|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hardcore dojilje-na pomoč!!!
10.2.2007 20:56:10   
HuAnita
Evo, vdam se!!! Pa sposobna sem premlatiti tistega, ki mi bo trdil, da bo vsak dan boljše!!! Pri nas je vsak večer slabše, in se mi že meša od tega dudlanja, sesanja, dojenja, pa spet seslanje...
OK, res je včeraj dobil 5. zobek (star je bil ravno 6m pred nekaj dnevi), pa 6. zobek se že vidi, bo ju3 ali kak dan kasneje - bela š**** čaka na preboj, ampak meni je to tu mač. Duda odpade, evo, sploh se ne bom več trudila!!! Da bi se jokal, ne morem pustiti, tudi zaradi Capinke ne, ki smo ji te dni vzeli dudo, ampka da mi visi recimo danes URO IN POL na joškah, pa še zdaj nisem ziher, da spiuser posted image user posted image user posted image , to je pa TU MAČ!!!! To, da zamudim Dnevnike, Novice ipd., sem se že sprijaznila, samo pospravljati in pomivati takole pozno - mine me!!!! In še bolna sem, od dragega sem očitno podedovala gripo, da se komaj premikam.
Poleg tega me, če mu le izmaknem dojko, misleč, da spi, tako pošastno ugrizne, da se ful ful bojim naslednjega ugria. To se je ponovilo že nekajkrat danesuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
No, da ne bo spet nastal roman (medtem si malo hladim jezo): kaj menite, je lačen???? Kašice zvečer ni hotel, pa sem mu anredila potem še eno, čisto redko (ala mleko), je znorel, samo ziiiiiizaland!!!!
Ne vem več, kaj naj. capinka, tudi nora na dojenje, je zvečer zaspala v 20ih minutah, mali pa....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Naj v ponedeljek kupim Aptamil? (na teži sicer dobro pridobiva, le zadnji mesec slabše, ko sva bila v bolnišnici zaradi vnetja ušes, pa zobki ---- ampak čez dan noče več jesti, ko mu ponujam še drugo zizo!!!)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
10.2.2007 21:05:00   
eya
Joj, ne znam ti pomagat. Samo en nasvet, da te ne bo ugriznil spet-ko mu hočeš vzet bradavico iz ust, mu z mezincem nežno razpri ustka-bolje, da te ugrizne v prst kot v bradavico.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
10.2.2007 21:07:03   
Ezi
Po moje pa tako dolgo ziza res le zaradi zobkov. Luštno mu je, ker je pri tebi v naročju in ker si lepo masira dlesni. Ali mu kdaj pomudiš čaj ali vodo iz kozarca, po slamici ... kakorkoli? Kaj pa če bi mu malo s prsti zmasirala dlesni? Ali pa namazala s Calgelom? Pa malo ga daj še možeku, tam bo lažje presoditi, kaj mu manjka. Mislim, da če bi bil lačen, bi jedel kašico.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
10.2.2007 21:18:58   
lex
Jaz sem zatulila vsakokrat, ko me je ugriznil, da me boli in to tako, da se je full ustrašil, ampak me je vsega skup 5x ugriznil, pol je pa nehal (prve zobe je dobil že pri 4 mesecih)

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
10.2.2007 21:24:09   
Miss Piggy
IZVIRNO SPOROČILO: lex

Jaz sem zatulila vsakokrat, ko me je ugriznil, da me boli in to tako, da se je full ustrašil, ampak me je vsega skup 5x ugriznil, pol je pa nehal .


