|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   številka nogice
20.2.2007 19:24:16   
katerina
zgleda, da je pri nas čas, da kupimo prve čeveljčke. začeli bomo s copatki, pa ne mislim na štrikane hihi.
kaj pa druge mamice pravite, a je uredu imet copate za prvo obuvalo?

predvsem me pa zanima, kako naj vem št. noge? itak bomo v trgovini poskusili, pa vseeno. kakšna ideja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: številka nogice
20.2.2007 20:14:06   
soncek&luna
jaz sem mu izmerila velikost noge in potem pogledala v tabelo, ki je v vsaki kataloski prodaji (neckermann, quelle....) in vidis kolk je to pol st. cevlja

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: številka nogice
20.2.2007 20:25:01   
sazi
ne vem, koliko je tvoj otroček star, ampak meni je fizioterapevtka (za malega) rekla, da je za otroke najbolje, da so v nogavičkah z bremzami ali še bolje bosi, če je dovolj toplo, saj se le tako postopoma razvijejo in ojačajo vsi deli stopala... da pa v nekaterih primerih, kot pri mojem sinku, ko nogice precej čudno obrača znajo pomagat kakšni copatki
kar se pa številke tiče, ideja od soncka&lune je kar fajn, ena možnost je, da na karton narišeš obris nogice in potem pogledaš, če gre ta kartonček v copatek, še najbolje pa je, da copatke kupuješ z otročkom in mu jih probaš; lahko da bo številka že prava, pa zaradi česa drugega copatki ne bodo šli gor (npr. veliko otrok težko spravi gor kakšne copatke, ker imajo visok nart in podobno).

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: številka nogice
20.2.2007 20:44:55   
Anonimen
najbolj pravi način bo, da vzameš otoroka in probaš. čevljev ne moreš kupovat na slepo ker ga lahko kaj kje boli in tišči. postavi ga tudi na tla in potipaj, še vedno mora imeti malo lufta pri prstkih. pa še to..čeveljček naj bo tako mehak, da ga lahko prepogneš s palcem in kazalcem. fino je da je iz čimbolj naravnih materialov da nogica ne švica. napi dve sta obe imeli za prve čeveljčke cicibanove softise. so super imajo pa tudi ceno, verjetno bi se dalo naji kaj podobnega za nižjo ceno.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: številka nogice
20.2.2007 20:51:15   
Mehičanka
Moja Neža je prve čeveljčke dobila kakšen mesec nazaj. Naredila sem obris nogice na papir in poskusila nato na čeveljčku. Kupila sem Chicco-ve semiš čeveljčke (copatke). So super in naša z njimi dirka v hojici 100 na uro. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: številka nogice
20.2.2007 20:52:31   
Mehičanka
Pozabila sem napisati, da je št. copatka 17 in da ima ježke - kar je super, ker naša vezalke tlači v usta.

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: številka nogice
20.2.2007 21:17:07   
Katrin
Mi smo prve čeveljčke kupili, ko je user posted image  shodila, začeli smo pa s številko 17 (v trgovini izmerijo otroku nogico).

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: številka nogice
21.2.2007 8:16:07   
sreca212
ravno tole sem prebrala .....
 
Čevelčki za prve korake
As. mag. Janez Brecelj, dr. med., spec. ortopedije, Ortopedska klinika Ljubljana

Za normalen razvoj stopala je pomembno, da je že prvo obuvalo pravilno. To pomeni, da pušča nožici polno svobodo gibanja in kar se da pristno ohranja dotik s podlago. Ravno občutek dotika s tlemi je pomemben za razvoj tako hoje kot pravilnega skladnega delovanja mišic, ki sodelujejo pri hoji.

