilka - o tem smo pred kratkim debatirale, a ne? user posted image ).
Če SI enostarševska družina (torej ti in otrok), potem to pomeni, da z otrokovim očetom (ali s katerimkoli drugim moškim ali žensko) NISTA par. Če pa NISI enostarševska družina, potem pa to pomeni, da imaš partnerja ali partnerko (ne glede na to, ali je ta partner oče tvojega otroka ali ne).
In za to, da NISI enostarševska družina. tebi in tvojemu partnerju NI POTREBNO imeti istega stalnega (ali začasnega) bivališča. Ta zakon NE obstaja. Če nista poročena, je edini pogoj to, da se označita za izvenzakonska partnerja in po možnosti ta "dogovor" overita pri notarju ali na upravni enoti (da je ja jasno in ziher user posted image ).
In ker ste v tem primeru potem družina, čeprav z različnimi naslovi, vam nima kdo kaj pri čemerkoli komplicirati. Če bi poskusil, ga z zgornjo razlago po hitrem postopku ustavi. user posted image
In ker boste družina, to pomeni, da moraš na vseh vlogah za raznorazne finančne zadeve napisati tudi partnerjeve dohodke, torej njegovo plačo. Brez tega pa ne gre. Če ste družina, potem imate skupne finance (ne glede na naslov). Preživnine vama NI potrebno urejati, saj to, da imate različne naslove, še ne pomeni, da se ne videvate, da oče ne prispeva za otroka in podobno. Na višino otroškega dodatka bosta torej vplivala oba dohodka - tvoj in partnerjev, ne glede na to, da imata vsak svoje stanovanjske stroške. Ločeni bivališči sta vajina odločitev in posledično nosita tudi stroške le tega.

O penzijah in štipendijah pa pojma nimam. Edino to, da imaš ti ločeno gospodinjstvo, kar pomeni, da dohodki npr. tvojih staršev, ki živijo v isti nepremičnini, niso pomembni pri vlogah. Ločeno gospodinjstvo namreč ne pomeni ločenega stanovanja, temveč ločene finance, kar kot družina imaš (imate).

(odgovor članu Haps)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
21.2.2007 23:03:08   
Nattka
Tudi midva sva prijavljena vsak na svojem naslovu,  živiva pa skupaj. Za otroški dodatek je bilo potrebno samo izpolniti obrazce in navesti dohodke obeh staršev. Nikogar ne zanima, če kdo od staršev živi na drugem naslovu. Nisem pa prijavljena kot samohranilka.

(odgovor članu Haps)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.2.2007 9:40:15   
tinkaa
Torej, če jaz to dobro razumem...

*otroški dokladi...dohodek obeh
*štipendija...moji dohodki in otroci zraven
*pokojnina...mi tako ali tako pripada...ampak višina varstvenega dodatka h pokojnini gre spet name in fant nima veze s tem, ker me res konec koncev ni dolžan preživljat  ????

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?