Bolj kot sem vpila, bolj me je grizel in se zraven smejal. Dojencki imajo baje radi akcijo.user posted image
Smo kmalu odnehali, saj je samo se grizel.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
10.2.2007 21:26:13   
j6
Ne vem, ta ja teška. če noče drugega jesti ga nikar ne sili, jaz sem drugo in tretjega polno djila do deveti mesecev. Me pa tamali grize kadar je zelo utrujen in res,tudi takrat ko so mu rasli zobki. Sem kupila Gengigel baby in se je ful  umiril, probi, al pa se mal potrpi, vso srečo.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
10.2.2007 21:58:37   
HuAnita
Ja, 1. zobek je tudi naš newborn dobil pri 4m, včeraj 5., zdaj pa mu že 6. prebijauser posted image user posted image user posted image
Valda da mu paše, da se tišči k meni uro in pol, samo imam še starejšo Capinko, ki je tudi še mala... Da o drugem delu ne govorim...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
10.2.2007 22:03:14   
Maxica
HuAnita, saj bo boljše.user posted image
Ne, nekaj boš očitno mogla narediti, če meniš, da tako ne gre več. Probaj mu res dati zvečer nekaj drugega, kot dojko, da ga na dojko niti priklapljaš ne. A je to samo zvečer problem ali tudi čez dan? Kako se pa takrat odklopi, ali zaspi ali sam odneha? Ker star je dovolj, da ima večerni obrok res že mlečno kašico ali pa flaško, pa magari tvojega mleka, če ne bi hotel Aptamila. Probaj no, zdrži en večer, pa boš videla. Ker po moje je to res zgolj certanje, no. Ampak bo tebe res preveč to izmučilo.
Drugače pa, gotovo bo boljše. Če ne jutri, pa pojutrišnjem. Verjemi.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
10.2.2007 22:19:44   
mika
dlesni mu na maži s calgelom, proti bolečinam pa daj žličko calpola. zobki ga matrajo in se malo  tolaži pri ziziki.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
10.2.2007 23:01:09   
HuAnita
Mah, vsega boga sem že poskusila!!!
Pop.... bom! Zdajle spet - dreeeeetje, krči, pa valda zizlanje, da se Capinka ne ib zbudila...
Skratka, vidim, da sem EDINA na svetu s temi težavami!!!! KEr vsako noč pop...., moj dragi pa pravi, da je povsod tako, da otroci ne spijo in vso noč vlečejo dojke, samo mamice ne povedo!!!!!user posted image user posted image user posted image
yeah, rihht!!! Od vseh mamic, s katerim imam v realnosti stik, dojenčki spijo kot zmešani!!!!!
Mislim, da moram iti dvakrat skozi to... Samo pri capinki je vsaj posotopoma šlo na slabše, najhuje pa pri 13m, ko sem začela hoditi v službo, zanosila....
ta mali pa mi še teh nekaj mesecev ni dal, da bi prišla k sebi!!!!!!
groza!!!
Ne upam iti lečt, ker vem, kaj bo - ko bom ravno zaspala, bo spet dreeeeetje!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
10.2.2007 23:39:14   
Anonimen
Naš ni spal, da te potolažim. Zizilandija je obratovala 24/7. Ampak to so fantjeuser posted image  

Hitro pa je začel gristi ta tvoj Capinko... Zelo hitro. Za to pa je pri nas pomagal ta recept: Takoj, ko me je vgriznil, sam mu zizilandijo odtujila. Brez vpitja, brez tega, da bi mu karkoli pokazala - da me boli ali kaj podobnega. Sledila je vzgojna kazen - 2 obroka GH zapored... Prosil, tulil, jokal... Po 6 urah sem mu ponovno dala zizo in od takrat me več ni vgriznil. Poskusi, mogoče bo palilo.

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
10.2.2007 23:45:19   
Seven*
Huanita. Zgleda se z napacnimi druzis?!?! user posted image user posted image user posted image


Cuj, saj bo boljse. V cem je pravzaprav problem? user posted image


Ej, drzi se. Bo minilo, sprejmi zadevo kot eno stvar, ki bo kmalu minila. Bolj se bos sekirala, slabse bo..

