Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 17:46:12
|
|
|
|
asso
|
Ja, pri prvi je bil precej... sedaj pri drugi ni toliko, ker se ukvarja s prvo. No, vsaj zvečer, ko jo dajejo krči jo nosi in meni olajša delo. Pa seveda veliko dela mi tudi olajša, da odpravi ta starejšo...
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 17:53:28
|
|
|
|
rija
|
Ogromno Jaz ne vem, kaj bi brez njega. V glavnem: ko je oči doma, da ima skoraj cel dan on, jaz se prav zavestno umaknem in vskočim, če je strašna nuja, kar pa zadnjih nekaj dni je, predvsem zvečer, ko je prvič protestiral, da ga da ata spat. Prej mu je bilo vseeno. Sicer pa naš malček enakovredno upošteva in "uporablja" oba starša. Nikoli ni problem, če ostane sam z atijem. Ati ga nahrani, previja, kopa-kar je skoraj izključno njegova domena, masiral ga je tudi skoraj vedno on - celih 6 mesecev...nohtov mu jaz v enem letu še nikoli nisem zrezala Tako da: super, da imava takega ateja in super, da imamo takega sineka
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 18:07:40
|
|
|
|
nas5
|
Zelo, zelo veliK! Če imam kakšne opravke brez skrbi pustim otroke doma pri očitu. Vse tri zna lepo poštimat, nahranit, naloge delajo, s tamalo se igra in crklja. Sploh tamala je čist usekana na njega, sam smeje se mu.Hvala bogu za takšnega moža in očeta!
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 18:12:17
|
|
|
|
MarijaPo
|
Tudi moj je zakon! Moj zakon je zakon. Igor kadar je doma, dela vse. Previja, pospravlja, hrani,... Mislim, da je le malo stvari v izkljucno moji domeni. Kopanje z milom mu ne gre prevec, pa priprava hrane za Evo. Ostalo pa vse dela in je ful priden. Kadar so pocitnice ali vikendi jaz niti enkrat ne previjem.
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 18:36:07
|
|
|
|
dskubin
|
Moj se loti skoraj vsega, tako doma, kot okoli otroka. Častne izjeme: stiženje nohtkov, dajanje kapljic v oči, likanje, čiščenje šip. Pa jaz več kuham, ampak zgolj zato, ker sem pač doma. Ampak bi počel tudi vse to, če bi bilo treba, se ni za bat.
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 18:41:17
|
|
|
|
Mavrična zvezdica
|
Moj naredi ogromno - trenutno sem štiri mesece noseča in lahko rečem, da je pospravljanje stanovanja (sesanje, smeti, pomivanje po tleh, skrb za mački,...) v celoti prevzel on - že prej je veliko pomagal, sedaj pa sploh. Kar se pa malega tiče - nimam nobenih pomislekov, da ga ne bi zaupala njemu, vedno je vse poštimal. Le kuhanje in stričenje nohtkov mu ne dišita preveč, a kadar je pač treba tudi to ni problem.
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 18:57:28
|
|
|
|
Maxica
|
Tudi moj mož mi ogromno pomaga oziroma se ogromno posveča otrokoma. Že ko je bil ta velik dojenček, ga je previjal, uspaval, nosil itd. Zdaj pa, ko imamo spet dojenčka, isto - s tem, da ima on ta velikega čez za previjanje in kopanje. V glavnem, prav super očka in mož je.
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 19:03:18
|
|
|
|
mehurčica
|
Skoraj vse dela. Res je, da si je dal včasih majco čez nos, ko ga je previjal , ampak se mu je vedno zdelo samoumevno, da si delo deliva. Prvo leto sem ga večinoma jaz uspavala, tudi zato, ker se je želel dojit pred spanjem. Spanje, umivanje, striženje nohtkov(sicer mu jih raje jaz), oblačenje/slačenje, pomaga mu na stranišču, branje pravljic, igra, kuhanje, preoblačenje njegove posteljice,... Jaz to jemljem kot samoumevno. Saj sva se skupaj odločila za otroka. Drugače je pa tudi glede drugih stvari super-kuhinjo ima v cca.80% on preko(kuha in pospravlja) in vsake toliko posesa stanovanje.
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 19:05:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Koliko se pri vas izmenjujeta te dve vlogi? Ali je tudi oce kdaj mama in obratno? Pri nas je oče mama, jaz pa teta.
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 19:10:19
|
|
|
|
Anonimen
|
??!! pri nama je vse fifti fifti. fifti fifti je denar, je zabava, je delo, so otroci. vse je naše vse je moje vse je njegovo. pri nas ne pomagamo en drugem ampak vsi skrbimo za vse.
