|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   EA
11.2.2007 23:04:59   
ciklamka
Mene pa zanima, ali je treba pri EA res ležati na boku in se nič premikati, ali je res vedno potrebno prerezati presredek, so kake težave zaradi vnetja mehurja in ali je kaj več raztrganin zaradi EA? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: EA
12.2.2007 8:22:04   
Eca
Odgovorila ti bom iz lastnih izkušenj, kako je na splošno pa ne bi vedela.

Večino časa sem res ležala na boku, ni bilo problem. Da bi ravno morala biti negibna, to se ne spomnim. Ko pritiskaš si v polsedečem položaju. Po končanem porodu, dokler ti ne vzamejo ven katetra sem ležala kakor mi je pasalo.

Glede presredka - meni so ga prerezali, sicer sem bila tudi znotraj zelo raztrgana in so me šivali celo uro. Sem pa bila zelo lepo zašita, bolelo me ni, tudi ostale dneve po porodu ni bilo bolečin. Čutila sem samo, da mi kožo vleče. Po 10 dneh sem sedela normalno. Na začetku pa sem si pomagala s plavalnim obročem.

Tole z mehurjem prvič slišimuser posted image Da bi bila bolj raztrgana zaradi EA user posted image Dejstvo je, da moraš poslušati navodila babice in pritiskati samo takrat, ko ti reče.

Jaz imam dobre izkušnje z EA in jo bom imela tudi v drugo.

Lp, Eca

(odgovor članu ciklamka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2007 9:51:08   
monja79
Sem imela EA, čeprav so mi jo dali malo pozno, ker smo/so mislili, da bo šlo kar tako. V glavnem ne čakat  in mislit, da bo šlo, ker se ne splača.

Glede ležanja ti lahko povem, da sem tudi pred EA ležala večinoma na boku zaradi kapalne (umetni popadki) in CTG-ja. Tako ali tako ležiš večinoma na boku, ampak ni pa treba biti čisto negiben in sem se lahko tudi na hrbet ulegla, če sem želela. Med potiskanjem si v polsedečem, po porodu pa dokler te ne poštimajo pa na hrbtu in imaš kateter še nekaj časa not. Ne vidim razloga, da bi moral strogo na boku ležati, saj kateter pritrdijo in prelimajo tako, da se ti ne more kar tako izvlečt.

Prerezana pa nisem bila, tako da mislim, da to ni stalna praksa pri EA, ampak da je s tem tako kot pri drugih porodih. Če je potrebno prerežejo, če pa ne, pa ne.

(odgovor članu ciklamka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2007 19:49:22   
ciklamka
Zelo sta prijazni. Hvala.

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.2.2007 21:32:12   
Antigona
Jaz sem rodila z EA,  spomnim se, da sem se morala obračat iz enega boka na drugega na 15 minut, mislim da zaradi merjenja pritiska ali nekaj takega. Raztrgana ali rezana nisem bila, z mehurjem nimam težav...
Rodiš pa normalno v polsedečem položaju...
Tudi v drugo grem definitivno na EA, ko je blo namreč konec sem rekla, da tako jih mam pa lahko tudi 13 user posted image ...

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu ciklamka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2007 0:10:51   
polona2
Hm, jaz sem cel porod presedela, oz. bila v pol sedečem položaju, oprta na roke, ne spominjam se, da bi morala ležati na boku???
Nisem bila pa nič šivana, Naslednjič pa seveda spet EA.

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2007 13:26:29   
Anonimen
Prvič z e.a. nisem vedela, da rojevam, kasneje brez posledic.
Drugič  z e.a.,špikala me je trikrat, zadnjo uro poroda sem popadke še kako čutila (babica je rekla, da to pravi večina porodnic), omrtvičenih nog nisem imela, me pa po enem mesecu še boli hrbet in glavoboli so del vsakdanjika.
V naši bolnici piše, da moraš na začetku ležat pol ure, potlej pa se premikaš samo po porodni sobi.

(odgovor članu ciklamka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?