Obutev v prvem letu življenja
V prvem letu življenja bomo zaščitili stopalo v prvi vrsti pred mrazom. Ko je toplo, naj bo otrok bos, sicer mu bomo pa obuli ene od številnih toplih nogavičk ali copatk, ki smo jih dobili za darilo ob otrokovem rojstvu. Do prvih korakov z obutvijo ne bo težav, saj le-te dojenček ne potrebuje. Za prve korake je idealna bosa noga na mehki podlagi. Kot prvo obutev pa priporočam nogavičke s stopalnim delom, ki preprečuje drsenje. Trenje podplata na obuvalu naj bi bilo čimbolj podobna trenju kože na podplatu. Če se odločimo za čeveljčke, priporočam mehke čevlje z enoplastnim mehkim usnjenim podplatom. Ti čevlji bodo izjemoma visoki, da segajo preko gležnjev iz preprostega razloga, da se otroku težje snamejo.

Malček je shodil
Ko bo otrok zakorakal v zunanji svet na trda tla, bo potreboval nekaj več zaščite za stopala. Nujno ga bomo utesnili v bolj okorne čevlje z debelejšim podplatom. Ves čas odraščanja moramo biti pozorni na dve stvari.

Otroku noga presenetljivo hitro raste. Že ob rojstvu stopalo doseže 40% svoje končne dolžine in v prvem letu se poveča za 70%. Končno velikost pa doseže kmalu po 12 - 13 letu starosti, dosti prej kot ostali deli telesa. Bodimo torej pozorni da ima otrok dovolj veliko obutev, predvsem da ne utesnjuje sprednjega dela stopala po njegovi širini, saj so otroška stopala običajno relativno širša. Druga pomembna značilnost dobrega čevlja pa je, razen prostornosti tudi prožnost podplata, dobra upogljivost preko osnovnih členkov prstov in pa mehak zgornji del čevlja. Čevelj naj ne sega preko gležnjev, če to ne narekujejo vremenske razmere. Za vsa obdobja velja, da mora biti čevelj narejen iz zračnega materiala, tudi zimski čevelj.

Omeniti moram coklje, ki jih pogosto vidimo na otroških nogah. To obuvalo res oponaša boso hojo, vendar predstavlja zaradi svoje okornosti in nestabilnosti veliko nevarnost za zvin ali celo zlom skočnih sklepov. Mlajši je otrok, bolj so zanj cokli neprimerni.

Ortopedska obutev - da ali ne?
Dolgo časa je veljajo prepričanje, da potrebuje stopalo za normalni razvoj in dosego optimalne oblike neko stalno zunanjo oporo. Skozi desetletja so otroci nosili trdo obutev, starši so neutrudno iskali čevlje s trdimi opetniki, z oporami za stopalne loke ali gleženj, kar so s skupnim imenom imenovali "ortopedski čevelj". Danes na osnovi obsežnih raziskav vemo, da takšna "ortopedska obutev" ni samo nepotrebna ampak celo škodljiva za normalen razvoj stopala.

Največji odstotek deformacij stopala, ki mučijo odrasle in pogosto zahtevajo operativno zdravljenje, je posledica nepravilne obutve že v otroštvu. Če stopalo uklenemo v kalup v želji da ga oblikujemo po našem okusu, podobno kot dela kipar z glino, bomo zavirali razvoj stopalnih mišic in vezi, ki oblikujejo stopalne loke. Ob tem bomo z utesnjevanjem sklepov med nartnimi kostmi in stopalnicami ter prsti povzročili kronična vnetja teh sklepov, s tem bolečine in kasneje trajne deformacije. Vse to so razlogi zakaj je tako pomembno, da je obutev od prvih korakov naprej mehka in prostorna. Bolečina v nogah je pri otrocih najpogosteje posledica neprimerne pretesne in okorne obutve. Na srečo je športni copat, ki ga moda narekuje mladini, po današnjih merilih ortopedske stroke najbolj ustrezna

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: številka nogice
21.2.2007 9:36:41   
katerina
hvala vam, punce!
ja, vem, da je najbolje, da je otrok bos oz v nogavičkah, ampak v nogavičkah z bremzicami mu še vedno drsi. se je pa zdaj pri 10.5 m začel intenzivno sam postavljati na noge, mi ga itak nikoli ne postavljamo in se mi zdi, da je čas za šuhece. copatke bi mu kupila bolj za sem ter tja, vzeli bomo take z mehkim podplatom, na ježka. a kaj poznate firmo katja&alen?


(odgovor članu sreca212)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?