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 20:18:38
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič Pri nas je oče mama, jaz pa teta. PRi nas bo počasi tudi tako. Zaradi mojega trenutnega 12-14 urnega delavnika. Drugače pa se moj mož vedno rad in brez "prisile" udejstvoval pri vseh opravilih, kar se tiče otrok in gospodinjstva. Če bi ju lahko, bi ju najbrž še podojil....
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 20:33:40
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: LARA pri nas ne pomagamo en drugem ampak vsi skrbimo za vse. Tako nekako je tudi pri nas. V mejah naravnih danosti seveda - tamalega še vedno jaz podojim .
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 20:34:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas je oče mama, mama pa ati . Nekako sva si razdelila stvari - jaz ga dojim, on ga kopa, previja, ponavadi oblači (čeprav potem včasih vidi mene, kako zavijam z očmi , ker so zanj vse kombinacije ok), reže nohte, hrani... Zakaj pa potem potrebujeta mene Aja, zaradi dojenja
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 20:40:29
|
|
|
|
Primoza
|
Kdaj pa že.
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 21:10:25
|
|
|
|
darja72
|
Pri nas mož oz. oče ne doji, ker ne pač ne more in ne striže nohtov, ker ne upa. lp
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 22:19:14
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Ja, doji tudi pri nas ne. Ampak ji striže nohte, res, medtem ko jaz dojim. Sicer je pa pri nas tako. Večinoma jaz skrbim za , očka je pa prevzel mnogo gospodinjskih opravil. Kopava jo na primer skupaj, močne moške roke pa pridejo prav tudi pri nošenju
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 25.1.2007 22:53:05
|
|
|
|
natalia
|
kje pa se dobijo taki? saj moj je tudi priden, pomaga ko lahko...
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 26.1.2007 7:49:06
|
|
|
|
Anonimen
|
V bistvu je zelo sodeloval, a moram priznati, da še zdaleč ni prevzel mojo vlogo. To pa zato, ker karkoli je naredi, previja, vzgaja, nosi, naredi na čisto drugačen način, "moško". Je pa vključen v projekt "otroci" že od spočetja. Na kratko, skupaj "guramo" in smo čedalje bolj sinhronizirani.
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 26.1.2007 7:52:39
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Moj tudi veliko naredi..pomaga. Pa, hudiča, saj je ravno toliko on fotr, kot jaz mati
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 26.1.2007 8:13:01
|
|
|
|
Špacka
|
Čez teden ga ni veliko doma, ko pa je, mu večinoma prepustim skrb za malo, ker je malo bolj navezana name in poskušava najti neko ravnovesje.
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 26.1.2007 12:43:02
|
|
|
|
Sita
|
Že od malega sva oba delala vse. Kopala sva jih vedno skupaj, zobe jim je zmeraj on čistil pred TV-jem in zraven gledal Dnevnik, po steklenički je zmeraj on hranil, kadar je bil doma (drugače pa jaz seveda), previjal je enkrat eden, drugič drugi, kot je naneslo .... Zdaj, ko so velike (večje od mene) pa smo si nekako me zaupne, vse povedo meni, vse vedno vprašajo mene (ki sem veliko bolj stroga kot mož), z njim pa hodijo smučat, jadramo, plavamo in tečemo ter planinarimo pa skupaj. Še nikoli nisva razmišljala, kaj bo kdo počel, vse je zmeraj bilo in je še spontano.
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 26.1.2007 13:35:35
|
|
|
|
san
|
Pri nas sem pa več ali manj jaz za vse. Včasih skuha kakšen čaj, pa 2 krat na let speče jajca, no pa mizo po kosilu (čez vikend) ali večerji (čez teden) pospravi. Plenice jima je zamenjal, hm lahko preštejem na prste obeh rok, no okopa ju pa večkrat, sploh tamalega, hči se tako ali tako že sama zrihta. Pa svoj delavni kotiček sam pospravlja (ima prav poseben red). Tako da pri nas sem pač jaz mama, oče pa oče, pa je čisto vredu. Lp, s.
|
|
|
|
RE: Koliko dejavno vkljucujete oceta? 26.1.2007 21:22:34
|
|
|
|
Nogavica
|
Ko ni v službi, jo vedno on previja, nosi, carta... Tudi nohtke ji striže on, jaz ji še nisem. Kopava jo skupaj. Kuhanje: 90% on, 10% jaz, čiščenje in pospravljanje obratno. Ful sem srečna, da imam takega partnerja
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?