|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hrček ali papagaj?
6.2.2007 9:48:57   
Anonimen
Kaj mi priporočate, naj kupimo hrčka ali papagaja. Imamo majhno stanovanje, tako da za kakšna večja žival ne pride v poštev.
Kaj bi bilo v večje zadovoljstvo 3- letnici?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hrček ali papagaj?
6.2.2007 9:55:14   
Anonimen
Hrčekuser posted image

Je pa res da sem pristranska ker se mi ptički v kletkah smilijouser posted image .

Ampak hrčka bo lahko božala in cartala. Kaj pa zajček? Al pa morski prašiček?
No v glavnem jaz sem za "kosmatinčka", se mi zdi dost bolj primeren za majhnega otroka kot ptič.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.2.2007 12:08:19   
jana26
Če bi že moralo nekaj bit naj bo papagaj user posted image

Drugače sem pa proti kakršni koli (živi) živali, ki bi jo naj dobil otrok. Ob misli kako se lahko otrok obnaša do živali, mi je kar hudo user posted image

Lahko pa hrček, če uide naredi kar nekaj škode, ki jo papagaj ne bo. Zleze za omaro, pod kavč in ga počasi načenja ... njami .... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2007 12:09:22   
temboli1
Pozdrav,

Karin24, ampak saj hrčki so tudi v kletkah, a niso ?user posted image  

Najslabše je kupovati majhnemu otroku živali za darila. Moja kolegica vzreja pse, in enkrat je neka gospa si ogledovala od nje psa - mladička, ga želela kupit; dokler kolegica ni izvedela, da bo to darilo za majhnega otroka, in tega psa nikakor ni več želela njej prodat. Ji je lepo povedala zakaj.
Mislim da ima po svoje prav.
Koliko časa bo žival tri letnemu otroku v zadovoljstvo ? Verjamem, da si hčerka želi ljubljenčka, samo vprašanje je, če je smiselno glede res vsako željo izpolniti.
Jaz bi raje počakala, da malo odraste in bi ji podarila psa kasneje, z njim se otrok marsičesa nauči, pa še po mojem mnenju najboljši ljubljenček - prijatelj.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2007 12:13:59   
Anonimen
Ni nujno. Moja kolegica ga ma v kletki ponoči pa ko je v službi. Drugače pa polno laufa po stanovanju.
Pa ni mi to primerljivo z ptičkom(ne znam pojasnit zakaj). Ti ubogi ptički cele dneve čepijo na palčki in gledajo venuser posted image . Peruti majo za letet pa jih ne morjo uporabljatuser posted image .

Drugače pa tudi jaz mislim da žival ni darilo, sploh za otroka ne. Moraš pač vedeti da boš moral sam, kot odrasel skrbet za žival in se ne zanašat na to da bo otrok.

(odgovor članu temboli1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2007 12:24:40   
jana26
Sem se spomnila, da imamo doma igračo, mi smo ji rekli da je mišek, ampak je lahko tudi hrček, ki je zaprt v plastični krogli (ki se jo lahko odpre) in deluje na baterijo, ga lepo prižgeš, zapreš v kroglo, postaviš na tla in on lepo kroži po stanovanju. Tudi če se zaleti se obrne in gre drugo pot, skratka nobena ovira g ne ustavi ... in to se mi zdi super nadomestilo za pravo živalco... user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2007 12:42:54   
al1*
Jaz bi se raje odločila za morskega prašička. Hrčki so namreč aktivni ponoči, podnevi jih praktično ne vidiš. Pa še zelo kratko življenjsko dobo imajo. Ptički pa mi niso všeč, ker posvinjajo vse naokrog kletke.

lp

(odgovor članu jana26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
6.2.2007 12:47:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu al1*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.2.2007 14:44:36   
Anonimen
Zdaj ste me pa kar okarale. Niti slučajno ne mislim kupit domače živali hčerki na željo - če bi bilo tako potem bi morala kupit dalmatinca (ga je napisala celo božičku).
Sem dovolj pri pameti, da vem da 3- letni otrok ni sposoben prevzeti take odgovornosti!
Vsi v družini bi radi imeli hišnega ljubljenčka, za prehrano in čistočo bom skrbela JAZ!!!!
Zanima me le katera živalca bi bila naši punčari v večje veselje: kaj imajo vaši otroci raje?
In ni me treba napadat kot da sem neodgovorna in kaj vem še vse.