Mi smo s tabo! user posted image Been there, twice! user posted image user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
10.2.2007 23:53:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
11.2.2007 9:48:25   
mika
Huanita, naša je celo noč prespala nekje pri 16mes. imela je 6.bolezen in jo je zgleda tako zmatrala, da je od takrat dalje spala celo noč. do 16 mes. pa sem jo dojila tudi ponoči. meni to ni predstavljalo napora, ker sem jo imela pri sebi v postelji. vsakič, ko je zajamrala, sem ji potisnila joško v usta, parkrat je povlekla in sva spali naprej.
sigurno je pa napor, če moraš ponoči vsatajat in ga jemat iz posteljice. jaz sem si naredla tako, da je obema ustrezalouser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
11.2.2007 10:45:49   
S@nta
Jaaa, spijo celo noč drugi,če verjameš.Vsakega, ki vidim, vprašam, kak pa kaj spi ponoči, pol pa čuješ vredi brez problemov,  ko še malo drezam, če se nič  ne zbuja ponoči, da bi jedo, pol  te priznajo, ja tak vsaki dve uri še ziza.halooo, to pa pol ni spanje celo noč, tak, da zdaj bom tud jaz govorila, da mali dobro spi ponoči, kljub temu, da se na eno uro malo pocartama na zizi.
Moj dragi žal sliši samo, da spijo celo noč, pol pa sem jaz glavni krivec, da sem ga razvadla z zizo.Torej Huanita nisi edina priklopljena.
Aja, pa smo probali, da zvečer dobil  riževo kašico in glej ga zlomka, prvo noč spal kar 5ur skupaj, pa do jutra pol sam še enkrat jedel.Saj nisem mogla verjet, cela srečna drugi dan vajo ponovim, ampak žal tokrat je pa bilo vse po starem in zdaj že 3 dni isto.Očitno je mel samo taki preblisk ali pa je bil omamljen od rižeka, ker ga ni navajen:-)
Poskušam se sprijaznit, pa tolažim se ,ko preberem še kako tako mamico, kot si ti.To mi da moč, da vem da nisem edina.Kaj šele bo,ko pridejo zobki pri nasuser posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
11.2.2007 15:46:33   
Baucka
Naša je spala do 6 meseca celo noč. Od tedaj naprej pa nič več. Podnevi se sploh noče več kaj dojit, zvečer pred spanjem tudi ne. Ponoči pa. Tako, da se cartamo user posted image . Odvisno kako kateri dan včasih na uro včasih pa spimo v kosu 6 ur. Zvečer pa mi je prej hitreje zaspala na zizi, zdaj pa traja po uro pa pol včasih. Puza po posteljci, jaz jo obračam. In smo sprobali vse od nošenja, do cartanja skupaj v posteljci, do .... Jaz bi pa bla cela srečna če bi mi na zizi zaspala, pa noče več. Tedaj je bla pri miru in sem lahko tudi jaz počivala ko sva se dojili leže. Sedaj pa je akcija.

Naša tudi noče dude in ne flaše, še atija odriva, če pride da bi on prevzel. Samo jaz pridem v poštev. Me je zasužnila.

Sem že tak utrujena, da....
Nisi sama, nas je polno


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu S@nta)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
11.2.2007 20:17:03   
Anonimen
Po moje so tudi zobje. Pri nas je ena doza trajala 3 do 4 dni. Če hočeš, da mu bo lažje, mu daj nek paracetamol.

Saj vem, pri enem se da zdržat, pri dveh je pa to vsaj trojna doza.

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
11.2.2007 20:22:02   
Seven*
Jaz bi ti svetovala podobno kot Mic. Svecka v rit, pa bos videla, ce bo kaj boljse. To je tako kot pri racunalnikih ..

IF "svecka je delovala" then GOTO "sleep"

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
11.2.2007 20:22:22   
Ezi
Ma, HuAnita, daleč od tega, da bi bila sama, smo še druge tuki, ampak jaz ti žal ne morem pomagati, ker tudi sebi ne morem, kadar je tako. Je pa res, da ni vedno tako. Kakor ena obdobja. Nekaj noči je ok, nekaj noči je katastrofalnih. In včasih ga enostavno odklopim in odnesem v dnevno sobo, kjer jok ne moti toliko ostale, ki spijo. Enostavno ne morem biti v tej pozi, ne morem biti toliko časa pri miru. In za povrh me še ta mau skoz čoha po trebuhu, kar me včasih prav nervira. Zdaj moramo ven spravit še eno štirko, upam, da trojk in petk še dolgo ne bo. Verjemi da bom kar hitro posegla po calpolu in stekleničko s čajem. Vem da ne bo lahko, ampak, kaj pa čem. Tudi starejši ni spal, ampak se mi zdi, da tako ni bilo. Ali pa sem pozabila. Kaj pa vem.
Verjemi pa, da bo minilo. Jaz kar čakam ta dan, ko bo tudi mali znal sam zaspati.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Hardcore dojilje-na pomoč!!!
12.2.2007 9:42:40   
marli
Moj lubek je star 18 mesecev. Dojim ga le od 20 - 8 (haha), ko izrašča zobek ali je kak druguser posted image  na delu je dejansko priklopljen 12 ur, ko je vse OK pa se doji samo (user posted image ) 3x na noč. Prespana noč? Kaj pa je to? Nek pojem, ki se ga na žalost več ne spomnim iz realnosti.
Skratka iz izkušenj ti lahko povem le, da gre za potrebo po tolažbi. Žal sama nisem znala in še ne znam temu narediti konca. V tem primeru se dojenje izkaže kot en velik križ in mi je včasih prav žal, da sem se tako goreče podala v to.
Prosim, naj se za vse nas, ki imamo te težave oglasijo tiste goreče dojlije, ki so svoje otroke uspešno spravile iz zizilanda!

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?