NALIN: mislim, da je forum namenjen izmenjavi mnenj. Ne boš verjela, ampak celo pismena sem in sem že prebrala več knjigic o hrčkih in papagajih - navsezadnje tudi kuharske bukve obstajajo,pa si na RR še vedno izmenjujemo recepte, na miljone knjig o nosečnosti, vzgoji, itd se da dobit pa še vedno tu premlevamo 1000- krat prebrane teme.

Na tak odziv nisem naletela še na nobenem forumu tu na RR, prav gotovo me tukaj ne berete več.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
6.2.2007 15:30:42   
Mary Poppins
Ne bodi tako zamerljiva, saj ti nihče noče nič slabega. Saj veš, žal niso redki primeri, ko ljudje kupijo otroku živalco, potem pa..... Fino, da nisi med njimi, ogromno staršev na žalost je.

Hrček za moje pojme za tako majhnega otroka ni primeren, čeprav je zelo cort živalca. Hrček ni pri miru, da bi ga mirno božal, marsikateri tudi fino ugrizne, pa otrok nima občutka in ga lahko preveč stisne.
Nalin je pa mislila samo to, da če preštudiraš živalce sama najlažje prideš do tega, kakšna žival ustreza VAM. Kakorkoli že, upam, da boste z izbranim ljubljenčkom zadovoljni. Jaz ti ne bom svetovala, kaj je najbolje, meni je vse fajn.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.3.2007 15:08:05   
cuma
Jaz sem imela želvici: Maričko in Janezka user posted image user posted image . Občasno sem ju lahko spustila v veliko bano, da sta plavali ... pa tudi splav iz lego kock sem jima naredila... Rada sem ju opazovala, ko sta plavala po svojem akvariju in prišla ven na skalco, ko sem ju hranila user posted image . Torej jaz predlagam želvico.

(odgovor članu Mary Poppins)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.3.2007 18:07:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24
Ti ubogi ptički cele dneve čepijo na palčki in gledajo venuser posted image . Peruti majo za letet pa jih ne morjo uporabljatuser posted image .
Drugače pa tudi jaz mislim da žival ni darilo, sploh za otroka ne. Moraš pač vedeti da boš moral sam, kot odrasel skrbet za žival in se ne zanašat na to da bo otrok.

Kar se ptičkov tiče, se strinjam. Meni se naš revež tako smili, da je groza. Bi ga podarila, samo ne vem komu, ker moram biti prepričana, da bo z njim lepo ravnal, da ga bo spuščal s kletke. Ker tudi papagaje imajo ljudje veliko spuščene. Da malo letajo po stanovanju in jim pri kosilu npr. jejo s krožnikov. Pa pestvajo se na ramenu in potem kljuvajo lase in uhane ter verižice. To je naš tudi delal, ko smo ga našli, potem pa smo ga imeli pač več v kletki, premalo spuščenega, ker imamo še psa in je enega papagaja že fental, ko je ušes iz kletke, pa se nas je odvdil in se nas zdaj boji, revček. Ko ga hočeš spustiti, gre samo na vrhu kletke, nato pa nazaj in za seboj zapre vrata. In čepi tam na tisti palčki ter večino časa prespi. Ubogo bitje. In to naj bi bilo njegovo življenje.
Tako da če bote imeli papagaja lahko več časa spuščenega, bi bilo O.K. Hrček je pa prav tako lahko spuščen, pa še eno tako kuglo se mu kupi, da jo rola po celem stanovanju. So prav facke.

Iz kjepa si? kaj pa če bi ti našega papagaja vzela?

< Sporočilo je popravil Splišni -- 30.3.2007 18:09:24 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
30.3.2007 18:37:52   
Anonimen
Kaj pa če bi vzela tega kužeka, kot ga ma Splišni na slikici.. Niso veliki user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
30.3.2007 20:51:11   
Anonimen
Pa niti niso tako majhni, so kar 10-kilski.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.3.2007 15:53:29   
Anonimen
Ja bolše pes, ali pa mačka kot pa neke živali ki bi morale biti v kletki..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?